Lefkas - en perle i det græske ørige

Sejlerferie ved Lefkas og de Ioniske Øer - et af de bedste områder at sejle i Grækenland

Lefkas, også kendt som Lefkada eller Levkas, er en af de syv øer i det Ioniske Hav i det vestlige Grækenland. Det er den fjerdestørste ø i Grækenland og hovedstaden hedder også Lefkas. Øen er adskilt fra fastlandet med kun en 50 meter smal kanal. Øen forbindes med fastlandet med en lang strandpromenade og en flydebro og er dermed den eneste ø bortset fra Evia, som man kan komme til i bil. Der er 9 satellitøer inklusiv Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri og Skorpion – sidstnævnte ø ejes af Onassis familien.

Ud over det krystalklare blå hav og nogle fantastiske strande er der mange andre attraktioner på Lefkas – i det hele taget har øen en flot natur, historiske steder, museer og klostre. Et must er at besøge for eksempel Nidri (en venetiansk borg), klosteret Faneromeni (det vigtigste religiøse center på øen), Det arkæologiske Museum, Agios Ioanis Antzoussis kirken og Dimosari-vandfaldene.

Lefkas er opkaldt efter de hvide klipper, som man finder på den sydlige del af øen, hvor legenden fortæller, at poeten Sappho kastede sig selv i havet ved Cape Lefkada på grund af kærlighedssorger.  En tysk arkæolog mener, at Lefkas faktisk var Homer´s Ithaka, og at Odysseus´s palads lå vest for Nidri på den sydlige kyst. Lefkas har altid spillet en vigtig rolle i historien og har haft flere smukke bygninger, hvis oprindelse går flere århundreder tilbage, men voldsomme jordskælv ødelage store dele af øen i 1948 og igen i 1953, så der er kun få eksempler på den traditionelle antikke arkitektur bevaret på øen.

En af Lefkas pragtfulde strande herunder på billedet:

badestrand-lefkas

Der er mange gode sandstrande på øen. Lefkas by ligger på den nordlige del af øen og har nogle fantastiske farverige huse malet efter regnbuens farver. Samtidig gør den karakteristisk jordskælvsbeskyttede arkitektur byen spændende. Lefkas by har en traditionel og venlig atmosfære. Byen har et rigt kulturelt liv og i august er der kunst- og litteraturfestival med musik, dans og teater, som foregår i skyggen af Santa Maura-fortet i solnedgangen. Faneromeni klosteret er et behageligt sted at tage en spadseretur – et roligt sted med et malerisk udsigt over havet. Marinaen er veludstyret, og der er en lang række barer og restauranter og en kort gåtur derfra til bycentrum, vil du finde mange turistbutikker, men også interessante forretninger med kunst og smykker, gallerier m.m. Caféerne og restauranterne på byens torve er ideelle til at nyde en drink og se på folk og livets gang.

Besøg også øen Meganissi på en sejlerferie

Øen Meganissi er den næststørste ø ud for østkysten af Lefkas. Der er 3 landsbyer og med mindre end 2.000 beboere er her en typisk græsk atmosfære og afslapning med udsigt til det omgivende land. Nyd omgivelserne på spadsere ture langs strandene eller nyd en Ouzo sammen med de lokale i en taverna. Byen Spartochori er en traditionel uspoleret by med en havn, stenhuse, traditionelle tavernaer og et udvalg af lokale forretninger og marked.

Herunder på billedet ser du bugten Abilike Bay ved Meganissi.

badestund-meganissi

Kefalonia - den største af de Joniske øer

Kefalonia er den største af de Joniske øer og er en populær feriedestination. Øer har undsluppet den værste masseturisme. Her er dramatiske scenerier og mange skønne badebugter og den klippefyldte kystlinje har små strande med sand. På nordkysten af øen ligger Myrtos Bay med helt hvidt sand og et fantastisk dybblåt hav. Herfra kan man se landsbyen Assos – en lille bebyggelse ved foden af et imponerende venetiansk fort. Længere mod nord ligger landsbyen Fiscardo også i venetiansk stil og med en smuk lille havn med de typiske græske fiskerbåde, luksusyachter og dagsejlere. Sydsiden af øen har nogle fantastiske strande, hvor man kan opleve havskildpadder (overvåget af den lokale havskildpaddebeskyttelsesgruppe).

Klik her for mer info om Lefkas og de Ioniske Øer.

Er du interesseret i at vide mere om mulighederne for en sejlerferie ved de Ioniske Øer? Kontakt os her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Read more

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Read more

Spanien

Spanien

Velkommen til Spanien Mallorca og Ibiza udgør to fortryllende perler i øgruppen Balearerne, der ligger majestætisk i det vestlige Middelhav. Begge destinationer er kendetegnet ved deres imponerende kystlinjer, solrige dage og milde havbrise, hvilket gør dem til yderst eftertragtede steder for sejlerferier. Når du lejer en sejlbåd, åbner der sig en verden af muligheder for at udforske skønheden langs kysterne på både Mallorca og Ibiza. En uges bådudlejning giver dig friheden til at sejle hele vejen rundt om disse fascinerende øer, hvor utallige naturskønne grotter, afsondrede strande og maleriske bugter kun kan nås fra vandet. Tag på opdagelse i de skjulte skatte langs kysten ved at leje en båd og oplev den unikke charme ved både Mallorca og Ibiza. Selv hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du stadig nyde en sejlbådsferie ved at leje en erfaren skipper. Gennem Balearerne får du mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener - den naturskønne skønhed på Mallorca og den livlige stemning på Ibiza - og skabe uforglemmelige minder på din drømmesejltur. Ud over Mallorcas uberørte nordvestkyst, der lokker med idylliske bjergbyer, stejle terrasser og duftende citronlunde, kan du på Ibiza nyde den pulserende atmosfære på Ibiza. Udover sit livlige natteliv og fortryllende strande, finder du også lækre restauranter og smukke kystlinjer, der tilføjer en ekstra dimension til din sejlbådsferie. Vi har gjort bådudlejning på Mallorca og Ibiza nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca og Ibiza er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig. Er det en anden destination end De Baleariske Øer, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøer (St. Thomas). Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44