Split - en by for både havfolk og landkrabber

Sejlferie ved Split

Traditionelt er Split forbundet med Diocletian´s romerske palads i 305 før vor tidsregning, men byen var egentlig grundlagt af grækerne omkring 400 år før vor tidsregning. Det historiske centrum i Split er bygget op omkring resterne af Diocletians palads fra romertiden. Du behøver kun at spadsere rundt i byen for at erkende dette, men du kan også besøge de udgravede rester af paladsets kælder. Paladset har velbevarede gader og er beriget med nogle gotiske bygninger og andre bygninger fra renæssancen, og disse passer perfekt dertil. Paladset har 4 monumentale porte, og det er formodentlig det bedst bevarede romerske palads overhovedet.

Diocletian's Palads (UNESCO´s Verdensarv): Paladset blev bygget som en massiv struktur lidt som et romersk militærfort. De ligger ud til vandet med sydsiden og murene 170 – 200 m lange og 15 – 20 m høje og omkransede et område på 38.000m2. Paladset var færdig i 305 AD og kejser Diocletian abdicerede frivilligt, som den første romerske kejser.

Andre seværdigheder som er et besøg værd:

St. Duje´s katedralen - blev oprindeligt bygget omkring 305 før vor tidsregning som et mausoleum for den romerske kejser Diocletan (det er den ældste katedral i verden). Katedralen er en meget smuk blanding af et romersk tempel og en katolsk kirke, og den har også et smukt klokketårn, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt over Split og de omkringliggende øer.

Peristil pladsen (Peristylium) – den største plads i Diocletians palads med velbevaret romersk arkitektur.

Jupiter's tempel – et antikt romersk tempel, som er omdannet til St. Johns kirke.  

2 originale ægyptiske sphinxer – den ene er placeret på Peristil pladsen og den anden foran Jupiter-templet/St. John kirken. De blev bragt hertil fra Ægypten af den romerske kejser Diocletian.

Riva er byens promenade. Siden 2007 har Riva haft et nyt moderne look, hvilket ikke falder i manges smag.

Varoš – er en af de ældste dele af byen. Tidligere boede der hovedsageligt fiskere og bønder. Her er charmerende gader og smukke små huse. 

Galerija Meštrović – et galleri med værker af Ivan Meštrović - en berømt kroatisk skulptør.

Det Archaeologiske Museum – det ældste museum i Kroatien. Det ligger ca. 20 minutters gang fra den gamle bydel. 

Getski vrtal, Dominisova gaden er den mindste park I Split beliggende inde i Diocletians palads (det eneste grønne område indenfor bymurene).

Byen Split er absolut et besøg værd – og ikke kun for den historiske interesserede. I kan sejle dertil I jeres båd eller tage en af turistfærgerne som går i fast rutefart fra flere steder bl.a. Trogir.

Læs mere om Split og området her.

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Det græske ørige er en symbiose af hav og sejlads gennem Århundreder. Den Saroniske Golf, Kyklade øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - overalt finder du steder af utrolig skønhed, hundreder af øer, tusinder af km med smukke strande, traditionelle havne og små fiskerflækker alle steder rummer noget unikt og helt forskelligt fra ø til ø. Sejlmulighederne er virkeligt uendelige og som skabt for alle former for oplevelser. Det er en tanke værd, at det vil kræve utallige måneder og feriedage at sejle rundt blandt de mange græske øer og kyster. Vorherre har været generøs med et klima, der er ideelt for sejlads 9 måneder af året (marts til november). Fra Kykladerne, hvor vinden hurtigt ændrer retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer - til de Ioniske øer, hvor stabile og rolige vindforhold normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. I Grækenland finder du kosmopolitiske steder, såsom Paros, Mykenos, Corfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne sejles til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl Moorings: Sejlerferie i Grækenland er jeres livs eventyr. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svømning ved strand resorter. Dette er blot nogle af de mange glæder ved Grækenland. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske øer. Et Græsk yacht charter i Det Ægæiske Hav byder på spændende åbent-vands passager, ubeboede øer og smarte resorter. Det Ioniske øhav ligger i læ og Sporaderne er skovbevokset, afsides, og en verden adskilt fra travle skarer. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique og St. Vincent og Grenada. Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 39 16 33 48