Nyd den kroatiske skærgård på en sejlerferie fra Split

Området ved Split byder på sejlads til spændende øer med århundredgamle historiske byer, slotte og fæstningsværker på højdedragene og ikke mindst mange butikker og fremragende restauranter. Andre øer I sejler til i området er vilde, isolerede og ubeboede, men fælles for alle øerne er, at de har suveræne ankerpladser.

De Dalmatiske øer er blandt de mest legendariske i middelhavsregionen. Vilde og med et barskt udseende er mange beskyttede som nationalparker og udgør et smukt, varieret og forskelligartet sejladsområde. Sejladsen er suveræn og kan både omfatte lange og korte passager til charmerende ankerpladser mellem stenede småøer eller oldgamle landsbyer indhyllet i historie og omgivet af det klareste vand man kan forestille sig. En sejlerferie fra Split fokuserer typisk på de mere end 30 øer ved den centrale dalmatiske kyst – inklusiv skønne øer som Solta, Hvar, Brac og Vis.

Split udsigt

Højdepunkter for en sejlads ved Split

  • - Øerne Hvar, Brac og Vis
  • - Trogir - den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv
  • - Den berømte Blå Grotte på Komiza
  • - St. Clement Island - berømt for sin skønhed, charme og fantastiske strande
  • - God blanding af rolige og mere livlige marinaer

Uberørte strande, et livligt natteliv, skøn lokal mad, afsondrede bugter og fascinerende historiske steder, gør det til en absolut uforglemmelig oplevelse at leje en sejlbåd og tage på sejlerferie fra Split.

Øerne Hvar, Brac og Vis
Øen Hvar er kendt for sin smukke natur og en kulturel mangfoldighed. Hvar byder på det hele, historiske seværdigheder, smagfuld mad, lækre strande og bugter, krystal blåt hav - klart et stop værd på din sejlerferie. Billedet herunder er fra Hvar:

Hvar, Kroatien

På Bracs sydside, ligger byen Bol, som bl.a. byder på nogle smukke strande og historiske seværdigheder. En af strandene hedder Zlatni Rat og er en dejlig strand, hvor I kan slappe af og nyde de drømmeagtige omgivelser. Når I er klar til nogle aktiviteter byder Bol på kulturelle seværdigheder og en spændende historie, som kan udforskes.

Øen Vis bliver kaldt en ø-perle blandt de mange smukke kroatiske øer. Mange områder har ligget uberørte hen i flere årtier, hvilket giver en autentisk oplevelse af den tidligere kroatiske levevis, som tidligere bestod af fiskeri og landbrug. Mange turister vender aldrig hjem efter et besøg på Vis, da tiltrækningskraften øen har, kan være svær at modstå. Så vær opmærksom på, at I har alle besætningsmedlemmer med ombord, når I hiver ankeret op og forlader øen.

Herunder ser du stranden Stiniva, som ligger på Vis:

stiniva strand, Vis

Trogir - en verdensarvsby på UNESCOS' liste
Inden du begiver dig ud på havet til bølgernes vuggen og en svalende brise, vil vi anbefale dig at udforske byen Trogir. Sejler du ud fra en anden marina i nærheden, så sørg for at aflægge byen et visit. Byens historie går mere end 2000 år tilbage i tiden, hvilket kan ses på de mange bygninger og smukke udsmykninger, som byen har. På grund af Trogir’s geografiske placering har der været kamp om, hvem der kunne kontrollere byen, hvilket i høj grad har bidraget til Trogir’s kulturelle arv. Byen består af tre dele: Den gamle bydel (beliggende på en lille ø), en fastlandsdel og en bydel på øen Ciovo. Den gamle bydel er hovedattraktionen, så besøg denne del og nyd de smukke bygninger og spændende gader.

Det skal du opleve i den gamle bydel i Trogir:

  • - Mange smukke kirker og katedraler, bl.a. den nyrenoverede Katedral St. Lawrence fra det 13.århundrede
  • - Fortet Kamerlengo fra det 15.århundrede, hvorfra der er en smuk udsigt
  • - Grøntsagsmarkedet har meget at byde på samtidig med, at en helt speciel stemning hersker her og er værd at opleve

Ruteforslag for en sejlerferie i det østlige Adraterhav fra Split

7 dage fra Split
Total distance: ca. 100 nautiske mil

Dag 1: Ombordstigning i Split
Dag 2: Split - Milna på øen Brac (18 nm)
Dag 3: Milna - Vis (20 nm)
Dag 4: Vis - Bisevo - Komiza på øen Vis (18 nm)
Dag 5: Komiza - Hvar (23 nm)
Dag 6: Hvar - Split (22 nm)
Dag 7: Aflevering i Split

Herunder ser du Komizas bugt:

Komiza

En sejlerferie ved Split byder på mange spændende oplevelser i smukke omgivelser. Du finder mere information om de mange attraktioner og seværdigheder ved at klikke her.