Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Pula By

Byen Pula ligger på syd-vest kysten af Istria. Her er et berømt romersk amfiteater, som er mere end 2000 år gammelt og hvorfra der er en smuk udsigt over byen. Det velbevarede amfiteater er det 6. største i verden og har plads til 26.000 gæster. Teateret bruges stadig jævnligt til operaer, koncerter, og en international filmfestival. Her findes også flere romerske monumenter, 2 triumfbuer og et romersk tempel for Augustus, som i dag huser en udstilling af antikke skulpturer. I dag er Pula en blanding af travl havn og livlig riviera. Her er mange barer, cafeer og restauranter i alle prisklasser.  Trøfler er en specialitet. Omkring Pula findes også en betagende kystlinje, med over 150km smukke strande.
Læs mere

Cres Ø

Cres er den vestligste af Kvarner-øerne, med et vildt og uspoleret landskab og nogle meget attraktive byer, hvilket gør øen er et godt sted at gøre holdt et par dag på din sejlerferie. Ifølge mytologien var Cres det sted hvor Jason og Argonauterne flygtede med Det Gyldne Skind. Øens kyststrækning har utallige maleriske vige og landsbyer som bare venter på besøg, en svømmetur eller et måltid mad.  Cres by ligger rundt omkring den lille havn og er typisk for de charmerende mindre fiskerbyer på disse kanter. Her er interessant arkitektur fra det 15. og 16. årh. og der er et klostre på sydsiden af byen, som er et besøg værd. Lungomare- promenaden er der man mødes, med sine mange cafeer og restauranter. Cres er kendt for sin gode kvalitet af lammekød. Naboøen Losinj er mindre og mere turistet end Cres. Øen har været feriested siden sidst i det 19. årh., hvor den var vinterresort for svagelige folk fra Wien. Du kan også være heldig at se den truede Griffon-grib, Europas største fugl, svæve i højderne.
Læs mere

Punat By (Krk)

På trods af dens størrelse, er Punat hjem for en af de ældste, største og bedst udstyrede marinaer i Adriaterhavet. Denne usædvanlige by er omgivet af Puntarka Draga, en ekstremt dyb bugt, hvor du også vil finde et smukt franciskansk kloster på mini-øen Kosljun. Denne skønne oase kan kun nås med færgen fra Punat, der sejler på opfordring.
Læs mere

Pula, Marina Veruda (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - På sydspidsen af Istrien ligger Pula, hvor Kiriacoulis basen ligger i Marina Veruda.
Læs mere

Pula, ACI Marina Pula (Euromarine)

Euromarine base i Pula - På sydspidsen af Istrien ligger Pula, som er en by med flere spændende seværdigheder.
Læs mere

Pula, ACI Marina Pula (Vala Charter)

Vala Charter base i Pula - På sydspidsen af Istrien ligger Pula, som er en by med flere spændende seværdigheder.
Læs mere

Pula, Marina Veruda (Pitter Yachting)

Pitter Yachting port in Pula - På sydspidsen af Istrien ligger Pula, som er en by med flere spændende seværdigheder.
Læs mere

Pula, Marina Veruda (Way Point Rovinj)

Way Point Rovinj base i Pula - På sydspidsen af Istrien ligger Pula, som er en by med flere spændende seværdigheder.
Læs mere

Pula, ACI Marina Pomer (Dream Yacht Charter)

ACI Marina Pomer - Dream Yacht Charters base i Pomer
Læs mere

Pula, ACI Marina Pomer (Ultra Sailing)

ACI Marina Pomer - Ultra Sailing base
Læs mere

Pula, ACI Marina Pomer (Pitter Yachtcharter)

ACI Marina Pomer -  Pitter Yachtcharters base i Pomer
Læs mere

Rijeka (Pitter Yachtcharter)

Marina Rijeka - Pitter Yachtcharters base i Rijeka
Læs mere

Punat (First Class Sailing)

Marina Punat (Krk) - First Class Sailings base i Punat
Læs mere

Marina Novi (CroSail)

CroSails base i Marina Novi
Læs mere

Sejlervejr i det nordlige Kroatien (Pula)

Den kroatiske kysts popularitet som sejldestination skyldes i lige så høj grad det ideelle klima som de smukke kyster og de varierende sejlforhold. Det solrige Adriaterhav har i gennemsnit 315 skyfrie dage om året. Under den mest populære sejlads sæson - maj til november - er det fortrinsvist blå himmel og varmt vejr der hersker. Somrene er varme og tørre mens vintrene er meget milde med korte regnbyger i Balearerne og Korsika. Sejlere skal dog altid være opmærksomme, da vejret kan ændre sig meget hurtigt.

  • Apr-Maj: lejlighedsvis småbyger, temperatur 22-28°C. Vind generelt NV (5-10 m/s, nogle gange op til 13 m/s).
  • Jun-aug: solrigt og blå himmel hver dag, temperatur 26-30°C. Vind generelt NV (5-10 m/s).
  • Sep-Okt: lejlighedsvis småbyger (risiko for vedvarende regnbyger fra slutningen af oktober). Vind generelt NV (5-10 m/s), men kan være stærkere i okt.

Der er 3 dominerende vinde i Kroatien

Bora: En tør og kold vind. Eftersom den er nordøstlig, blæser den hovedsageligt fra østkysten af Adriaterhavet som en fralandsvind. Det medbringer godt vejr. På grund af landets udformning kan den blæse lokalt med varierende kraft og fra forskellige retninger lige fra N til ØNØ. Det drastiske terræn i den østlige del af Adriaterhavet gør at de lokale Boraer blæser i kraftige vindstød og begynder uventet. Boraens styrke varierer fra en let brise til vindstød af stormstyrke.

Sirocco: En varm og fugtig vind blæser fra ØSØ til SSØ. Det blæser over hele længden af Adriaterhavskysten og kan skabe hård sø. Himlen skyer til og akkompagneres næsten altid af vedvarende regn. Vinden når sin fulde styrke i det sydlige Adriaterhavet. Vinden kan opstå på alle tider af året. I gennemsnit blæser det 8-10 m/s.

Maestro: Skyldes at landoverfladen om dagen bliver opvarmet mere end havfladen og som et resultat heraf begynder luftstrømme at stige op fra jorden og på et tidspunkt trækkes disse luftstrømme ned mod havet og forårsager dermed cirkulation mellem land og hav. Maestroen karakteriseres normalt ved hvide cumulus skyer og varsler godt vejr. Det begynder normalt at blæse op mellem kl. 09 og 10 om formiddagen og vinden når sit maksimum omkring kl. 14:00. Vinden har altid lagt sig inden solnedgang. Dens sædvanlige styrke er ca. 8-10 m/s.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

8

1

95

14

3

Februar

10

2

86

14

3

Marts

12

4

89

14

4,5

April

16

8

82

14

4,5

Maj

21

12

69

17

4

Juni

25

15

74

21

2,5

Juli

28

17

46

24

2,5

August

28

17

64

25

2,5

September

25

14

75

23

2,5

Oktober

19

10

102

20

2,5

November

14

6

134

17

2,5

December

10

3

127

15

2,5

 

Tidevand

I det østlige del af Middelhav omkring Kroatien, er tidevandsforskellien meget lille: kun 30-60 cm (en til to fod), herunder variationen af niveau på grund af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.