Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Ankerpladsen Kapi Creek

Kapi Creek besidder en stor skønhed - og ankerpladsens frodige kyst med nåle-og oliventræer, er symbolsk for de strålende omgivelser på Tyrkiets Turkis-Kyst. Langs den vestlige kant af Fethiye Bay findes der utallige ankerpladser – de fleste af dem er godt beskyttede og de er alle ekstremt naturskønne. Kapi Creek er en ankerplads der kan besøges i al slags vejr, og byder desuden på en formidabel restaurant. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Kapi Creek er en formidabel ankerplads i al slags vejr. Nærliggende Merdivenli Cove ligger lidt væk fra restaurantens kaj - og er også et skønt naturområde. Highlights Du kan vælge enten at nyde et lækkert måltid ombord, eller nyde en middag på Kapi Creek Restaurant, en af de bedste i området – hvorefter du kan tage en gåtur gennem olivenlundene til toppen af de nærliggende bakker, på vejen vil du komme igennem ruinerne af en ældgammel landsby. Græsk, romersk og byzantinsk påvirkning på ruinbyens mausoleum, viser tydeligt at stedet har været populært i oldtiden – ikke overraskende når man tænker på hvor smuk og beskyttet Kapi Creek er. Der findes en lille landsby tæt på ankerpladsen, hvor man nogle gange kan købe lokalt håndværk – igennem mange år er landsbybeboeren Murat Hetmans kone være efterspurgt at sejlere, pga. de smukke tæpper til lystbåde hun væver, og det smagfulde brød hun bager. Svømning er suverænt på stranden nord for ankerpladsen. Fra bakkerne, er udsigten over bugten og øerne betagende. Faciliteter Kajplads og toiletter er tilgængeligt.
Læs mere

Landsbyen Ekincik Limani

Befolkningen i Ekincik Limani har et velfortjent rygte for at være gæstfrie og venlige – og du kommer hurtigt til at føle dig hjemme her. Som du sidder i cockpittet eller går langs stranden fylder duften af nåletræer luften – og de mange flotte havfuglearter i området, er med til at gøre dette til et perfekt eksempel på de skønne middelhavsomgivelser.I nærheden snor Dalyan River sig mod indlandet til landsbyen Dalyan, og et af Tyrkiets vigtigste arkæologiske steder – ruinerne ved Kaunos. Floden er lavvandet – så du kan ikke sejle din lystbåd op til attraktionerne, men lokale både er næsten altid tilgængelige for den korte tur. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige - dette er en sikker ankerplads, i al slags vejr. Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights En tur op ad floden til landsbyen Dalyan og Kaunos-ruinerne, tager dig tilbage i tiden - og der er rigeligt at lave og se i ruinerne og den hyggelige by, samt ved de berømte varme kilder og sjove tyrkiske mudderbade der også findes her - så man bør afsætte en hel dag til udflugten. Dalyan River løber langs den ældgamle grænse mellem Lycien og Karien, to antikke nationer, der spillede en stor rolle i middelhavsregionens tidlige historie. Arkæologiske fortegnelser indikerer at den originale by Kaunos blev grundlagt for mere end 5000år siden – og den er dermed en af de ældste på kloden. Havniveauet var betydeligt højere dengang, og Kaunos lagde praktisk talt ved vandkanten. Det var en vigtig havn i mange århundreder og ruinerne afslører en kosmopolitisk blanding af kulturer. Landsbyen Dalyan er hyggelig og fuld af stemning, og byder på spændende restauranter og butikker.
Læs mere

Byen Fethiye og dykkerstederne Afkule 1-2

Overfor udmundingen af Fethiye Bay, gemt i en fjordlignende kanal, ligger Fethiye, hvor du kan kaste anker for natten ved marinaen og gå i land for at opleve det bedste af tyrkisk byliv. Byen har masser af restauranter og barer – og et imponerende fort knejser på bakkerne, og kigger ud over byen.Overalt er betagende bygninger – og det er tydeligt at byen engang var et af de vigtigere handelscentre i Tyrkiet – dengang under navnet Telmessos. Det nye blandes stilfuldt med det gamle – og Fethiye bør være et obligatorisk stop på enhver sejlerferie i området.Under det krystalklare havvands overflade findes en overdådig verden med farverige planter og myriader af forskellige fisketyper. Klippeformationer med masser af spændende indhak, yder beskyttelse for småfisk, mens dybe tunneler, smukke grotter og stejle drop-offs er med til at skabe et blomstrende hjemsted for at væld af havdyr - der kun er tilgængeligt for dykkere. Et af de mest imponerende dykkersteder er Afkule 1 - en lille undersøisk grotte, der myldrer med liv på ca.24 meters vand, samt en endnu dybere hule, med farverige vægge og stimer af flotte fisk. Afkule 2 er for avancerede dykkere – og ligger på ca.29 meters vand. Stedet byder på et stejlt drop-off og en lille hule med myriader af liv. For begyndere er Tarzan Bay en oplagt mulighed – her er både smukt og nemt, og man kan bl.a. se ældgamle potteskår på havbunden.     Dykning er reguleret i Tyrkiet – men det er nemt at arrangere en udflugt i Fethiye. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Her findes ingen anvendelige ankerpladser.Ankerpladser til dinghy er tilgængelige. Highlights Byen har så meget at tilbyde sejleren - hvilket står klart når du går i dens gader og nyder de mange seværdigheder. Et besøg til den berømte basar indhyller dig i Mellemøstens magi, en magisk tiderejse tilbage til dengang Fethiye var en blomstrende havn. Fordi markedet er overdækket, kan du gå i skygge. Klassisk og tyrkisk musik spilles ofte i det romerske amfiteater, men selv om du ikke skulle være så heldig at opleve en koncert, og det også en oplevelse at betragte den smukke arkitektur. I bymidten findes Gravkammeret i Havet, en kunstfærdigt udført sarkofag – og i bakkerne over byen ligger resterne af hvad der engang var en romersk by. Udsigten fra det imponerende fort er fabelagtig – og omfatter meget af det omkringliggende sejladsområde. Faciliteter Kajplads ved marinaen, brændstof, vand, elektricitet, bad, toiletter og proviantering er tilgængeligt.
Læs mere

Ankerpladsen Bestas Limani (Cold Water Bay)

En sejlads til Bestas Limani fører dig ud af Fethiye Bay og forbi Gemiler Island – berømt for dens byzantinske ruiner og mosaikker.- og ud i det mere åbne Middelhav. Den naturskønne lykiske kyst er synlig det meste af vejen – med de imponerende Taurus-Bjerge i baggrunden. Bestas Limani var engang en favorit havn for plyndrende pirater – de var så almindelige i lykiske farvande, at denne del af Tyrkiet blev kaldt Pirat-Kysten. De omkringliggende middelhavsnationer forsøgte at bekæmpe plagen med militære kampagner – begyndende helt tilbage i 1200 B.C. De fortsatte helt tilbage til det nittende århundrede, og involverede på et tidspunkt selveste USS Constitution, sendt dertil af præsident Thomas Jefferson. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige.Kajplads til dinghy er ikke tilgængeligt. Highlights Svømning, udspring fra klipperne på kysten ned i bugtens klare vand, vandreture (f.eks. til den forladte græske landsby Kayakoy), er hovedattraktionerne. I 1923, efter aftale mellem Grækenland og Tyrkiet, blev indbyggere fra de to lande byttet rundt – grækerne forlod Kayakoy, og det er grunden til at byen i dag er forladt. Det er et uforglemmeligt syn – de smukke, men forfaldne bygninger, skoven der langsomt er ved at tilbageerobre området. Hvis du er sulten, findes der en restaurant i bakkerne over Bestas Limani. Nærliggende Gemiler Island er berømt for sine byzantinske ruiner og mosaikker – og er en spændende alternativ ankerplads. Faciliteter Toiletter er tilgængelige.
Læs mere

Bugten Tomb Bay

På Fethiye Bays vest side findes en fantastisk øgruppe af nåletræsdækkede øer med høje bakker og betagende klippekyster. Blandt områdets små vige er Kizilkuryk, eller Red Tail Bay, der er et ideelt sted for svømning og snorkling. De oldgamle ruiner af Lydae ligger ca. en halv times gåtur herfra – nogle af dem daterer sig tilbage til det 4.århundrede B.C. En kort sejlads mod nord tager dig til overnatningsankerpladsen ved Tomb Bay, berømt for, og navngivet efter, de lykiske grave der er mejslet ind i klippesiden. En tur til restauranten er en hyggelig måde at bruge aftenen – før du vender tilbage til din sejlbåd. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Kast anker hvor der er plads i den lille bugt.Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Når du går på land, kan du spise på restauranten og gå gennem ruinerne af Crya, en karintisk og lykisk by der daterer sig helt tilbage til det 4.århundrede B.C. Der kan du se romerske og byzantinske bade (vandforsyningen var et en naturlig kilde), imponerende vægge med udsøgt stenkunst, samt andre betagende skuer. Faciliteter Moleplads og toiletter er tilgængelige.
Læs mere

Gocek By

Beliggende i en beskyttet bugt i Gocek golfens nordende, ligger den charmerende havneby Gocek. Gocek er et centrum for sejlbådssejlads på den lykiske kyst – og når du ankommer til byen, med dens små butikker, fiskerestauranter og hyggelige barer vil du se en skov af master imod en smuk mørkegrøn baggrund af nåletræer. De omkringliggende bakkers stejle skråninger gør ikke stedet mindre smukt.   Liggemuligheder Mooringbøjer og ankerpladser er ikke tilgængelige.Kajplads til dinghy er tilgængelig. Faciliteter Alle faciliteter er tilgængelige.
Læs mere

Benzik-Bugten

De stejle nåletræsdækkede kyster rejser sig af det blå hav, og skaber en fantastisk baggrund for en afslappende aften ombord på din yacht, ved den afsidesliggende karintiske kyst. Det siges at indbyggerne i Knidos, en historisk karintisk by vest for nutidens Datca, overvejede at grave en kanal over Datca-halvøen, for bedre at kunne forsvare sig mod en persisk invasion. Dog mente det lokale orakel at guderne ville blive misfornøjede hvis halvøen blev til en ø – og kanalen blev aldrig gravet.LiggemulighederMooringbøjer er ikke tilgængelige. Bencik bugten er fuld af vidunderlige vige, der er perfekte at kaste anker i. Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Lokale sejlere har et andet navn for Bencik: Hvor fiskene hopper over. Det er en passende beskrivelse, da du ikke finder en smallere landtange på Datca halvøen, hvor det ville være så nemt for fisk at hoppe fra Gukova golfen i nord, til Hisarönü golfen mod syd. Du kan tage din dinghy til land – og gå den korte distance up ad bakkerne for at beundre den betagende udsigt af begge golfer. Ved indgangen til bugten er vigen Dislice, hvilket betyder tænder på tyrkisk. Rødfarvede klippefremspring rejser sig fra kysten, og ligner umiskendeligt takkede tænder. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Bozburun By

Når du nærmer dig spidsen af forbjerget, vil du finde en skøn ankerplads, en af de kønneste på Bozburun halvøen. Her kan du svømme og nyde en lækker middag inden du runder Cape Boz, og sejler med vinden mod den lille by Bozburun – et centrum for byggeri af de traditionelle tyrkiske fartøjer kaldet guletter – tomastede sejlbåde, der bruges til fiskeri og svampedykning. Byen er typisk for dem du vil finde på denne del af den tyrkiske kyst, smuk og afslappet. Du kan spise på en af byens dejlige cafeer. Ved munden af Bozburuns havn, ligger den lille naturskønne ø Kizil, der er en dejlig dagsankerplads. Highlights Tag en tur ind til byen og slentrer ad de smalle stræder, gå på opdagelse på markedspladsen, og nyd en lækker fiskemiddag på en af restauranterne – alt sammen en hyggelig måde at bruge en eftermiddag og aften. Mens du er i Bozburun, bør du tjekke byens 1000år gamle træ ud – ikke overraskende et af de ældste i Tyrkiet, og det er ganske fantastisk at tænke på at det har eksisteret i ti århundreder, næsten helt tilbage til det romerske imperium. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Ankerpladsen Serce Liman

Serce Liman er en malerisk ankerplads, der næsten er helt omgivet af land – med en cafe på stranden. Serce Liman er desuden stedet hvor man kan finde det berømte Glasvrag, et handelsskib der sank for mere end 1000år siden, med en stor last af glasvarer. Arkæologer udgravede 20 % af vraget i 1970érne – og fandt 2700kg glas i form af bl.a. kopper og tallerkener. På din vej til vestkysten af Bozburun halvøen, kan du tage et frokoststop ved Arabah og den afsondrede strand. Du kan bruge lidt tid på at svømme og nyde solskinnet før du cruiser videre Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Holdebunden er god i vigens vestside.Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Tag din dinghy til land, og begiv dig ud på en skøn gåtur – der er desuden en restaurant i bugtens østside. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Bozukkale By

Bozukkale ligger ved den sydligste kant af Bozburun halvøen. At udforske den ældgamle havn og ruinerne af Loryma, med et imponerende og næsten intakt hellenistisk fort, er en skøn måde at bruge en eftermiddag. I sejladssæsonen, serverer flere strandrestauranter fremragende mad fra havet – her kan du også nyde havnens smukke sceneri over en kold drink. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Der er adskillige vige ved Bozukkale, hver af dem tilbyder unik beskyttelse mod den dominerende vestlige vind. Bunden er bevokset med tang, så find  et område med sand at kaste anker. Sørg for at ankeret er godt sat.Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights En udforskning af Loryma ruinerne er en fascinerende rejse ind i fortiden – særligt spændende er det hellenistiske slot på bakkerne, ved indsejlingen til bugten. Faciliteter Ingen faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Datca By

Datca er et af de få resorts på denne del af den tyrkiske kyst, og det er langtfra stort – hvilket gør det endnu mere besøgsvenligt. Når du sejler i området er et besøg her et must. Byens rødder daterer sig tilbage til det 7.århundrede B.C, da Sparta etablerede en bebyggelse på stedet. Det var også lokationen for den originale Knidos By, der dog blev flyttet cirka halvanden mil vestpå i 540 B.C., på grund af en truende persisk invasion (Knidos kom dog alligevel under persisk herredømme). Ikke langt fra den travle havnefront, er Datcas gamle bydel, der vil falde i god jord hos besøgende der foretrækker en mere afslappet stemning. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er rig plads til forankring i havnen nord eller syd for landtangen. Highlights Restauranterne, tavernerne, cafeererne, natklubberne, butikkerne og markederne, er blandt attraktionerne i Datcas havn. Et besøg til den vigtige og fascinerende ruinby Knidos er betagende og belærende – og her kan du virkelig danne dig et indtryk af hvordan livet var på Datca halvøen for tusindvis af år siden. Faciliteter Faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Området ved landsbyen Orhaniye

En sejlads til Orhaniye bringer dig til den maleriske Paradise Bay I Hisarönü golfen mellem Datca og Bozburun halvøerne. Landsbyen Orhaniye er en bemærkelsesværdigt smuk lokation – og bakkerne rejser sig fra kysten, dækkede i nåletræer, og du har udsyn over et af de mindst besøgte sejladsområder i hele Middelhavet. Meget af området er beskyttet, hvilket begrænser udviklingen, og i de stille fiskerlandsbyer beliggende i naturskønne vige, finder man stadig en unik middelalderlig charme. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængelige. Der er masser af plads til at kaste anker i havnen.Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Landsbyen Orhaniye er rolig og charmerende, med et udvalg af butikker og restauranter. Orhaniye er en typisk lille tyrkisk landsby. Nær ved ligger Bybassos ruinerne. Vandfaldet i Turgut Koy og Kizkumu Beach er yndede besøgmål for en svømmetur. På den lille ø i Paradise Bay vil du kunne opleve de fascinerende ruiner af et gammelt slot. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Göcek (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - Göcek er en lille landsby inde i Fethiye bugten og da den ligger meget tæt på Dalaman lufthavn, er basen ideel til at udforske både Marmaris og Fethiye.
Læs mere

Göcek (Navigare Yachting)

Navigare Yachting base - D-Marin Göcek
Læs mere

Göcek, Muçev Marina (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachtcharter base - i Göcek Muçev Marina
Læs mere

Göcek, Village Port (Pitter Yachtcharter)

Pitter Yachtcharter base - Göcek Village Port, Marintürk.
Læs mere

Fethiye, Ece Marina (Solar Yachting)

Base info will be sent seperately
Læs mere

Göcek, Village Port (Saysail)

Saysails base i Village Port, Göcek
Læs mere

Marmaris (Navigare Yachting)

Navigares base i Marmaris - Joya Del Mar Marina
Læs mere

Fethiye, Yacht Club Mai (Ancyra Sailing)

Fethiye, Yacht Club Mai (Ancyra Sailing)
Læs mere

Göcek (Asmira Marine)

Asmira Marines base i Göcek
Læs mere

Sejervejr omkring Marmaris, Göcek og Orhaniye

Somrene er varme og tørre med temperaturer over 30°C. Forår og efterår er generelt milde, men i begge sæsoner forekommer der hyppigt pludseligt opståede varme og kolde perioder. Den gennemsnitlige årlige nedbør ligger omkring 500-800 millimeter med den faktiske mængde bestemmes af regionernes elevation. I Istanbul og omkring Marmarahavet er klimaet moderat (vinter: 4°C og sommer: 27° C).

I det vestlige Anatolien er der et mildt middelhavsklima med gennemsnitlige temperaturer på 9°C om vinteren og 29°C om sommeren. Tilsvarende klimaforhold på den sydlige kyst af Anatolien.

Den anatolske højslette har steppeklima. Der er en stor temperaturforskel mellem dag og nat. Kun lidt nedbør, men normalt i form af sne. Den gennemsnitlige temperatur er 23°C om sommeren.

Klimaet i Sortehavsområdet er vådt og fugtigt (sommer: 23°C og vinter: 7°C).

Der er 3 dominerende vinde i Tyrkiet

Meltemin: Melteminen begynder i slutningen af maj. Det opnår fuld styrke i juli og august og aftager i oktober. Styrken varierer fra 8-20 m/s. Mellem Kusadasi og Bodrum blæser det fra nord. Efter Bodrum er den mere fra vest og følger kysten. Vinden mister styrke jo mere du sejler mod øst. I sommeren er vindene påvirket af terræn og man kan opleve meget kraftige vindstød i kanalerne og bag øerne.

Poyraz: Nord eller Nordøst

Lodos: Syd eller Sydøst. Hyppigst om vinteren. Et lavtryk med lave og mørke skyer. Det kommer som vindstød i april eller i slutningen af oktober.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

15

5

216

17

4,5

Februar

15

5

160

16

4,5

Marts

18

7

96

16

4,5

April

21

9

46

17

4,5

Maj

26

13

26

19

4,5

Juni

31

17

11

23

5

Juli

34

20

4

24

5

August

34

20

5

25

5

September

31

17

24

25

4,5

Oktober

26

13

80

23

4

November

20

9

139

20

3,5

December

16

6

233

18

4

 

Tidevand

I det østlige Middelhav omkring Tyrkiet, er tidevandsforskellien meget lille: kun 30-60 cm (en til to fod), herunder variationen af niveau på grund af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.