Fart over farvandet med Moorings' Power Cats

Moorings motorkatamaraner

Moorings har udviklet flere nye modeller af motorkatamaranen, så det vil være muligt at finde en model, som passer til de flestes ønsker til en ferie på vandet. Der er 5 forskellige modeller fra 3 kahytter op til 6 kahytter.

Vi besøgte basen Agana i Kroatien, hvor de kan tilbyde bådferie på flere af modellerne, helt fra den mindste model 393 PC op til den store model 514PC.

Motorkatamaranens fordele

Når du er på sejlerferie, skal området du sejler i opleves, og man håber selvfølgelig altid på, at vinden er med en, så man kan komme lidt hurtigere afsted. Selvom muligheden for at tænde for motoren selvfølgelig altid er der.

Motorkatamaranerne kan sejle hurtigt og er ikke afhængig af vinden. Du kan komme fra A til B, selvom vejret ikke er som håbet, og du kan komme hurtigt derhen. Den største af motorkatamaranerne, 514 PC, har en tophastighed på over 20 knob, hvis det skal gå stærkt. Men det anbefales, at man sætter hastigheden til 10 - 15 knob for at få optimal udnyttelse af brændstof.

kroatien

Pladsen ombord på motorkatamaranerne er stor! Du har et stort cockpit og udeareal, som på alle katamaraner. Men da det her ikke er nødvendigt med en mast, er der blevet skabt rum til at udforme en flybridge, som giver endnu mere rum og sikke en udsigt! Det er et hyggeligt område, hvor der på nogle af modellerne er grill og et lille køkken, og på alle modeller er der et lækkert siddeområde, så kaptajnen kan være med i samtalen og samværet, mens I er på vej.

Motorkatamaranerne er lette at navigere, og du kan nemt gøre det 2 - 3 mand. Når du sejler ud, tager det ikke lang tid inden fortøjningerne er smidt, og du er afsted. Det samme gælder, når du lægger til.

Der blev sejlet lidt om 'kap' indbyrdes - og også med sejlbåde, selvom det ikke var helt fair.. 

 

kroatien båd

Motorkatamaranens ulempe

Når vinden ikke er dit brændstof, er det klart, at der kommer en regning efter at have sejlet for motor hele ferien. De nye motorkatamaraner har gennemgået en større udvikling, for at forbruget af brændstof ikke kommer som en stor efterregning. 

Men det er klart, at du vil komme til at bruge flere penge på brændstof, når du ferierer på en motorkatamaran.

kroatienVi sejlede rundt nogle dage på katamaranerne og nød turene. Selvom vejret ikke var med os på alle dagene, kom vi rundt og sejlede til Hvar og Brac. Kahytterne var store og rummelige, så der var god plads til to personer i en kahyt. Motorstøjen var til stede under sejladserne, men når du sidder øverst på flybridgen, er det ikke noget du lægger mærke til.

Herunder er vi på vej i havn for sidste gang, inden vi måtte gå af borde for sidste gang i denne omgang.

kroatien-tur

Motorkatamaranen er ideel for dig som gerne vil på sejlerferie, men som ikke nødvendigvis vil sætte sejl hver dag i flere timer. Du kommer nemt omkring og dækker et meget større område på kortere tid, end du vil kunne ombord på en sejlbåd eller sejlkatamaran. Den store flybridge er også værd at nævne som et stort plus. Her kan hele besætningen hygge sig, når man suser hen over havet, og når man er i land er området perfekt til at holde grillaftener. 

Tag et nærmere kig på de forskellige modeller herunder. Klik på de forskellige links, og kom med på en virtuel tour på katamaranerne.

393 PC – 3 dobbeltkabiner
Du kan prøve 393 PC af i Kroatien, BVI, St. Martin, Thailand og Bahamas.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

394 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 394 PC af i Kroatien og Grækenland.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

434 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 434 PC af i Kroatien, Grækenland, Mallorca, Seychellerne og Phuket i Thailand.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

474 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 474 PC af i Kroatien, Grækenland og BVI.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

514 PC – 4 dobbeltkabiner
Du kan prøve 434 PC af i BVI, Grenada, St. Martin, St. Lucia, Kroatien, Grækenland, Mallorca, Seychellerne og Phuket i Thailand.
Klik her for flere billeder og en virtuel tour.

OBS: Det er et krav, at du har duelighedsbevis for at leje en motorkatamaran, og i Kroatien er det også et krav, at du har VHF-certifikat (radio-certifikat).

Kunne du tænke dig at prøve noget nyt til din næste bådferie? Så kunne en ferie på en motorkatamaran være en mulighed. Har du lyst til at vide mere – send os en forespørgsel her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf.