Fart over farvandet med Moorings' Power Cats

Moorings motorkatamaraner

Moorings har udviklet flere nye modeller af motorkatamaranen, så det vil være muligt at finde en model, som passer til de flestes ønsker til en ferie på vandet. Der er 5 forskellige modeller fra 3 kahytter op til 6 kahytter.

Vi besøgte basen Agana i Kroatien, hvor de kan tilbyde bådferie på flere af modellerne, helt fra den mindste model 393 PC op til den store model 514PC.

Motorkatamaranens fordele

Når du er på sejlerferie, skal området du sejler i opleves, og man håber selvfølgelig altid på, at vinden er med en, så man kan komme lidt hurtigere afsted. Selvom muligheden for at tænde for motoren selvfølgelig altid er der.

Motorkatamaranerne kan sejle hurtigt og er ikke afhængig af vinden. Du kan komme fra A til B, selvom vejret ikke er som håbet, og du kan komme hurtigt derhen. Den største af motorkatamaranerne, 514 PC, har en tophastighed på over 20 knob, hvis det skal gå stærkt. Men det anbefales, at man sætter hastigheden til 10 - 15 knob for at få optimal udnyttelse af brændstof.

kroatien

Pladsen ombord på motorkatamaranerne er stor! Du har et stort cockpit og udeareal, som på alle katamaraner. Men da det her ikke er nødvendigt med en mast, er der blevet skabt rum til at udforme en flybridge, som giver endnu mere rum og sikke en udsigt! Det er et hyggeligt område, hvor der på nogle af modellerne er grill og et lille køkken, og på alle modeller er der et lækkert siddeområde, så kaptajnen kan være med i samtalen og samværet, mens I er på vej.

Motorkatamaranerne er lette at navigere, og du kan nemt gøre det 2 - 3 mand. Når du sejler ud, tager det ikke lang tid inden fortøjningerne er smidt, og du er afsted. Det samme gælder, når du lægger til.

Der blev sejlet lidt om 'kap' indbyrdes - og også med sejlbåde, selvom det ikke var helt fair.. 

 

kroatien båd

Motorkatamaranens ulempe

Når vinden ikke er dit brændstof, er det klart, at der kommer en regning efter at have sejlet for motor hele ferien. De nye motorkatamaraner har gennemgået en større udvikling, for at forbruget af brændstof ikke kommer som en stor efterregning. 

Men det er klart, at du vil komme til at bruge flere penge på brændstof, når du ferierer på en motorkatamaran.

kroatienVi sejlede rundt nogle dage på katamaranerne og nød turene. Selvom vejret ikke var med os på alle dagene, kom vi rundt og sejlede til Hvar og Brac. Kahytterne var store og rummelige, så der var god plads til to personer i en kahyt. Motorstøjen var til stede under sejladserne, men når du sidder øverst på flybridgen, er det ikke noget du lægger mærke til.

Herunder er vi på vej i havn for sidste gang, inden vi måtte gå af borde for sidste gang i denne omgang.

kroatien-tur

Motorkatamaranen er ideel for dig som gerne vil på sejlerferie, men som ikke nødvendigvis vil sætte sejl hver dag i flere timer. Du kommer nemt omkring og dækker et meget større område på kortere tid, end du vil kunne ombord på en sejlbåd eller sejlkatamaran. Den store flybridge er også værd at nævne som et stort plus. Her kan hele besætningen hygge sig, når man suser hen over havet, og når man er i land er området perfekt til at holde grillaftener. 

Tag et nærmere kig på de forskellige modeller herunder. Klik på de forskellige links, og kom med på en virtuel tour på katamaranerne.

393 PC – 3 dobbeltkabiner
Du kan prøve 393 PC af i Kroatien, BVI, St. Martin, Thailand og Bahamas.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

394 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 394 PC af i Kroatien og Grækenland.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

434 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 434 PC af i Kroatien, Grækenland, Mallorca, Seychellerne og Phuket i Thailand.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

474 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 474 PC af i Kroatien, Grækenland og BVI.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

514 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 434 PC af i BVI, Grenada, St. Martin, St. Lucia, Kroatien, Grækenland, Mallorca, Seychellerne og Phuket i Thailand.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

OBS: Det er et krav, at du har duelighedsbevis for at leje en motorkatamaran, og i Kroatien er det også et krav, at du har VHF-certifikat (radio-certifikat).

Kunne du tænke dig at prøve noget nyt til din næste bådferie? Så kunne en ferie på en motorkatamaran være en mulighed. Har du lyst til at vide mere – send os en forespørgsel her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Read more

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Read more

Spanien

Spanien

Velkommen til Spanien Mallorca og Ibiza udgør to fortryllende perler i øgruppen Balearerne, der ligger majestætisk i det vestlige Middelhav. Begge destinationer er kendetegnet ved deres imponerende kystlinjer, solrige dage og milde havbrise, hvilket gør dem til yderst eftertragtede steder for sejlerferier. Når du lejer en sejlbåd, åbner der sig en verden af muligheder for at udforske skønheden langs kysterne på både Mallorca og Ibiza. En uges bådudlejning giver dig friheden til at sejle hele vejen rundt om disse fascinerende øer, hvor utallige naturskønne grotter, afsondrede strande og maleriske bugter kun kan nås fra vandet. Tag på opdagelse i de skjulte skatte langs kysten ved at leje en båd og oplev den unikke charme ved både Mallorca og Ibiza. Selv hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du stadig nyde en sejlbådsferie ved at leje en erfaren skipper. Gennem Balearerne får du mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener - den naturskønne skønhed på Mallorca og den livlige stemning på Ibiza - og skabe uforglemmelige minder på din drømmesejltur. Ud over Mallorcas uberørte nordvestkyst, der lokker med idylliske bjergbyer, stejle terrasser og duftende citronlunde, kan du på Ibiza nyde den pulserende atmosfære på Ibiza. Udover sit livlige natteliv og fortryllende strande, finder du også lækre restauranter og smukke kystlinjer, der tilføjer en ekstra dimension til din sejlbådsferie. Vi har gjort bådudlejning på Mallorca og Ibiza nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca og Ibiza er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig. Er det en anden destination end De Baleariske Øer, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøer (St. Thomas). Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44