Velkommen til Malaysia

Lokaliseret mellem det Indiske Ocean og det Sydkinesiske Hav, er det moderne Malaysia en eksotisk smeltedigel, der har taget det bedste fra malaysisk, kinesisk og indisk kultur – og skabt det behagelige og smukke land det er idag.

Kultur-mixet har blandt andet resulteret i en overdådig madkultur, der byder på et imponerende antal retter og spændende aromaer – en af de mange nydelser der venter eventyrlystne sejlere, der vælger at tage på sejlerferie i Malaysia.

Du vil opleve et mangfoldigt land – hvor der både findes luksuriøse marinaer og ældgamle landsbyer, hvor livet ikke har ændret sig i hundredvis af år.

Langkawi

Langkawi

Gå ombord på et sejladseventyr fyldt med ingredienser fra det magiske Østen. Langkawi er beliggende på Malaysias nordvest kyst – og der kan sejles her året rundt. De imponerende landskaber, frodige jungler, varme smaragdgrønne hav og spektakulære hvide strande – er grundene til at Langkawi har fået status som Geopark af Unesco. Med ideelle sejladsforhold og masser af nærliggende attraktioner at udforske – er dette et eventyr du ikke vil gå glip af. Malaysia kendetegnes ved en mangfoldig kultur og sin verdensberømte kogekunst, samt indbyggernes afslappede, men energiske livsstil. Hvis du kan løsrive dig fra det malaysiske køkken - tilbyder en sejlerferie i Langkawi sikre forhold og naturskøn sejlads i lunt vand og med smukke strande overalt. For de mere eventyrlystne, findes her også formidabel dykning. Malaysias unikke smeltedigel af kulturer, gør at en sejlerferie her ikke kan undgå at blive en stor kulturel oplevelse – ligesom den bjergtagende natur og de lokales imødekommenhed, tilføjer et ekstra krydderi til oplevelsen. Sejladsmuligheder En sejlerferie i Malaysia starter ved Langkawi-øgruppen, der består af 99 øer og ligger i det betagende Andamanhav. Der er ligeledes mulighed for at besøge de sydlige thailandske øgrupper Butang og Turatao. Farvandet er beskyttet af den malaysiske halvø, og undgår fuldstændigt den nordøstlige vintermonsun, og nyder endda godt af vintersolen når de østlige dele af landet er oversvømmede. Temperaturerne svinger mellem 22° - 28° og vindstyrken er på 5-20 knob året rundt. Højdepunkter Fortryllende sejladsområder Fantastisk madkultur Unik kultur Smukke vige og strande Spektakulære landskaber
Læs mere

Sejlads i Malaysia – Praktiske Tips

Vaccinationer

Se sidste nyt og anbefalinger under www.vaccination.dk.

Pas / visum

Pas skal være gyldigt 6 mdr. efter afrejse fra området. Intet visumkrav ved besøg under 30 dage – check dog www.um.dk

Bagage

Vi anbefaler, at bagagen under flyrejsen aflåses med en lille hængelås. Toldmyndighederne er meget opmærksomme på smuglervarer. Andre personer kan – selv efter check-in af bagage – anbringe narkotika i tasken. Myndighederne vil af sikkerhedsgrunde ofte forsegle bagagen ved afrejse fra området.

Check-In

Det bliver helt mørkt kl. 18.30. Afsejling vil derfor ikke være mulig efter kl. 17.00, da man skal ligge for anker kl. 17:30.

Begrænsninger

Der kan ikke sejles uden for de nationale malaysiske farvande uden forudgående aftaler med basen. Kun bestemte både er afsat hertil. Bl.a. til envejssejladser. Der skal i givet fald udklareres og indklareres og betales en afgift for udstedelse af de relevante officielle papirer.

Cruising tax

I Malaysia betales afgift for at sejle til de thailandske øer.

Proviant

Typisk vil man ligge for svaj i farvandet. Provianteringsmulighederne er meget begrænsede, og derfor kan det være en god idé altid at have provianteret til nogle dage.

Deciderede restauranter eller lokale spisesteder i strandkanten findes nogle steder. Lokale fiskerbåde har også lidt salg på øerne.

Vi anbefaler at man forudbestiller proviant.

Tidevand

Tidevandsforskel på op til ca. 2-3 meter. Tabeller udleveres på basen. Der kan være 1/2 – 2 knob strøm. Ved badning fra båden skal man hænge en line agterud med en fender, da strømmen kan være kraftigere, end vi kan svømme op. Kik altid efter børn - og voksne - under svømning fra båden.

Ankring

Der kan sejles rimeligt tæt til kysten - vær dog opmærksom på korallerne. Korallerne er i særklasse. Mange koralrev med dets fantastiske dyre- og fiskeliv er blevet ødelagt af sejlere med en slæbende ankerkæde. Tag højde for det, når I ankrer op og sejler ind til stranden med dinghyen. Nogle steder afdækkes koralrevet ved lavvande, og landgang / tilbagetur bliver umulig (vi har selv prøvet det i buldermørke), så gå i land ved sandbund. Ved landgang i gummibåden lægges denne meget højt op på stranden med fortøjning til land, så den ikke driver væk, når højvandet kommer tilbage.

Bøjer

Der er nogle steder udlagt bøjer. Disse bør undgås, da de flytter sig og er upålidelige – de er mere for lokale fiskere.

Barbecue

skal benyttes på båden og ikke på stranden. Husk trækul.

Strandene

I vandet forekommer brandmænd “stinging jelly fish” og i strandkanten ved sten og koraller flotte sorte søpindsvin “sea urchins”. Søslanger (sea snakes) er sjældne, de er meget sky og ses næsten aldrig - de flygter mellem klippestykkerne på dybere vand. Et bid kræver lægetilsyn. I vil møde flokke af delfiner, og måske hvalhajen (stor og ganske ufarlig). Der findes små revhajer - de har ingen tænder, og udgør ingen fare.

Dykning

Scuba-diving er kun tilladt med Padicertifikat – spørg på basen.

Ferietips

Religion

I Malaysia er flest Muslimer – men også Buddhister, Kristne, Hinduer. Husk ved besøg i templer, at skuldre og ben / fødder bør være tildækket (pæn påklædning generelt). Husk strømper / sokker, da skoene stilles udenfor templet – ligesom i private hjem. På nogle af øerne er de lokale “sea-gipsies” muslimer, så ved landgang / besøg i deres fiskerlandsbyer og i junglesamfund bør den lokale “dresscode” respekteres. Tag en T- shirt og shorts på (både mænd og kvinder), eller slå en sarong / stort strandtørklæde, som kvinderne lokalt gør, omkring livet.

Drik rigeligt med væske (et par liter vand mindst om dagen) og drik rent – kun fra flaske med banderole. Pas på isterninger i små barer. Isterninger købt i pose – også de fra basen udleverede – er fremstillet af drikkevand.

Taxa

Det anbefales at have en lille seddel med hotellets / udflugtsstedets navn og adresse skrevet på det lokale alfabet. De lokale taxi kan ikke altid læse engelsk eller forstå et vejkort. I byerne er der mulighed for Meter-Taxi. Dvs. at der køres til fast taxameterpris (tillæg efter midnat) og dette er langt det billigste. Alternativt er der privattaxi, hvor prisen bør aftales på forhånd. TUK-TUK er de typiske knallert taxi, der kører hurtigt og overalt i byen. Aftal altid prisen forud.

Sikkerhed

Penge, værdisager, pas etc. bør nok medbringes på jer selv, når I rejser rundt eller går i land - der er ingen grund til at friste svage sjæle. Dertil skal det siges, at vi har følt os trygge overalt på vores færden, selv i de mindste gyder. Vi har aldrig haft uvelkomne gæster ombord under sejlturen - men dog et hyggeligt besøg af de lokale fiskere eller beboere i longtail boats, der gerne tilbyder en tur ombord - evt. en udflugt (efter aftalt pris) gennem mangrove sumpene ind til “Gipsy Village” - en af fiskerbyerne, hvor alt er bygget på pæle i vandet. Her er der også mulighed for at få suppleret med lidt proviant.

Valuta

Ved ankomsten til international lufthavn anbefales veksling.

Malaysia: Møntfoden hedder ringgit (MYR). 1 ringgit = 100 sen

I større byer kan der veksles i banker og på lokale vekslekontorer (Exchange Office). Der kan også veksles på hoteller bl.a. på marinaen, men kursen er mindre fordelagtig.

• Medbring US$ - det giver bedste vekslekurs.

• Credit Cards kan anvendes i banker, større butikker og restauranter. Kan kun i begrænset omfang anvendes ude i sejlområdet.

Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Vælg din destination nedenfor