Cabrera-øerne - jomfruelig natur og tidligere fængselsø

Cabrera-øerne ligger syd for Mallorca´s kyst, og på dens herlige strande kan man virkelig føle sig som Robinson Crusoe. Cabrera blev et naturreservat i 1991 og er siden blevet kontrolleret af det spanske nationalinstitut for naturparker. Øgruppen består af hovedøen Cabrera og 18 mindre øer. Med mere end 450 plantearter og 150 fuglearter er Cabrera et unikt og også meget følsomt økologisk system og det er derfor, at kun en lille del af øen omkring Puerto de Cabrera, kan besøges af turisterne. Det er kun tilladt at dykke i bugterne Cala Galiota og Es Dimoni, men de er til gengæld et sandt paradis for dykkere. Da det er et naturreservat, er det forbudt at fiske, gå på jagt og samle planter i området.

Sejl på opdagelse i området ved Cabrera 

Når du ankommer til dette uberørte paradis og har kastet anker i Port de Cabrera på den nordøstlige side af øen, ser du Cape Llebeig med sit fyrtårn. Ved siden af havnen finder du en borg fra det 14. århundrede, der oprindeligt tjente som forsvar mod pirater. Under Napoleonskrigene blev øen til et fængsel for franske soldater – der er stadig et monument for den. Der er også et museum, hvor man kan læse mere herom. Du finder også et mindre museum, hvor man kan lære mere om Cabrera´s historie. Øens historie er absolut ikke uden barske episoder. Øen og borgen blev brugt, som fangeø for i alt 9.000 franske fanger efter slaget ved Beilén. Mellem 1809 og 1811 begyndte fangerne at ankomme i grupper – den mest talrige gruppe udgjorde 4.000 mænd, som blev holdt som fanger på øen i 5 år. Kun få overlevede. Der er ingen vand på øen, så de var tvunget til at samle vand, når det regnede, drikke saltvand, fange mus og lign. og ellers kom der nogle både fra Mallorca til øen med lidt mad engang imellem. Midt på øen er et monument over dette tragiske forløb. Efter legenden var der engang også et kloster beboet af rebelske munke, som dansede nøgne på stranden.

Men højdepunktet for et besøg på Cabrera er den uberørte kyst med krystalklart vand. I bugten Cala Gandulf finder du den berømte Cova Blava – ”den blå grotte”, som har en unik lysrefleksion i dens indre.


Der kræves tilladelse for at sejle til Cabrera i ”egen” båd, men det er normalt ikke noget besvær og det kan reserveres gennem os og bådbasen på Mallorca. 

Hvordan kommer jeg til Cabrera og hvad kan jeg forvente at se på øen?

Find vores store udvalg af sejlbåde og katamaraner til de bedste priser, send en forespørgsel og vi finder den bedste løsning for dig.