Velkommen til Seychellerne 

De afsidesliggende og uberørte Seychellerne er juvelerne i det Indiske Ocean - berømte verden over som en must-see destination for sejlere og et fantastisk sted at leje sejlbåd eller katamaran og koble af. Næsten halvdelen af denne lille ø-nation, lokaliseret cirka 1600km ud for Østafrika, er udgjort af beskyttede naturparker – hvilket er med til at bevare skønheden ved de hvidsandede strande, koralrevene der myldrer af liv, og de ubeboede små palmeøer – der er hjem for sjældne fugle. Her findes også verdens mest fotograferede strand: Anse Source d’Argent, der med sit lyserøde sand er en af grundene til at Seychellerne er blevet kåret til at have de smukkeste strande i verden af National Geographic.

En sejlerferie ved Seychellerne kan byde på utroligt smukke afsondrede ankerpladser, imponerende åbenvandspassager, fantastiske strande, moderne resorts og casinoer i Máhe – samt billedskønne landsbyer, hvor oksetrukne vogne er et almindeligt syn..

Vores kunder flyver (og billietterne er overraskende billige) til Mahé og sejler fra Praslin - eventuelt one-way til Mahé. Kontakt os for yderligere vejledning og pristilbud. Husk at vi tilbyder prisgaranti på sejlferie ved Seychellerne.

Mahé og Praslin

Mahé og Praslin

En sejlferie ved Máhe og Praslin i Seychellerne udfolder sig i en eksotisk og uforstyrret del af verden – hvilket gør øerne så appellerende for mange. Små afsondrede vige, omkranset af majestætiske palmer, og med uberørte hvidsandede strande, findes på hovedparten af øerne - og lige ud for kysten er betagende koralrev i brune, orange, grønne og blå farver. Halvdelen af Seychellerne er en naturpark - skabt for at beskytte de sjældne fugle – seychel-nattergalen, den sorte papegøje og frugtduen, bare for at nævne nogle få. Kæmpeskildpadder der ikke findes andre steder end her og på Galapagos-øerne, kan ses solbade på strandene - naturens vidundere er nok til at gøre enhver sejlerferie ved Seychellerne til en mindeværdig tur. Strandresorts, butikker og fine restauranter kan findes på flere af de indre øer, og tilføjer et strøg af luksus til din oplevelse af Seychellerne. Sejladsmuligheder  Seychellerne er lokaliseret i en lun og forholdsvis rolig del af det indiske ocean - og dækker cirka 3900km². På en sejlerferie sejler man mellem de indre øer – primært sejles mellem Máhe og Praslin – der ligger relativt tæt på hinanden, hvilket gør passagerne mellem dem nemme og bekvemme. I denne del af verden påvirker den årlige monsun vejret og vindretningen. Nordvest-monsunen begynder i november, og skaber nordvestlige vinde og mere regn end der typisk falder fra maj til oktober – hvor vinden skifter mere til sydøst, med begyndelse tidligt i april. Uanset sæsonen, vil vindstyrken normalt ligge mellem 10 og 20 knob, og temperaturen varierer mellem 28 °C og 30 °C. Vinddrevne strømme skifter retning med de sæsonbestemte vinde, og har typisk en styrke på lidt over en knob. Men i f.eks. smalle kanaler mellem øerne, kan strømmen være meget stærkere. Tidevandsforskellen løber fra 4.5 til 5.9 fod. Som de vinddrevne strømme, kan tidevandsstrømme være stærke i smalle kanaler. En sejlerferie ved Seychellerne er indenfor rækkevidde for sejlere med basale færdigheder indenfor kystnavigation. Højdepunkter Historiske Victoria Town Fugleparken på Cousin Island St. Anne Marine National Park Kæmpeskildpadder og sjældne fugle Sightseeing med fly fra La Digue Island
Læs mere

Sejlads ved Seychellerne – Praktiske Tips

Vaccinationer

Normalt ikke et krav. Relevant kunne være Hepatitis A (leverbetændelse / gulsot) og stivkrampe. Malaria og gul feber forekommer ikke p.t.. Har man været i områder med gul feber, kræves ved ankomst vaccinationsattest mod gul feber.

Se sidste nyt og anbefalinger under www.vaccination.dk

Proviantering

Da stort set alt skal indskibes, er prisniveauet højere end i DK. Ingen madvarer (kød og frugt) må indføres - det konfiskeres for at holde øen fri for sygdomme. Typisk vil man ligge meget for svaj i Seychellerne - forsyninger er ikke altid tilstrækkelige rundt omkring. Provianter altid til et par dage.

National Park Waters

Der betales “Entry Fee” for at ligge ved eller gå i land på visse øer i National Park Waters. Ankerbøjer i disse fredede områder skal benyttes. Korallerne er i særklasse, og alt affald samles i de udleverede plastsække. Der kan under skiftende vindforhold være lidt brænding, når man skal i land med dinghyen. Så tag derfor en solid tætlukkende plasticpose / taske til fotoudstyret og evt. skiftetøj.

Begrænsninger

Der vil være visse områder, bugter og øer, der ikke kan eller må besejles. Disse oplysninger gives under briefingen for de enkelte sejlområder, og er ligeledes beskrevet i manualen ombord. Kun “Inner Islands” må besejles uden hyret skipper.

El

Strømforsyningen på hotellerne er 13 amp. med et engelsk 3-ben stik. Husk et adapterstik.

Ankring og tidevand

Der kan gås rimeligt tæt til kysten - vær dog opmærksom på korallerne. Søpindsvinene er store, sorte og smukke - men har nogle fæle pigge. Skulle uheldet være ude, vil eddike eller citronsaft neutralisere svien. Mange koralrev med dets fantastiske dyre- og fiskeliv er blevet ødelagt af sejlere med en slæbende ankerkæde!  Brug bøjer, hvor muligt.

Tag højde for 1-2 meters tidevandsforskel og den deraf følgende strøm. Der kan være 1.5-4 knob strøm – specielt i snævre passager - vær specielt opmærksom på børnene under svømning, og hæng en line ud med fender til sikkerhed.

Bøjer

Der er nogle steder udlagt bøjer = “Day Time Moorings”, der kun i dagtimerne må anvendes ved ankring/dykning i beskyttede koralområder. Bøjer er udlagt NW for Mahé, NØ for Praslin og ved visse øer.

Barbecue

Skal benyttes på båden og ikke på stranden. Husk trækul.

Fiskeri

Fiskeri med harpun (speargun) er ikke tilladt.

Pas / visum

Ingen Visa krav for Skandinaver. Pas skal være gyldigt i min.6 mdr. efter afrejse fra Seychellerne. Tjek på www.um.dk

Restaurant:

Mange restauranter serverer en buffet af kreolske retter med alt fra Chicken Curry til indbagte Papegøjefisk - spændende og godt. Typisk er man velkommen til at spise på restauranterne på hotellerne. Mange ligger direkte i strandkanten bag palmerne.

Shopping

Der kan købes batiktryk, træskærerarbejder, kunsthåndværk og eksotiske krydderier. Strandskaller og koraller sælges, men er forbudt at indføre i Danmark.

Strandene

Hvor I ankrer op for at bade og snorkle, er billedskønne og uspolerede. Vandet er krystalklart med et farvestrålende fiskeunivers omgivet af fregatfugle og havskildpadder.

Vejr og vind

Klimaet er tropisk med 25-35 °C året rundt. Øerne ligger udenfor Cyklon bæltet. Varmest i marts/april og køligst i juli/august. Af og til kortvarige kraftige regnskyl - specielt om natten. Velegnet til sejlads året rundt med vindstyrker på 2-5 m/s.   

Fra maj-september blæser SØ-monsunen lidt kraftigere, 5-10 m/s med dønninger på denne side af øerne.

Fra december-februar den lidt fugtigere NV-monsun.

Ferietips

En rundtur på Mahé langs kysten, op over bjergene, besøg på et Plantation House, en teplantage, modelbådebyggeri eller lokalt kunstgalleri / -værksted er en fin oplevelse, før flyveren går hjem. I Victoria på Mahé er der flere seværdige bygninger bl.a. et hindutempel samt adskillige smukt bevarede kolonibygninger, der i dag er indrettet til administration, bibliotek og museum. Besøg også Victoria’s farvestrålende marked med fisk, grøntsager, krydderier og kunsthåndværk eller “Botanical Gardens”, en smuk oplevelse med en kolossal vækst af gamle træer og blomstrende planter af såkaldt endemisk art - d.v.s., at de ikke gror andre steder i verden. Desuden et rigt fugleliv og flagermus. På Praslin er “Vallée de Mai” nationalparken en oplevelse. Tag en taxa fra havnebyen Baie St. Anne, hvor I kan ligge for svaj i bassinet, og vandre rundt et par timer i denne gamle urskov/jungle med bl.a.. 30 kg store Coco de Mère nødder. Husk, der er venstrekørsel på Seychellerne.

Sikkerhed

Penge, værdisager, pas etc. bør medbringes på jer selv, når I rejser rundt eller går i land fra båden. Lås båden af - også når den ligger for svaj, og I tager dinghyen i land. Dog skal siges, at Seychellois’erne er et venligt og fredsommeligt folk, og kriminalitet er sjældent i så lille et øsamfund.

Et paradisisk ørige

Ca. 115 øer af vulkansk eller korallinsk oprindelse. På en 8-10 dages sejltur vil I bl.a. komme til tropisk frodige bjergøer, som Praslin og La Digue med skulpturelle rundslebne granitkolosser, der ligger som hvaler i den perlehvide strandkant. De udgør en del af “The Inner Islands”. Lej en cykel eller en oksekære for sightseeing. De fjernere ydre øer ”The Outer Islands” er bygget op som koralatoller omkranset af laguner og beskyttende koralrev. Sejlområdet er begrænset til “Inner Islands”.

Regnskoven På øen Praslin bør man slentre igennem “Vallée de Mai”, som er en 250 mill. år gammel regnskov - en helt Jurassic Park med store tunge kokosnødder, samt et dyre og planteliv, som kun findes dette ene sted i verden.

Kreolerne Indbyggerne er gæstfrie, venlige og imødekommende med en afslappet livsstil. Den lokale musik og dans er inciterende og skaber en herlig stemning for alle. Hovedsproget er kreolsk fransk, men der tales ofte også engelsk.

Naturen Befolkningen værner om deres natur. De ønsker absolut ingen masseturisme. Store områder er fredet i National Parker, så strandene og korallerne beskyttes mod misbrug og forurening. På visse øer betales en landingsafgift for adgang til paradiset.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor