Lefkas - en perle i det græske ørige

Sejlerferie ved Lefkas og de Ioniske Øer - et af de bedste områder at sejle i Grækenland

Lefkas, også kendt som Lefkada eller Levkas, er en af de syv øer i det Ioniske Hav i det vestlige Grækenland. Det er den fjerdestørste ø i Grækenland og hovedstaden hedder også Lefkas. Øen er adskilt fra fastlandet med kun en 50 meter smal kanal. Øen forbindes med fastlandet med en lang strandpromenade og en flydebro og er dermed den eneste ø bortset fra Evia, som man kan komme til i bil. Der er 9 satellitøer inklusiv Meganisi, Kastos, Kalamos, Madouri og Skorpion – sidstnævnte ø ejes af Onassis familien.

Ud over det krystalklare blå hav og nogle fantastiske strande er der mange andre attraktioner på Lefkas – i det hele taget har øen en flot natur, historiske steder, museer og klostre. Et must er at besøge for eksempel Nidri (en venetiansk borg), klosteret Faneromeni (det vigtigste religiøse center på øen), Det arkæologiske Museum, Agios Ioanis Antzoussis kirken og Dimosari-vandfaldene.

Lefkas er opkaldt efter de hvide klipper, som man finder på den sydlige del af øen, hvor legenden fortæller, at poeten Sappho kastede sig selv i havet ved Cape Lefkada på grund af kærlighedssorger.  En tysk arkæolog mener, at Lefkas faktisk var Homer´s Ithaka, og at Odysseus´s palads lå vest for Nidri på den sydlige kyst. Lefkas har altid spillet en vigtig rolle i historien og har haft flere smukke bygninger, hvis oprindelse går flere århundreder tilbage, men voldsomme jordskælv ødelage store dele af øen i 1948 og igen i 1953, så der er kun få eksempler på den traditionelle antikke arkitektur bevaret på øen.

En af Lefkas pragtfulde strande herunder på billedet:

badestrand-lefkas

Der er mange gode sandstrande på øen. Lefkas by ligger på den nordlige del af øen og har nogle fantastiske farverige huse malet efter regnbuens farver. Samtidig gør den karakteristisk jordskælvsbeskyttede arkitektur byen spændende. Lefkas by har en traditionel og venlig atmosfære. Byen har et rigt kulturelt liv og i august er der kunst- og litteraturfestival med musik, dans og teater, som foregår i skyggen af Santa Maura-fortet i solnedgangen. Faneromeni klosteret er et behageligt sted at tage en spadseretur – et roligt sted med et malerisk udsigt over havet. Marinaen er veludstyret, og der er en lang række barer og restauranter og en kort gåtur derfra til bycentrum, vil du finde mange turistbutikker, men også interessante forretninger med kunst og smykker, gallerier m.m. Caféerne og restauranterne på byens torve er ideelle til at nyde en drink og se på folk og livets gang.

Besøg også øen Meganissi på en sejlerferie

Øen Meganissi er den næststørste ø ud for østkysten af Lefkas. Der er 3 landsbyer og med mindre end 2.000 beboere er her en typisk græsk atmosfære og afslapning med udsigt til det omgivende land. Nyd omgivelserne på spadsere ture langs strandene eller nyd en Ouzo sammen med de lokale i en taverna. Byen Spartochori er en traditionel uspoleret by med en havn, stenhuse, traditionelle tavernaer og et udvalg af lokale forretninger og marked.

Herunder på billedet ser du bugten Abilike Bay ved Meganissi.

badestund-meganissi

Kefalonia - den største af de Joniske øer

Kefalonia er den største af de Joniske øer og er en populær feriedestination. Øer har undsluppet den værste masseturisme. Her er dramatiske scenerier og mange skønne badebugter og den klippefyldte kystlinje har små strande med sand. På nordkysten af øen ligger Myrtos Bay med helt hvidt sand og et fantastisk dybblåt hav. Herfra kan man se landsbyen Assos – en lille bebyggelse ved foden af et imponerende venetiansk fort. Længere mod nord ligger landsbyen Fiscardo også i venetiansk stil og med en smuk lille havn med de typiske græske fiskerbåde, luksusyachter og dagsejlere. Sydsiden af øen har nogle fantastiske strande, hvor man kan opleve havskildpadder (overvåget af den lokale havskildpaddebeskyttelsesgruppe).

Klik her for mer info om Lefkas og de Ioniske Øer.

Er du interesseret i at vide mere om mulighederne for en sejlerferie ved de Ioniske Øer? Kontakt os her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf.