Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Ischia

Øen Ischia har gennem århundreder været kendt som den grønne ø, for sin frodige vegetation og tykke nåletræssove, og som ”sundhedens ø” pga. dens foryngende varme kilder og termiske bade - der siges at indeholde kræfter der kan helbrede de syge. Ischia har gennem tiderne været en vigtig havn, og var først et handelscentrum for grækerne, der kastede anker i dens bugter for 3000år siden, og siden for romerne og flere andre folkeslag. Ischia er stadig vigtig som den er den største ø i nærområdet (Procida og ubeboede Vivara er Ischias naboer), og er desuden en af Italiens mere eksklusive turistdestinationer. Her findes seks landsbyer og byer – og man kan roligt sige at sejlads ved Ischia, er forkælelse af alle sanser. Liggemuligheder Mooringbøjer er tilgængeligt ved Lacco Ameno, hvor der også er en marina. Porto d´Ischia, er hovedhavnen på øen, efterfulgt af Casamicciola og Forio. Den lille havn Saint Angelo kan stærkt anbefales – men her kan være tæt pakket i weekendenerne. En særligt smuk strand ligger på øens nordside, i Cala di San Montano Bugten. Du kan også kaste anker ud for nord-og syd siderne af Castello d´Ischia, med fantastiske udsigter ud over det imponerende slot. Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Ischia er rent faktisk en udslukt vulkan - og som de andre øer i nærheden, giver de takkede klippelandskaber, stejle skrænter, lave bjerge og hvide sandstrande, øen en nærmest åndeløs skønhed. Når du nærmer dig Ischia, vil du først lægge mærke til imponerende Monte Eporneo (787m). På bjerget er der bygget en fin promenade, hvor du kan beundre udsigten og spise på flere gode restauranter, inden du begiver dig ned igen. Termisk terapi, mudderbade, ansigtsbehandlinger og andre wellness-forkælelser, er store attraktioner på Ischia. Negombo i Lacco Ameno, og Poseidon-Haven i Forio, er blandt de mest berømte termiske haver på øen. Sightseeing-ture til de historiske bygninger er endnu en fascinerende beskæftigelse – og besøg ved Castello d’Ischia, et aragonisk slot bygget i 1438, vil give dig et overblik over Ischias spændende historie. Landbrugsmuseet, Hav-Museet og Museo Archeologico di Pithecusae, er også alle et besøg værd. Maronti-stranden skal nævnes som især smuk – og et godt sted at nyde en lækker frokost. Faciliteter Kajplads er tilgængeligt. Porto d’Ischia, Casamicciola og Lacco Ameno har brændstof og vand. Forio og Saint’ Angelo har vand. Provision er tilgængelig.
Læs mere

Ventotene

Længere væk er Ventotenes mange interessante attraktioner – såsom et museum, butikker og restauranter. Du kan vælge at kaste anker i en afsondret bugt, eller arrangere en kajplads i hovedhavnen. Ventotene er forholdsvis lille og er præget af en stemning af afsidesliggenhed, især i forhold til Ischia og Capri. Sejlads ved Ventotene bringer dig til et meget mere afslappet område, hvor du kan slappe af og nyde Middelhavets ældgamle charme. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Den bedste ankerplads er i maleriske Porto Ramano. Cala Parata og Punta Pascone på øens vestside, er også naturskønne ankerpladser. Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights Strande, der er som skabt til svømning og solbadning, Havmuseet, rolige gader fyldt med behagelige butikker, og restauranterne ved Cala Rossano og Cala Nave - er øens hovedattraktioner. Cala Parata og Punta Pascone er smukke bugter på øens vestside. De er vidunderlige steder at kaste anker og tage jollen ind til land for at gå på opdagelse. Nærliggende Santo Stefano er en sjov dagsankerplads (på øens nordside), hvor du kan nyde frokost ombord og tage en udflugt til land, hvor du kan klatre i bakker og besøge ruinerne af et gammelt bourbon-fængsel. Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt ved Ventotene Cala Rossano. Vand er tilgængeligt ved Ventotene Porto Vecchio.
Læs mere

Ponza Island

Ponza er under fem mil lang, smal og halvmåneformet. Den er rig på bjerge, på trods af den ringe størrelse. Dens forrevne højder rejser sig 279meter op i luften ved Monte La Guardia. Udsigten fra toppen er spektakulær og helt sikkert vandreturen værd. Alt dette er med til at gøre sejlads ved Ponza til en idyllisk middelhavsoplevelse. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige.  Der er adskillige ankerpladser ved Ponza. Den bedste ankerplads afhænger af vindretningen under dit besøg, og om du foretrækker en rolig strand eller Porto di Ponza, med byens mange butikker og restauranter. Cala Chiaia di Luna har en smuk strand – og kan stærkt anbefales. Andre naturskønne ankerpladser ligger mellem Punta Santa Maria og Cala Inferno, og mellem Punta Frontone og Cala d´Inferno. Kajplads til dinghy er tilgængelig. Highlights På Ponza findes et utal af grotter langs øens kyst, og de er meget betagende geologiske formationer - du kan udforske dem i dinghy eller på arrangerede snorkling udflugter. Dem mellem Cala Chiaia di Luna og Cala dell´Aqua er fascinerende. Stranden ved Cala Chaia di Luna er rent faktisk forbundet med den nærliggende by, via en ældgammel romersk tunnel. Svømning og solbadning er ideelt mellem Cala di Feola og Cala dell´Aqua, og mellem Faraglioni og Capo Bosco. Det er altid spændende at gå på opdagelse i butikkerne i Porto di Ponza og spise i en af byens restauranter, men øens nordlige ende er også en interessant sightseeing destination, hvor man bl.a. finder Arco Naturale, en fantastisk smuk stenhvælving. Taxier uden tag, er altid klar til at tage besøgende sejlere hvorhen de vil, og minibusser tilbyder turister rundture til øens attraktioner (de tager ikke lang tid – øen er meget lille!) Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt ved Porto di Ponza.
Læs mere

Palmarola Island

Palmarola er næsten ubeboet – og er et sandt middelhavsparadis. Som så mange af sine naboer, har øen vulkansk oprindelse, og ser ud som den gjorde da de gamle grækere sejlede i farvandet for næsten 3000år siden. Når du sejler ved Palmarola, vil du bemærke at øens beige, hvide og sorte nuancer står i en smuk kontrast til det smaragdgrønne vand i øens lavvandede områder, samt den dybe blå farve længere ude – som det også er tilfældet over det meste af Italiens sydlige kyst. Palmarola er en ekstremt smuk sejladsoplevelse. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Der er flere fantastiske steder at kaste anker i roligt vejr, men hvis forholdene ser ud til at blive forværrede, tilrådes en kort sejlads tilbage til Ponza, hvor man kan overnatte for natten. Kajplads til dinghy er ikke tilgængelig. Highlights Øens største attraktion er helt sikkert dens naturlige skønhed, svømning og solbadning ved uberørte strande, samt udforskelse af de mange fascinerende huler og grotter. Faciliteter Her er ingen tilgængelige faciliteter for lystbåde.
Læs mere

Capri

Hvis du ankommer tilpas tidligt, kan du gå i land ved Capri By, og slentre ad de smalle gader ved Piazza Umberto, det offentlige torv. Ekstravagante madoplevelser er altid i nærheden, da her findes mange fine restauranter. Capri kaldes det sydlige Italiens juvel. Stejle skrænter, klippeudhæng og høje bakker, dominerer horisonten når du nærmer dig øen. Udover Capri By, kan det også anbefales at besøge de spændende historiske steder, smukt beliggende vandrestier og naturskønne ankerpladser Liggesteder Mooringbøjer er tilgængelige i Capris havn, men det er en travl og dyr lokation – og det kan være svært at finde en plads at fortøje. Der findes ikke voldsomt mange steder at kaste anker ved Capri, da vandet omkring øen er meget dybt. Den bedste ankerplads er ved Marina Piccola, på øens sydside. Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Highlights Sightseeing på Capri kan inkludere mange attraktioner. Karteuserklostret San Giacomo blev bygget for 700år siden af Greve Giacomo Arcucci, en rådgiver for Dronningen af Napoli, og byder på fascinerende arkitektur og et museum, der giver et indblik i Capris historie. Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt ved Marina Grande. Provision er tilgængeligt.
Læs mere

Procida Island

Procida´s areal er kun på 6,2 kvadratkilometer, men er alligevel den tættest befolkede af øerne ud for Napoli. I den romerske periode var landsbyen Corricella en populær fiskerihavn, og de gamle traditioner lever videre i byen den dag i dag. Her kan du tage en gåtur langs havnefronten og beundre de flotte omgivelser og aktiviteten på kajene. Især interessant er Terra Murata – det var den første bebyggelse på Procida, bygget på øens højeste punkt, for at give det bedste forsvar mod saracenske plyndringstogter.  En gåtur hertil, vil åbenbare den fremragende udsigt over det omkringliggende farvand. Liggemuligheder Mooringbøjer er ikke tilgængelige. Mens det er muligt at kaste anker ud for Procida, tøjer de fleste sejlere op ved marinaen. Kajplads til dinghy er tilgængeligt. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Napoli

Napoli -Den nærliggende arkæologiske udgravning ved Pompeji, en romersk by der blev dækket af aske efter vulkanen Vesuv gik i udbrud i 79.A.D., afslører hvordan livet var i Italien for næsten 2000 år siden. Det er både fascinerende og belærende at udforske den udgravede by og beundre de mange oldtidsgenstande, der udstilles her. Napolis Arkæologiske Museum har en af verdens bedste udstillinger af romerske og græske smykker, kunst, hverdagsgenstande, mange af dem fra Pompeji. En gåtur i de smalle gader i Spaccanapoli-distriktet, hvor spændende butikker, cafeer og restauranter findes overalt, er en hyggelig måde at bruge en eftermiddag eller aften. Napoli har en berømt og dramatisk fortid, så indhyllet i historie, at det er nærliggende at tænke på et besøg som en rejse ind i fortiden, hvilket det selvfølgelig også kan siges at være. De smalle gader levner ikke plads for moderne køretøjer, da de blev konstrueret i en tid, hvor hestevogne var det foretrukne køretøj. I romerske tider var Napoli Bugten kendt for sit behagelige klima og en populær turistdestination, hvor mange rige romere valgte at bygge prægtige villaer. Det moderne Napoli er dog et tidssvarende sted, der lader til at eksistere i en betagende nærhed med sin fortid. Via Toledo er en moderne bydel, hvor du kan nyde glæderne ved bylivet – og er et af byens primære forretningsdistrikter. Den offentlige plads Piazza del Plebiscito ligger nær byens hjerte, og her finder man f.eks. kuppelkirken San Francesco di Paola og det royale palads Palazzo Reale. Det er en stor og mindeværdig oplevelse at gå blandt disse imponerende arkitektoniske vidundere.
Læs mere

Procida (Sunsail)

Sunsail base - Øen Procida ligger ret ud for Napoli-bugten ud til det Tyrrhenske hav på Italiens vestkyst, hvor Sunsail har en base.
Læs mere

Procida (Moorings)

Moorings base - på den Italienske vestkyst ud for Napoli ligger den spændende ø Procida. Her finder i Moorings' base på nordsiden af øen.
Læs mere

Salerno (Starsail)

Starsail base -  basen ligger i Salerno på en meget smuk kyststrækning, perfekt for udsejling til det spændende sejlområde.
Læs mere

Procida (Sailitalia)

Sailitalia base - Sailitalia's base på øen Procida har en perfekt beliggenhed til at sejle ud til de Pontinske øer, opleve Amalfikysten og kystbyen Sorrento.
Læs mere

Porto di Cecina (Toscana Charter)

Toscana Charter base -  basen ligger i Cecina på en meget smuk kyststrækning, perfekt for udsejling til det spændende sejlområde.
Læs mere

Salerno (Sailing Sicily)

Sailing Sicilyl base -  basen ligger i Salerno på en meget smuk kyststrækning, perfekt for udsejling til det spændende sejlområde.
Læs mere

Toscana (NSS Charter)

NSS Charter base - Ligger i Marina Cala de Medici, Toscana.
Læs mere

Napoli (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - basen findes i Marina Sud Cantieri, i Napoli bugten
Læs mere

Castellammare di Stabia (Pitter Yachtcharter)

Pitters base i Castellammare, Marina di Stabia
Læs mere

Castellammare, Marina di Stabia (Aladar Sail)

Marina di Stabia - Aladar Sails base i Castellammare
Læs mere

Agropoli (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base i Agropoli.
Læs mere

Sejlervejr i Napoli bugten

Klimaet omkring Napoilibugten er typisk for Middelhavet, med varme, tørre somre og milde fugtige vintre. Afstand fra havet og højden af de store bjerge er årsag til drastiske klimaforskelle: på kystbæltet er den gennemsnitlige årlige temperatur omkring 19°C, hvilket falder til 13°C inde i landet. Nedbøren falder primært i vintermånederne. Regnmængden er lav især i det lavtliggende område omkring Catania og Gela.
Fortrinsvis nordvestlig vind.
I juni-august er vindhastigheden 10-13 m/s - sjældent mere end det.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

13

4

103

15

4

Februar

13

5

85

14

5

Marts

15

6

76

14

4

April

18

8

71

15

4

Maj

23

12

47

18

4

Juni

26

15

31

22

4

Juli

29

18

22

25

4

August

30

18

38

27

4

September

26

16

74

25

4

Oktober

22

12

118

22

4

November

17

8

147

19

2,5

December

14

5

112

16

4

 

Tidevand

I Italien og Napolibugten er tidevandsforskellien meget lille: kun 20-40 cm (en til to fod), inklusiv variationener skabt af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.