Split - ideelt udgangspunkt for en sejlerferie

Nyd den kroatiske skærgård på en sejlerferie fra Split

Området ved Split byder på sejlads til spændende øer med århundredgamle historiske byer, slotte og fæstningsværker på højdedragene og ikke mindst mange butikker og fremragende restauranter. Andre øer I sejler til i området er vilde, isolerede og ubeboede, men fælles for alle øerne er, at de har suveræne ankerpladser.

De Dalmatiske øer er blandt de mest legendariske i middelhavsregionen. Vilde og med et barskt udseende er mange beskyttede som nationalparker og udgør et smukt, varieret og forskelligartet sejladsområde. Sejladsen er suveræn og kan både omfatte lange og korte passager til charmerende ankerpladser mellem stenede småøer eller oldgamle landsbyer indhyllet i historie og omgivet af det klareste vand man kan forestille sig. En sejlerferie fra Split fokuserer typisk på de mere end 30 øer ved den centrale dalmatiske kyst – inklusiv skønne øer som Solta, Hvar, Brac og Vis.

Split udsigt

Højdepunkter for en sejlads ved Split

  • - Øerne Hvar, Brac og Vis
  • - Trogir - den gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens kulturarv
  • - Den berømte Blå Grotte på Komiza
  • - St. Clement Island - berømt for sin skønhed, charme og fantastiske strande
  • - God blanding af rolige og mere livlige marinaer

Uberørte strande, et livligt natteliv, skøn lokal mad, afsondrede bugter og fascinerende historiske steder, gør det til en absolut uforglemmelig oplevelse at leje en sejlbåd og tage på sejlerferie fra Split.

Øerne Hvar, Brac og Vis
Øen Hvar er kendt for sin smukke natur og en kulturel mangfoldighed. Hvar byder på det hele, historiske seværdigheder, smagfuld mad, lækre strande og bugter, krystal blåt hav - klart et stop værd på din sejlerferie. Billedet herunder er fra Hvar:

Hvar, Kroatien

På Bracs sydside, ligger byen Bol, som bl.a. byder på nogle smukke strande og historiske seværdigheder. En af strandene hedder Zlatni Rat og er en dejlig strand, hvor I kan slappe af og nyde de drømmeagtige omgivelser. Når I er klar til nogle aktiviteter byder Bol på kulturelle seværdigheder og en spændende historie, som kan udforskes.

Øen Vis bliver kaldt en ø-perle blandt de mange smukke kroatiske øer. Mange områder har ligget uberørte hen i flere årtier, hvilket giver en autentisk oplevelse af den tidligere kroatiske levevis, som tidligere bestod af fiskeri og landbrug. Mange turister vender aldrig hjem efter et besøg på Vis, da tiltrækningskraften øen har, kan være svær at modstå. Så vær opmærksom på, at I har alle besætningsmedlemmer med ombord, når I hiver ankeret op og forlader øen.

Herunder ser du stranden Stiniva, som ligger på Vis:

stiniva strand, Vis

Trogir - en verdensarvsby på UNESCOS' liste
Inden du begiver dig ud på havet til bølgernes vuggen og en svalende brise, vil vi anbefale dig at udforske byen Trogir. Sejler du ud fra en anden marina i nærheden, så sørg for at aflægge byen et visit. Byens historie går mere end 2000 år tilbage i tiden, hvilket kan ses på de mange bygninger og smukke udsmykninger, som byen har. På grund af Trogir’s geografiske placering har der været kamp om, hvem der kunne kontrollere byen, hvilket i høj grad har bidraget til Trogir’s kulturelle arv. Byen består af tre dele: Den gamle bydel (beliggende på en lille ø), en fastlandsdel og en bydel på øen Ciovo. Den gamle bydel er hovedattraktionen, så besøg denne del og nyd de smukke bygninger og spændende gader.

Det skal du opleve i den gamle bydel i Trogir:

  • - Mange smukke kirker og katedraler, bl.a. den nyrenoverede Katedral St. Lawrence fra det 13.århundrede
  • - Fortet Kamerlengo fra det 15.århundrede, hvorfra der er en smuk udsigt
  • - Grøntsagsmarkedet har meget at byde på samtidig med, at en helt speciel stemning hersker her og er værd at opleve

Ruteforslag for en sejlerferie i det østlige Adraterhav fra Split

7 dage fra Split
Total distance: ca. 100 nautiske mil

Dag 1: Ombordstigning i Split
Dag 2: Split - Milna på øen Brac (18 nm)
Dag 3: Milna - Vis (20 nm)
Dag 4: Vis - Bisevo - Komiza på øen Vis (18 nm)
Dag 5: Komiza - Hvar (23 nm)
Dag 6: Hvar - Split (22 nm)
Dag 7: Aflevering i Split

Herunder ser du Komizas bugt:

Komiza

En sejlerferie ved Split byder på mange spændende oplevelser i smukke omgivelser. Du finder mere information om de mange attraktioner og seværdigheder ved at klikke her.

 Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Read more

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Read more

Mallorca

Mallorca

Velkommen til Mallorca Mallorca er en del af øgruppen Balearerne, som ligger i det vestlige Middelhav. Den smukke kystlinje, de mange solskinsdage og den blide havbrise er kun et udpluk af grunde til, at havet omkring Mallorca er så populært for en sejlerferie. Når du lejer en sejlbåd, har du friheden til at sætte kursen mod lige de oplevelser, som interesserer dig, og med en uges bådleje har du mulighed for at sejle hele vejen rundt om øen og opleve hele den vidunderlige kyst. Hundredevis af naturskønne og isolerede grotter, strande og vige gemmer sig langs kysten og kan kun nås fra vandet. Lej en en båd og opdag alle øens skjulte skatte. Har du ikke duelighedsbevis, men drømmer du alligevel om ferie ombord på en sejlbåd? Så har du mulighed for at leje en skipper med på din sejlbådsferie. Oplev de flotte sejlture langs øens uberørte nordvestkyst med idylliske bjergbyer, stejle terrasseformede skråninger og velduftende citronlunde, mandeltræer og mimoser. Midt på Palma de Mallorcas palmeklædte kystpromenade, har vores partner Sunsail base - perfekt beliggende for en sidste aften i hovedstaden, og en slentretur i den smukke gamle bydel omkring katedralen inden du rejser hjem igen. Det mallorcinske køkken er en stor kulinarisk oplevelse. Mallorca er en spansk ø, og moderlandets mange traditioner ses tydeligt i maden, som spises her. Nyd eksempelvis en omgang tapas på en af de skønne promenaderestauranter i Palma inden din sejlads. Puerto de Sollér på den nordvestlige kyst er også fuld af gode restauranter. Her må du ikke gå glip af de fantastiske retter med friskfanget fisk og skaldyr. Vi har gjort bådudlejning på Mallorca nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig. Er det en anden destination end Mallorca, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44