Velkommen til Bahamas

Cirka 150 mil fra Floridas kyst, i hjertet af Bahamas, findes de isolerede og prægtige Abacos, et netværk af både beboede og ubeboede øer og småøer med fantastiske koralrev, lækre hvidsandede strande og maleriske øer med spændende butikker og afslappede restauranter, der serverer lækker mad fra havet.

Farvandene mellem øerne er beskyttede og passagerne korte – en sejlerferie her er derfor et meget familievenligt valg.

Abacos & Nassau

Abacos & Nassau

De lokale beboere på de mange øer i Abacos-øriget er afslappede og venlige, koralrevene er smukke vigene er isolerede – alt sammen kan nydes på en sejlerferie ved Abacos – men som du vil opdage, er der er så meget mere at nyde på en sejlerferie her. Bahamas er placeret øst for Florida og nord for Cuba – og i modsætning til de caribiske øer, der blev formet af ældgamle vulkanske bjergkæder, ligger Bahamas på toppen af to undersøiske banker, der stiger op fra Atlanterhavet. Derfor er Bahamas øerne lave og relativt flade – og der findes et væld af småøer omkranset af koralrev med et spændende dyreliv. Great Abaco Island findes på Little Bahama Bank – og området byder på myriader af idylliske og spændende øer – perfekte for en familieferie. Passatvindene blæser over det rolige turkisblå farvand – der er godt beskyttet mod det store hav. Marinaer, naturskønne ankerpladser, rolige småøer, historiske steder, livlige strandbarer, luksusresorts, fantastisk snorkling og dykning – samt ikke mindst den afslappede sejlads, er bare nogle af glæderne ved en sejlerferie ved Bahamas. Endnu en fordel er den nemme adgang til fly fra de store amerikanske lufthavne. Sejladsmuligheder En sejlerferie i Bahamas er lig med afslapning og lune vinde, blåt vand og fantastisk natur. Vindstyrken ligger normalt på mellem 5-20 knob. De er sjældent stærkere, med mindre en vind fra nord blæser igennem i vintermånederne. Vindretningen er øst til sydøst om sommeren, og mere nordøstlig om vinteren. Abaco-havet er normalt roligt, passagerne er korte og navigationen foregår oftest med øjemål – dog er farvandet ret lavvandet, så det er meget vigtigt at holde øje med søkortet og planlægge ud fra tidevandsforskellen – der kan være op til tre fod ved fuldmåne. Denne del af Bahamas er perfekt for den uerfarne sejler og familien med mindre børn, men det er ligeledes et sted den erfarne og berejste sejler har lyst til at vende tilbage til. Dagstemperaturen svinger mellem 24° i januar og 35 ° i august. Dagstemperaturen i december – februar kan komme helt ned på 15°. Højdepunkter Sejlads i beskyttet farvand ved revene Hyggelige landsbyer – Hopetown og Man-O-War Cay Smukke strande – Treasure Cay Formidabelt fiskeri, dykning og snorkling Gode flyforbindelser Spændende udbud af museer, strandbarer og gode restauranter Blide passatvinde, stressfri sejlads, fantastisk snorkling, kilometervis af afsondrede strande, masser af moderne marinaer, hyggeligt landsbyer og større byer, samt en venlig befolkning – er ingredienserne der udgør en sejlerferie ved Bahamas.  Sejladsområdet er stort, men de fleste sejlere mener at det centrale Abaco – nord og syd for Marsh Harbour, hvor bådudlejningsbasen også findes, byder på den bedste sejlads i området.
Læs mere

Sejlads ved Bahamas – Praktiske Tips

Pas / visum

Bahamas er visum-frit indtil 90 dage og opholdet kan forlænges lokalt. Dit pas skal være gyldigt i seks måneder ud over opholdets varighed. Se dette link for opdateret info

Proviantering

Da stort set alt skal indskibes og fortoldes, er prisniveauet ikke lavere end i DK. Ingen madvarer (kød og frugt) må indføres - det konfiskeres for at holde øen fri forsygdomme. Vær lidt på forkant med proviantering, da man ligger meget for svaj. Indkøbsmulighederne er mange steder begrænsede

Ankring

Der kan gås rimeligt tæt til kysten - vær dog opmærksom på de sarte koraller.

Sværhedsgrad

Sejladsen ved Bahamas er tilbyder afslappet sejladsen foregår ved øjemål – og korte passager mellem velbeskyttede ankerpladser. Tidevandsforskellen er op til 1,3 meter – og skippere skal være opmærksomme på lavvandede områder. Bahamas er en familievenlig destintion, der passer til sejlere med basale kompetencer og forudgående sejlerfaring.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor