"Naturmæssigt er det, det smukkeste sted"

Et sejlerliv på vulkaner

Synes du at 33 graders varme, 28 graders varmt vand, 3-7 m/sek. vind om dagen, vindstille om natten, og en let varmedis lyder som et sejlerparadis på en anden planet, tager du fejl. De Æoliske øer, nord for Sicilien, er faktisk ikke mere end tre timers flyvning borte. At du tilmed får mulighed for at opleve nogle af de mest betagende naturfænomener på denne jord, er blot en ekstra gevinst.

sicilien

Du kan sejle alle steder

Vi ankommer til Sant'Agata di Militello efter tur med den lokale bus fra Catania og op over bjergene til nordsiden af Sicilien, hvor en af vores bådbaser er placeret i en lille hyggelig by. Vi ankommer til marinaen og går ombord. Basemanageren fortæller om området, og at navigation er let: "Du kan sejle alle steder, hvor der er vand. Der er kun et sted, hvor du skal tage dig i agt," siger han, samtidig med at han peger, og slår et stort kryds på det opslåede turistkort - et kort som vi faktisk kommer til at sejle mere efter, end de søkort der er i båden.

sicilien

Et liv på vulkaner

Det er ved at være eftermiddag, og den lækre vind, der har været indtil nu er ved at være væk. Vi vælger derfor en gang motorsejlads, for at komme af sted. Efter et par timers sejlads dukker den første vulkanø op gennem varmedisen. Vi har valgt at starte med den sydligste af de syv juveler, som italienerne selv kalder denne øgruppe. Den hedder Vulcano. Alle øerne er af vulkansk oprindelse, og nogle af dem er stadig aktive. Vulcano er en af disse, hvor vi efterhånden som vi nærmer os, tydeligere og tydeligere kan se, hvordan det hele tiden ryger fra toppen af den kegleformede vulkan.

sicilien

På nordvest siden af øen finder vi en hyggelig ankervig omgivet af nogle flotte og dramatiske klippeformationer. Sandstranden med det karakteristiske sorte sand, der nærmest glimter i solen, byder os næste formiddag velkommen, da vi beslutter os for at sejle i land og bestige den næsten 400 m høje vulkan.

Har du lyst til at vide, hvordan bestigningen bliver op af vulkanen? Læs resten af min beretning om min sejlerferie ved Sicilien i pdf-format herunder.

Min sejlerferie i Sicilien del 1 - klik her.

Min sejlerferie i Sicilien del 2 - klik her.

Har du lyst til at vide mere om området og hvilke øer og attraktioner, som kan opleves her, kan du klikke her.

Vil du gerne modtage et uforpligtende tilbud, kan du sende mig din forespørgsel ved at klikke her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344