Sejl til de smukkeste steder på en one-way rute i Kroatien

I Kroatien kan vi tilbyde dig muligheden for at opleve de mest bedårende øer i Adriaterhavet. Begynd din sejlerferie i en marina i Trogir og slut af i Dubrovnik.

Trogir - en verdensarvsby på UNESCOS' liste

Inden du begiver dig ud på havet til bølgernes vuggen og en svalende brise, vil vi anbefale dig at udforske byen Trogir. Byens historie går mere end 2000 år tilbage i tiden, hvilket kan ses på de mange bygninger og smukke udsmykninger, som byen har. På grund af Trogirs geografiske placering har der været kamp om, hvem der kunne kontrollere byen, hvilket i høj grad har bidraget til Trogirs kulturelle arv. Byen består af tre dele: Den gamle bydel (beliggende på en lille ø), en fastlands del og en bydel på øen Ciovo. Den gamle bydel er nærmest hovedattraktionen, så besøg denne del og nyd de smukke bygninger og spændende gader.

Hvad skal opleves i den gamle bydel i Trogir:

  • - Mange smukke kirker og katedraler, bl.a. den nyrenoverede Katedral St. Lawrence fra det 13.århundrede.
  • - Fortet Kamerlengo fra det 15.århundrede, hvorfra der er en smuk udsigt.
  • - Grøntsagsmarkedet har meget at byde på og en helt speciel stemning, som er værd at opleve.

 

Krknjase Strand på øen Drvenik

Efter I er sejlet ud fra Trogir så sæt kursen mod den skønne strand Krknjase på øen Drvenik. Øen ligger ca. 6 sømil fra Trogir, så det er nemt og ligetil at finde ud til denne eventyrø. Øen er mest kendt for stranden Krknjase og den blå lagune, som ligger på øens syd-østlige side. Nyd udsigten til øen og en badetur, som det er oplagt at tage her.

 

Øerne Hvar og Vis og byen Bol

Sejl videre til øen Hvar, som er kendt for sin smukke natur og en kulturel mangfoldighed. Hvar byder på det hele, historiske seværdigheder, smagfuld mad, lækre strande og bugter, krystal blåt hav - klart et stop værd på din sejlerferie. Fortsæt til Bračs sydside, hvor byen Bol ligger - Zlatni Rat er endnu en smuk strand, hvor I kan slappe af og nyde de drømmeagtige omgivelser. Når I er klar til nogle aktiviteter byder Bol på kulturelle seværdigheder og en spændende historie, som kan udforskes.

Efterfølgende sejl videre til øen Vis, som bliver kaldt en ø-perle blandt de mange smukke kroatiske øer. Mange områder har ligget uberørte hen i flere årtier, hvilket giver en autentisk oplevelse af den tidligere kroatiske levevis, som tidligere bestod af fiskeri og landbrug. Mange turister vender aldrig hjem efter et besøg på Vis, da tiltrækningskraften øen har, kan være svær at modstå. Så vær opmærksom på det, når øen besøges på din sejlerferie.

Hvar

Mljet National Park

På vej mod Dubrovnik kommer I forbi nationalparken Mljet. To tredjedele af øen er dækket af tykke nåle-og ege skove, og halvdelen af øen er en nationalpark. To saltvandssøer, Malo Jezero og Veliko Jezero, er beliggende midt i parkens skove, og har skønne vandre-og cykelstier omkring sig. En lille båd tager sejlere ud i Veliko Jezero, for at besøge benediktiner-klostret, der ligger på en lille ø i søens midte, og i dag fungerer som restaurant. Du kan gå eller leje en cykel i nærliggende Pomena eller Polace – lige meget hvad, er en tur i nationalparken en nydelse og et sikkert højdepunkt på enhver sejlerferie til området ved Dubrovnik.    

Slut sejlerferien af i Dubrovnik

De mange attraktioner i Dubrovniks Gamle By, inkluderer dens berømte mure. Murene omkranser bydelen og rejser sig mere end 25 meter op I luften – og må have været et uigennemtrængeligt defensivt fæstningsværk. Du kan gå langs murens top og kigge ned i labyrinten af smalle gader og den forvirrede hob af billedskønne huse, butikker og historiske bygninger. Derefter kan du slentre langs hovedgaden Stradun eller begive dig ud i baggaderne, før du tager en tur til det Franciskanske Kloster, det Dominikanske Kloster, Rektors Paladset eller byens barok katedral.    

Om aftenen bugner det berømte Gundulic Square med smarte og festglade mennesker, mens samme torv fungerer som landbrugsmarked om morgenen. Dubrovniks Gamle By er en oplevelse i sig selv, og en af de mest unikke og tiltalende destinationer i Kroatien.

Dubrovnik

 

Spørgsmål til denne one way rute på en sejlerferie i Kroatien?

Ønsker du at vide mere om mulighederne for en one way rute på en sejlerferie i Kroatien, og hvilket udvalg af sejlbåde vi kan tilbyde dig, er du meget velkommen til at kontakte os.