Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 46 97 55 44

Hamilton Island

Øens yacht club og dens faciliteter er verdensklasse og Bommie Bar & Restaurant serverer snacks på dækket og a la carte menuer fra det moderne australske køkken I nærheden findes et habilt shopping-område, hvor du kan indkøbe den essentielle proviant – ligesom der tæt på yacht club´en også findes en flot park, hvor du kan komme tæt på ikoniske australske dyr som f.eks kænguruer, koalaer, den australske øgle goannaén og mange andre dyrearter - der kun findes på det australske kontinent. Vandsportsaktiviteter er øens største attraktion – du kan snorkle ved de lokale koralrev, dykke med de tropiske fisk, glide hen over vandet på jetski eller nyde et mere moderat tempo i en kajak. Efter al spændingen vil det være nærliggende at bruge et par timer på at slappe af med en afkølende drink eller to, og planlægge morgendagens eventyr. En dag på Hamilton Island vil være en perfekt indledning på din sejlerferie ved Whitsundays øerne. Highlights Masser af vandsportsaktiviteter: jetski, snorkeling, dykning og kajakroning er blot nogle af mulighederne. Tag på Bush Safari Trip – og kom helt tæt på kænguruer, koalaer og andre endemiske arter. Besøg Yacht Club´ens Bommie Bar & Restaurant og nyd et godt aftenmåltid. Liggemuligheder Du kan fortøje ved marinaen ved Hamilton Island Yacht Club
Læs mere

Nara Inlet på Hook Island

Lokaliseret ved den sydlige ende af Hook Island, er Nara Inlet en fjordlignende bugt, omringet på begge sider af skønne frodige grønne skråninger der nærmest vokser sammen med det klare turkisblå vand og de flotte rev i bugten. Sejl til enden af denne naturskønne og afsondrede bugt, hvor du vil finde den bedste ankerplads, hvorfra du kan tage på en landtur og udforske den fascinerende natur. Et besøg til Nara Inlet vil ikke være komplet uden en tur gennem bushen til aboriginal-hulerne og det skønne vandfald. I det stejle skovdækkede bakker der omringer vigen, findes huler hvor man kan finde levn efter aboriginal-befolkningen, der levede i området for hele 8000 år siden. Markeret med bunker af muslingeskaller og dekoreret med indviklede tegninger og malerier, er disse små stykker oldtidshistorie helt sikkert et stop værd - før man bevæger sig videre mod det spektakulære vandfald og klippesøerne. De indtagende søer er fyldt med rent regnvand og det kølige styrtbad fra vandfaldet forsyner besøgende sejlere med velkomme varmelindring, og er desuden en fantastisk fotomulighed – så hav dit kamera klart. Hvis du har mod på at bevæge dig lidt længere fra områdets mest trådte stier, vil du finde det fantastiske Hook Underwater Observatory, hvor man kan prøve at komme tre meter ned under havets overflade og beundre det imponerende undervandsliv, farverige fisk og koraller, i deres egne uberørte omgivelser. Lige før daggry kan du tage tilbage til din sejlbåd, og nyde udsigten udover den eksotiske bugt og de sidste varme solstråler – mens du slapper af med en iskold drink. Liggemuligheder Den bedste beskyttelse og ankerplads findes i vigens bund. Highlights Det er helt sikkert umagen værd at begive sig ud på vandreturen til Aboriginal-hulerne og deres ældgamle malerier, samt vandfaldene i nærheden. Faciliteter Nara Inlet byder ikke på faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Blue Pearl Bay, Hayman Island

Lokaliseret ved den nordlige ende at Whitsundays ø-gruppen, er Hayman Island en eksotisk ø omgivet af en lagune der glimter i vandets turkis- og smaragdgrønne farver, og blidt flyder sammen med koralrevet der omgiver øen. Uberørte hvidsandede strande bliver til stejlere skråninger, frodige med eukalyptus og sparsomme buske. Blue Pearl Bay har noget af den bedste snorkling der findes ved Whitsundays øerne – og når du glider forbi de farverige koralrev, vil du spotte mange mindre arter som nemofisk og sommerfuglefisk. Hvis du svømmer dybere vil du møde de enorme, men venlige, napoleonsfisk. Tropiske fisk ses overalt og ved den nordlige ende af bugten vil du finde det populære Dolphin Point. Big-Game fiskeri er også populært her, og hvis du er heldig, vil du kunne fange den legendariske sorte marlin, sejlfisk eller sjældne blåfinnede tun. På land kan du nyde livet på øens femstjernede resort. Tag en gåtur gennem de tropiske haver og se de mange tropiske fugle, der beboer øen, fra hvide kakaduer til farverige parakitter og isfugle. Hvis du er heldig, kan det være du får et glimt af wallabyen, mens du nyder det australske bushlandskab og landets overdådige flora og fauna. Tag tilbage til resortets restaurant for et lækkert aftenmåltid, hvor du kan vælge mellem traditionel australsk og international mad – og slut dagen af med en drink eller to ombord på båden, mens du nyder den fantastiske lokation og planlægger den kommende dags eventyr. Liggemuligheder Der er et begrænset antal offentlige mooringbøjer tilgængelige ved Hayman Islands Resort – mod betaling. Du kan altid kaste anker i bugten ved Blue Pearl Bay. Highlights Snorkling og dykning er hovedattraktionerne ved Blue Pearl Bay. Tag en gåtur gennem bushen og du vil se masser af australsk flora og fauna, og et aftenmåltid ved øens luksuriøse resort er et must. Faciliteter Her er ingen faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Butterfly Bay, Hook Island

Den vilde uspolerede skønhed ved Butterfly Bay vil simpelthen forbløffe dig. Udhugget dybt ind i de stejle og frodige skråninger på Hook Island, tilbyder denne spektakulære og ubeboede bugt en beskyttet ankerplads i varmt smaragdgrønt vand og en malerisk sandstrand. Udpeget som en grøn zone, falder denne del af Hook Island ind under Whitsunday Islands National Park, et verdensnaturarvssted, der har til formål at beskytte de store revsystemer, og gør det til et af de bedste steder at snorkle i hele Whitsundays øgruppen. Så hop i din maske og svømmefødder, spring i vandet og tag på opdagelse i det magiske undervandsrige. Med koraller, enorme napoleonsfisk, stimer af papegøjefisk, og måske endda en majestætisk mantarokke, er det en god ide at tage et undervandskamera med, så billederne kan minde dig om de fantastiske ting man kan opleve under havets overflade. Der er også mulighed for at tage sin kajak ind til land og nyde en picnic i skyggen under et stort mangrovetræ, altimens man kan fryde dig over flokkene af sommerfugle, der samles i skyggen og vandkanten. Tag et af de nærliggende bushtrails op til lookout-pointet for de imponerende udsigter ned over bugten og det omkringliggende rev, før du kan tage tilbage til båden og endnu en nat i paradis. Liggemuligheder Du kan kaste anker i bugten, men hold godt øje med koralrevet, da det nogle gange kun er synligt ved lavvande. Highlights Snorkling er hovedattraktionen i Butterfly Bay, med et vidtrækkende rev kalder på at blive udforsket, det er ligeledes perfekt for et dybere dyk. Tag en kurv med mad ind på land, og nyd sommerfugle kolonierne, der samles i skyggen. Faciliteter Der er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Whitehaven Beach, Whitsunday Island

Whitehaven Beach er et blændende, uspoleret stykke paradisisk strand - beliggende mellem den dybgrønne tropiske bush og det krystalklare smaragdgrønne vand ved Whitsunday Island. Et af de mest naturligt smukke steder i verden, er denne drømme-strand med den fredfyldte stemning, det perfekte sted at bruge en fridag, hvor man i sandhed kan undslippe hverdagens stress og jag. Det fuldstændig hvide sand har den fremragende egenskab, at lige meget hvor varm den australske sol bliver, bliver sandet aldrig rigtig varmt – så du kan altid gemme dine fødder i det og blive kølet af. Gå mod den nordlige ende af stranden, hvor du vil finde Hill Inlet, en af Whitehavens bedst bevarede hemmeligheder. Det er en betagende bugt, hvor sandet, vandet og tidevandet skaber en fusion af farver, det helt klart er nødvendigt at opleve. For øens bedste udsigt kan du tage den korte gåtur til Betty´s Lookout, hvor du vil finde en fantastisk panoramisk udsigt over Whitehaven Beach, Hill Inlet og det smukke område. Glem ikke at kigge ned i det lavvandede område under udsigtspunktet, for at spotte nogle af de store pigrokker der samles her. Begiv dig tilbage til stranden og kast dig i bølgerne for at nyde en gang fantastisk snorkling, hvor undervandselskere vil blive forkælet med farverige tropiske fisk og koraller; ligesom det er en mulighed at tage din kajak og nyde kystlinjen fra vandsiden, eller finde en ubeboet robinson crusoe ø, hvor du kan nyde en dejlig medbragt middag – og fundere over endnu en hård dag i paradis. Faciliteter Der er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde. Highlights Svømning, snorkling og solbadning er hovedattraktionerne ved Whitehaven Beach. For de mere energiske kan man tage en bushwalk op til Bettys Lookout, hvor du vil blive forkælet med betagende udsigter ud over Whitehaven Beach. Liggemuligheder Du kan kaste anker lige ud for stranden.
Læs mere

Palm Bay, Long Island

Gemt bag rækker af vuggende palmer, er Palm Bays hvidsandede strand og turkisblå vand. Lokationen er ekstremt malerisk, og du kan komme dertil gennem en udgravet kanal og lagunen tilbyder en beskyttet natankerplads. Herfra kan den besøgende sejler udnytte bugtens eksklusive og intime resort, Pepper Palm Bay. Her kan du dovne den ved poolen, fordybe dig i det opvarmede spa eller bare slappe af i en hængekøje ved stranden., mens du nyder lyden af bølger der rammer stranden. Hvis du er i energioverskud kan du nyde et spil tennis eller hoppe i maske og svømmefødder og dykke ned til bugtens smukke koralrev, og det myriader af liv. Tag længere ind på øen og udforsk øens nationalpark, ved at bruge nogle af mange stier gennem øens tætte bush, og besøg nogle af dens mange overvældende uberørte strande og beundr det dramatiske landskab, mens du oplever Australiens flora og fauna når det er bedst. Tilbage ved Palm Bay, bør du udnytte muligheden for at spise på resortets La Riviera restaurant, før du trækker dig tilbage til din båd. Liggemuligheder Mooringbøjer i Palm Bay Highlights Besøg det eksklusive resort Pepper Palm Bay, for forkælelse og ren afslappelse. Tag på en smuk vandretur gennem øens nationalpark, og oplev australsk flora og fauna når det er bedst. Glem ikke snorkle ved det omkringliggende koralrev, før du nyder en middag på bugtens restaurant, La Riviera. Faciliteter. Pepper Palm Bay butikken er godt forsynet med et udvalg af kød, lokal fisk og almindelig proviant til rimelige priser. Der findes ingen bekvemmeligheder udenfor resortets område.
Læs mere

Whitsundays (Sunsail)

Sunsail base - Udforsk Great Barrier Reef med udgangshavn på Hamilton Island er den største beboede ø af de 74 øer i Whitsundays øgruppen og ligger ca. 16 km ud for Queensland på Australiens østkyst.
Læs mere

Whitsundays, Airlie Beach, Coral Sea Marina (Dream Yacht Charter)

Coral Sea Marina - Dream Yacht Charters base i Airlie Beach
Læs mere

Sejlervejr ved Whitsundays, Australien

Forår/sommer er fra september til marts, med januar til marts som vådsæsonen (med risiko for cykloner og voldsom regn).

April til august er efterår og vinter: tørrere og med temperaturer omkring 22-25°C.

Klimaet ved Whitsundays er subtropisk, og du er garanteret varmt, tropisk vejr året rundt. Beskyttet af Great Barrier Reef, er havet omkring Whitsundays generelt roligt. Fra april til september er havet roligt til moderat, og vinden er øst-syd-østlig til sydlig, og stærkere end om sommeren – hvilket gør nogle sydvendte ankerpladser upassende gennem vintermånederne.

Fra oktober til marts, dominerer lettere nordøstlige vinde, og havet er for det meste stille til roligt.

Navigation mellem ankerpladser forgår oftest ved øjemål, og en sejlerferie i Australien og Whitsundays kan foretages af sejlere med basale færdigheder indenfor kystnavigation, og moderat forudgående sejlerfaring.