Antibes og Porquerolles – Franske Riviera

Sejlerferie ved den Franske Riviera

Hvis du skal på sejlerferie ved den Franske Riviera, så er det et must at sejle til øen Ile de Porquerolles og den smukke franske kystby Antibes. De byder hver især på oplevelser af forskellig karakter – alt fra skøn natur, malerisk havne og et helt specielt jetset-miljø i Antibes.

Ile de Porquerolles – en mindre sejltur fra Marseille

Porquerolles er den største af tre øer i ø-gruppen Iles d’Hyéres og er 7km lang og 3km bred. Af de 3 øer er Porquerolles den mest populære og har det største indbyggertal. Øens landsby blev grundlagt i 1820, fyrtårnet i 1837 og kirken i 1850. Efter at være ejet af flere forskellige mennesker købte den belgiske eventyrer og entreprenør Francois Joseph Fournier øen som en bryllupsgave til hans kone. Han plantede 200 hektar vinmarker og høsten af vinmarken var en af de første til at få tildelt klassifikatonen Côtes de Provence.

I 1971 blev øen købt af den franske stat 4/5 dele af øen for at beskytte den mod byggeri af huse og hoteller. Den gamle landsbys bygninger falder godt ind i miljøet og harmonerer med den omkringliggende natur. I dag er størstedelen af øen en beskyttet naturpark Port-Cros Parc National, som er et utroligt smukt område. Den lille havn øen ligger idyllisk med den lille landsby og de flotte skovklædte bakketoppe i baggrunden.

Nyd en dag eller to her på en af de tre skønne strande, som ligger på den nordlige del af Porquerolles eller sejl til den sydlige del af øen, hvor imponerende klippevægge rejser sig op. Tag hen til fyrtårnet og nyd en utrolig udsigt ud over øen og azurblå hav.

Læs flere detaljer om øen Porquerolles her.

Antibes – toppen af poppen på sejlerferie ved den Franske Riviera

Når du ankommer i sejlbåd til Port Vauban vil du kunne se tårnet i den gamle bydel og fortet Fort Carré, som indikerer, at du er havnet det helt rigtige sted, hvis destinationen hedder Antibes.

Byen er berømt for dens marina Port Vauban, som huser flere luksuriøse yachts og byder på masser af liv. Byen er flere år gammel, tilbage i tiden benyttede romerne havnen som tillægningssted for deres skibe, derfor har havnen fået tilnavnet Vieux Port – den gamle havn. Marinaen er i sig selv en stor oplevelse, så prioriter at bruge lidt tid på at gå rundt og se de mange forskellige sejlbåde og store store yachts. Læg også mærke til hvor flot den moderne marina er blevet inkorporeret i den ældre bydel.

Der er dog sket meget siden romerne først lagde til i havnen – marinaen er blevet en af de mest kendte og største i verden, hvilket også har givet endnu et kælenavn ”Quai Camille Rayon” – milliardærenes havn. Som navnet selv antyder er ankerpladserne også dyrere end andre steder, men det er en oplevelse at overnatte i havnen og mærke stemningen fra de hyggelige restauranter og det glamourøse miljø vil helt sikkert også kunne føles. Havnen er stor og har plads til over 1.000 både.

Naval Museum of Napoleon og Absinthe Museum ligger i den gamle bydel. Pablo Picasso har også været en af beboerne i Antibes og flere af hans billeder kan ses på et Pablo Picasso Museum. Ud over et rigt kulturelt liv byder Antibes også på flere smukke sandstrande.

Læs flere detaljer om Antibes her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf.