Velkommen til Grækenland

Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her.

Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november.

Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker.

Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning.

Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje.

Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer.

Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.

Athen & den Saroniske Bugt

Athen & den Saroniske Bugt

Hvis du er ude efter en sejlferie, der er fyldt med fantastiske sejladsforhold, smukke landskaber, historisk betydningsfulde og oldgamle ruiner, afsidesliggende øer med de dejligste vige og bugter man kan forestille sig, et pulserende natteliv og en varm kultur og ikke mindst et fantastisk køkken - er den Saroniske Golf stedet at besøge. Sejlerferie i den Saroniske Golf byder på kortere passager, let vind og et farvand der er godt beskyttet og forholdsvis fladbundet - man vil sjældent møde vinde på over 10 sekundmeter. Området er fortryllende og tilbyder en blanding af moderne bekvemmeligheder på resorts og turistbyer samt historiske seværdigheder og hyggelige destinationer, som byder på et afslappende ophold. En sejlferie i Den Saroniske Golf starter oftest fra en af marinaerne i Athen - f.eks. Alimos Marina. Sæson: Dette sejlområde er lukket fra 01. december til 01. april. Sejladsmuligheder Det østlige Middelhav har en meget lille tidevandsforskel på 1-2 fod og tidevandsstrømme er derfor ikke en bekymring. I sejlsæsonen fra april til oktober er det fortrinsvis blå himmel og varmt vejr med en gennemsnitlig temperatur på 24-28° C. Vandtemperaturen er gennemsnitligt 27º C.Sejlads i den Saroniske Bugt består af korte passager, mindre vind, og farvandet er godt beskyttet og havbunden forholdsvis flad. Højdepunkter Overvej en sejlads gennem de beskyttede farvande i Saroniske Bugt mellem Attika og Peloponnes halvøerne eller nyd en mere spændende og udfordrende sejlads til Kykladerne. Hver destination har et tiltalende væld af forskellige attraktioner. Fordelene ved en sejlerferie i området er mange - snorkling, svømning og solbadning på uberørte strande, sightseeingture til gamle templer og middelalderlige borge samt udforskning af de traditionelle markedspladser og spisning på intime tavernaer.
Læs mere

Skiathos & Sporaderne

Skiathos & Sporaderne

Nyd den vidunderlige sejlads omkring Sporaderne. Fra livlige Skiathos til afsidesliggende Pelagos, er øgruppen i Ægæerhavet rammen for din uforglemmelige sejlerferie i Grækenland. Isolerede og fredelige ankerpladser, hvide sandstrande og spændende traditionelle landsbyer vil give dig og din familie minder for livet. En sejlerferie ved Sporaderne giver sejlere mulighed for at udforske øernes smukke hvide sandstrande, maleriske landsbyer og ikke mindst nyde de sagnomspundne landskaber, der konstant omgiver besøgende. Mange gamle samfund har ingen veje, elektricitet eller telefon. Området emmer af autenticitet, hvor man som gæst kan få et nært indblik i den traditionelle græske kultur. Derudover vil der være rig mulighed for afslapning med at sejle, fiske og svømme i det azurblå Ægæiske hav. Beskyttede og fredfyldte ankerpladser er udgangspunkter for videre sejlads til regiones spændende destinationer. Indenfor en afstand af 50 sømil kan du sejle mod nord til Chalkidiki-halvøen, der strækker sig ned i det nordlige Ægæiske hav med 3 mindre halvøer Kassandra, Sithonia og Mount Athos. På den grønne Sithonia kan du nyde roen og stilheden i små fiskerhavne og dejlige ankerpladser. I Porto Carras er der en helt ny marina for herlige afslappede stunder på land. Du kan nyde den fantastiske udsigt til middelalderklostrene på Mount Athos, som ligger helt afsondret fra den moderne verden. For at kunne udforske denne store nordlige del af Grækenland har vi etableret en række perfekte baser hertil. Fra Skiathos, også kaldet "lille Mykonos", kan du sejle til helt uspolerede bugte og småbyer med en særpæget byggestil i Volos-bugten tæt under fastlandet - her kommer endnu færre turister og derfra ud i Sporadernes smukke grønne øer, såsom Skopelos, Alonissos, Skantzoura og Pelagos (Kyrá Panagiá). Sejladsmuligheder Sejl ud og udforsk øgruppens 11 spændende øer - favoritdestinationer hos turister og berømte for gyldne hvide sandstrande, krystalklart blåt vand og maleriske landsbyer. Sporaderne er frodigere end Ægæerhavets sydligere øer, mange er dækket af skov der fortsætter hele vejen ned til vandet – og den korte distance mellem dem gør øerne ideelle for kortere stop. En sejlerferie ved Sporaderne, giver dig den frihed der er nødvendig for at kunne udforske de mange vige og rolige strande, der kun kan nås om bord på en sejlbåd. Farvandet i Volos Golfen er godt beskyttet - med vinde fra 10-20 knob. Men i juli og august kan Meltemi-vinden fra nordøst være hård – og sejlads ved Sporaderne bør da foretages af nogenlunde erfarne sejlere. Sommervejret er generelt solrigt, med temperaturer der svinger mellem 24 og 27 °C, men først og sidst på sæsonen kan man løbe ind i byger og mindre uvejr. Højdepunkter Varierede sejlforhold Travle og summende Skiathos Billedskønne ankerpladser Traditionelle fiskerlandsbyer Azurblåt vand Kunstfærdige landsbyer Formidable taverner, der serverer autentiske lokale specialiteter Rigt fiske-og fugleliv
Læs mere

Kos, Rhodos & Dodekaneserne

Kos, Rhodos & Dodekaneserne

De Dodekanesiske øer ligger ud for den østlige kant af det Ægæiske Hav, nær Tyrkiets kyst. Kos er en af øgruppens største øer – og et samlingspunkt for sejlere i området. Sejlads i farvandet ved Dodekaneserne er formidabelt, og kan indbefatte både korte og lange strækninger på åbent vand, mellem de 14 hovedøer og mere end 40 småøer. Afstikkere til Tyrkiet eller vestpå til Kykladerne er ligeledes oplagt – og du vil få det fulde indtryk af områdets fascinerede sejladsområder, bl.a. kendt for exceptionelle strande, samt dykning og snorkling i verdensklasse. De Dodekanesiske øer er blandt de smukkeste i Grækenland. Hovedparten af øerne er stenede og tørre - og har et barskt og majestætisk udseende, samtidig med at deres hyggelige blåvandende vige og bugter giver ly for ældgamle traditionelle landsbyer og havne. Regionens historie reflekteres i de ydmyge hvidskurede huse, med deres farverigt malede døre og træpartier, samt de mere storslåede bygningsværker, som f.eks. kirker, klostre og gamle fæstninger, der ofte knejser på områdets bakketoppe. I de smalle brostensstræder, summer taverner, restauranter, barer og dansesteder af aktivitet. Svømningen og snorklingen er suveræn ved mange lokationer – kort sagt, en sejlerferie ved Dodekaneserne betyder at du kommer til at opleve noget af den bedste sejlads ved det Ægæiske Hav. Bådudlejning ved Dodekaneserne betyder et spændende mix af det historiske og det moderne. Livlige taverner og natklubber er modsætninger til de traditionelle fiskerihavne og rolige restauranter ved vandkanten – alt sammen er med til at gøre en sejlerferie ved Dodekaneserne til en uforglemmelig og forfriskende oplevelse. Sejladsmuligheder De fleste af Dodekanesernes mange øer er rent faktisk toppe af en undersøisk bjergkæde, der rejser sig majestætisk fra havets bund og skaber et fantastisk naturskønt sejladsområde. Vindene blæser mellem 10 og 15 knob fra nordvest, nord eller nordøst – og fra maj til september blæser meltemi-vinden, der når sit maksimum i juli/august, og hvor vinde op til 25 knob forekommer. Tidevandsforskellen er bare 1-2 fod og derfor er tidevandsstrøm aldrig en bekymring. En sejlerferie ved Dodekaneserne passer til sejlere med basale færdigheder indenfor kystnavigation. Normaltemperaturerne i sejladssæsonen ligger mellem 24 °C og 28 °C. Højdepunkter Billedskønne græske landsbyer Stærkere vinde om sommeren Kykladerne, Dodekaneserne og det Ægæiske Hav En oplevelse af det afsidesliggende, traditionelle Grækenland Muligheden for at sejle til Tyrkiet Smukke strande
Læs mere

Lefkas & De Ioniske Øer

Lefkas & De Ioniske Øer

Kendt for deres exceptionelle skønhed og perfekte sejlforhold, er de smukke Ioniske Øer ud for Grækenlands nordvestlige kyst, blandt de mest attraktive at besøge i hele Grækenland - måske endda i hele Middelhavet. Her finder du bl.a.: Korfu, Lefkas og de Ioniske øer byder på et væld af fornøjelser, lige fra smukke strande til livlige taverner, hyggelige havne og spændende arkæologiske perler. En sejlerferie her er den perfekte mulighed for at kombinere åbenvandssejlads mellem områdets mindre øer med udforskningen af de større, bjergrige og skovdækkede øer længere mod syd – muligvis med afstikkere til de maleriske havne på fastlandets kyst. Med regionens storslåede historie og gæstfrie beboere, der straks får sejlere til at føle sig hjemme, har sejlads ved Korfu, Lefkas og de Ioniske øer alt, der skal til, for at få en fantastisk sejlerferie. De Ioniske Øer er blandt de smukkeste i Grækenland og ligger placeret i det betagende Ioniske Hav – opkaldt efter den græske nymfe Io. Ø-gruppens syv hovedøer, Korfu, Paxi, Lefkas, Meganisi, Ithaka, Kefalonia og Zakynthos er rige på bjerge og skov, har smukke strande, maleriske byer og hyggelige afsondrede bugter. Områdets spændende historie afspejles i de utallige storslåede kirker og klostre, og ikke mindst i de ydmyge hvidskurede hjem, med deres farverige døre og autentiske udsmykning. En sejlerferie her garanterer dig at opleve noget af den bedste sejlads i Middelhavet.   Sejladsmuligheder En sejlerferie i Korfu, Lefkas og de Ioniske øer bringer dig til de nordlige og sydlige Ioniske Øer, der er nogle af de mest berømte i Grækenland – besøg f.eks. sagnomspundne Ithaka, hjemsted for Homers berømte helt Odysseus. Under sejlsæsonen fra april til og med november, kan man forvente svage vinde om morgenen, som tager til igen omkring middag og når op på 7-10 M/S fra nordvest. Tidevandsforskellen er på 1-2 fod og derfor er der praktisk talt ingen tidevandsstrøm - dog med undtagelse af Lefkas-Kanalen der ligger på højde med havoverfladen og hvor strømmen kan være stærk. Sejlads ved Korfu, Lefkas og de Ioniske øer har en lav sværhedsgrad og navigationen er nem og ligetil – og kan foretages af sejlere med basale færdigheder indenfor kystnavigation. Normaltemperaturen i sejlsæsonen ligger mellem 24°C og 28°C. Højdepunkter Blide sejlforhold Hvide sandstrande og hyggelige bugter Korfu - en kosmopolitisk ø Fantastisk græsk og italiensk mad Let adgang til Paxos og Antipaxos Nem og ligetil navigation
Læs mere

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Sunsail 44i Premier - 4 cab - Sunsail

Læs mere

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Sunsail 41 Premier - 3 cab - Sunsail

Læs mere

Om at sejle i Grækenland

Her finder du en række nyttige informationer om sejlads i Grækenland. Du finder også praktiske informationer under de enkelte sejlområder.

Havne
I Grækenland ligger du oftest til i små, hyggelige lokale havne tæt på torvepladser og fiskerbåde. Her er der dog ingen faciliteter udover restauranter - kun enkelte små pensioner tilbyder bad. 

Marinaer
Du kan holde budgettet for en uge på under 10€, hvis du holder dig fra de private marinaer og ikke har noget imod et spartansk udvalg af faciliteter.

Havnekontoret
Port Police ligger oftest på havnefronten og kendes på et symbolskilt med et stort anker og teksten “Liminario” samt et vajende græsk flag. Policen kommer normalt selv ombord, hvis de har lyst den dag. Derudover vil det lokale Port Police ønske at se skibspapirerne, som du har fået med fra charterbasen. De er i øvrigt et hjælpsomt “væsen”, som også har de sidste vejrrapporter og kan give lidt nyttige tips. Port Police har ret til at forbyde fartøjer at sejle ud i vindstyrker over 6 Beaufort.

Husk at din båd sejler under græsk flag. Båden er godkendt af de græske søfartsmyndigheder til udlejning med det krævede sikkerhedsudstyr. Havnemyndighederne har stor autoritet i Middelhavsområdet, og derfor anbefales det at have god tid og være tålmodig, for tingene er jo i orden.

Vejr og vind
Det Ægæiske Hav og Sporaderne:
Vinden kommer i sommerperioden hovedsageligt fra NV-NØ. Melteminen, som vinden kaldes, tiltager i maj/juni (6-10 m/s) og når sin fulde styrke i juli/august, for igen at aftage i løbet af september/oktober. Vinden er kraftigst om eftermiddagen.

Kykladerne:
I juli/august kan Melteminen blæse op til 10-16 m/s fra en nordlig retning. Oftest er det vindstille om morgenen. Derfor er det en god idé at starte tidligt ud på sejladsen. Ved frokosttid tiltager vinden for så igen at aftage til aften. Ved ankring under høje bjerge kan der forekomme kraftige faldvinde - også om natten.

Det Ioniske Hav:
Her er vinden betydeligt lettere om sommeren. Typisk kommer vinden fra nordvest - eller fra havet mod land.

Den Saroniske Golf:
Golfen ud for Athen har forholdsvis milde vinde mellem NØ-SØ - eller fra hav mod land.

Ferietips ved sejlerferie i Grækenland
Siesta:
Grækerne nyder deres siesta mellem kl. 13 og 17. I denne tidperiode ligger stort set alt stille, og det kan være en god ide at have handlet til eftermiddagen i god tid.

På land:
I mange havne kan der lejes cykler, scootere (1 og 2 personers) eller bil. En tur op i bjergene gennem landsbysamfund og frugtplantager, eller et besøg på de utallige klostre og kapeller, er en fin måde at opleve den græske dagligdag på. Næsten alle øer har ruiner og tempelrester fra oldtiden, som også er et besøg værd.

Drikkepenge:
Normalvis giver man ikke drikkepenge til taxi-chauffører, tjenere osv. I stedet er det kutyme at runde regningen op.

Obs Obs Obs
Det er ulovligt at fjerne ting fra den antikke græske historie, uanset hvor det er fundet, og straffene er hårde og græske fængsler primitive. Det er også ulovligt at tage disse antikviteter ud af Grækenland, selv hvis man har købt dem.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor