Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Nisyros Ø

De fleste af de græske øer i det Ægæiske Hav, er spidser af en undersøisk bjergkæde, hvilket betyder at de oftest er bakkede og med et skarpt udseende, nogle endda med bjerge - Nisyros er dog en undtagelse. Når du sejler i farvandet ved Nisyros, vil du lægge mærke til at øens sorte basaltiske skrænter adskiller sig fra sine naboer. Den frugtbare vulkanjord og øens ferskvandskilder, understøtter en frodig vegetation, og har i århundreder givet Nisyros’ beboere mulighed for at praktisere det såkaldte terasselandbrug, en samling af flade marker, der dækker bakkerne som trapper. Nisyros er en overordentlig spændende ø at udforske, især skal øens tre smukke kratere nævnes, ligesom de charmerende middalderfæstninger og gamle klostre også er et besøg værd.  Nisyros byder ligeledes på hyggeligt taverner, fascinerende museer, indtagende historiske levn og ruiner – og de grå, rød og hvidsandede strande og fascinerende kratere, gør Nisyros til et spændende eventyr for sejlere.    Liggemuligheder  Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Fordi Nisyros er en vulkan, er dens kystlinje ensartet, stejl og med få vige. Øens to ankermuligheder findes ved Mandraki og Palon på nordsiden, og er relativt udsatte for de dominerende vinde fra nord – Palon er dog mere beskyttet end Mandraki. Den klart bedste ankerplads i området, findes tre sømil mod nord, i en smuk bugt på øen Yiali´s sydside. Her findes også en flot hvidsandet strand. Faciliteter Begrænset kajplads er tilgængelig ved Mandraki og Palon. Provision af vand er tilgængeligt. kilden i Mandraki, Thermiani-kilden i Palon og Avaki kilden i Avaki-Bay. Der findes et udvalg af taverner, cafeer og barer i Mandraki og Palon. Højdepunkter Havnen Mandraki har et utal af historiske steder, bl.a. det majestætiske slot Spiliani, der også huser et kloster fra middelalderen, og blev bygget af ”Knights of St. John” under korstogene i 1315. På vejen op til slottet, kan du passende lægge en visit til det betagende Folkemuseum, hvor du kan se genstande fra det hverdagslige til det usædvanlige – et besøg giver et godt indtryk af livet på øen gennem tiderne.  Lige uden for Mandraki kan du se ruinerne af Palaiokastro-slottet og dets ældgamle citadel, der daterer sig tilbage til det fjerde århundrede. Der er mulighed for at tage på en bustur fra Mandraki til de imponerende vulkankratere og småbyerne Nikia og Emborios – og taxa ‘er, er også tilgængelige. Øen har flere varme kilder og termiske bade – de mest berømte er Loutra-
Læs mere

Tilos Ø

For 45.000 år siden var Tilos hjem for en samling mærkelige skabninger, bl.a. en flok dværgelefanter (deres knogler blev fundet i øens berømte Kharkadio hule). Mennesker slog sig ned på Tilos for mindst 6000 år siden, og har gennem tiderne bygget forte, kirker og landsbyer – hvoraf mange eksisterer den dag i dag. Med stejle bakker, grønne dale og skønne strande, er øens naturlige skønhed stor – og dens flere smukke ankerpladser er ligeledes med til at gøre sejlads her til en udsøgt fornøjelse. Udover dette, byder Tilos også på hyggelige taverner og kaffehuse – og besøgende er garanteret en hyggelig aften, hvis de går på land på denne Dodekanesernes glemte juvel – og sejladsen er en oplevelse du vil huske langt ud i fremtiden. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Lokaliseret på østkysten af Tilos’ sydlige ende, er Livadia den vigtigste (men stadig meget lille) havn. Der er masser af plads til at kaste anker i den smukke havn udenfor Livadias indre havn. Den bedste ankerplads på sydkysten er Eristos Bay, med fremragende beskyttelse mod vind fra nord.  Kajplads til gummibåd er ikke tilgængelig. Highlights Tilos er fuld af historiske steder, der bare skal udforskes – inklusiv flere af de byzantinske kirker, der findes på næsten samtlige græske øer i det Ægæiske Hav. Busser kører fra Livadia til Megalo Horia, hovedstaden på Tilos – med 160 fastboende indbyggere. En tur til Megalo Horia, hvor man kan slentre ned ad de smalle stræder i den middelalderlige by, og besøge Misaria-fortet, bygget af Ridderne af St. Johns, er en god og sjov måde at bruge en eftermiddag.  Fortet knejser på en bakkke, med udsigt over en slette der strækker sig hele vejen til den ældgamle havn ved Eristos Bay. Under fortet findes den berømte hule Kharkadio. Mennesker har boet i området i mindst seks årtusinder. Det er en bemærkelsesværdig smuk del af Tilos, med citronlunde der får vand fra øens ferskvandskilder. På trods af Tilos’ golde udseende fra havet, gør de mange kilder og den næringsrige jord, at Tilos er kendt sin figen, mandel og valnøddeproduktion. En prægtig strand strækker sig langs kysterne af Eristos Bay – og ankerpladsen her er billedskøn og godt beskyttet. Faciliteter Begrænset kajplads er tilgængeligt ved Livadia. Udlejning af biler og motorcykler er ligeledes tilgængeligt her.
Læs mere

Khalkis Ø

At sejle ind i den lille havn Emborios, engang et center for svampefiskeri, er som at træde tilbage i tiden. På en bakkekam ses en række af gamle vindmøller, og forbi den forladte by Horio, findes et befæstet slot fra middelalderen. Emborios byder på flere taverner – og en tur i land her, er en skøn måde at bruge en eftermiddag og tidlig aften.  Sejlads ved Khalkis tager dig ind i Dodekanesernes sydlige del, lige ud for Rhodos. To smukke småøer (Alimia og Krevati), og flere mindre klippefremspring i havet, ligger nordøst for Khalkis, og gør området til et paradis for havfugle. Khalkis præges af en barsk skønhed, charmen ved den afslappede stemning og fraværet af smarte turistbutikker, taxa’ er og diskoteker, gør at man her føler sig meget langt fra hverdagens stress og jag. Sejlads ved Khalkis er en rejse tilbage i tiden, og en mulighed for at opleve hvordan de græske var før masseturismen gjorde sit indtog. Liggemuligheder  Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Kast anker ud for Emborios  Kajplads til gummibåd, er tilgængeligt. Højdepunkter Khalkis har et areal på 23 kvadratkilometer, og er dermed en af de mindste Dodekanesiske Øer – trods sin ringe størrelse, kan Khalkis dog alligevel prale af forbløffende 360 kirker, kapeller og klostre, hvoraf mange kan dateres til middelalderlige tider. Som mange andre græske øer, har Khalkis en ældgammel hovedstad, grundlagt for tusindvis af år siden, bl.a. af fønetikkerne og dorerne, og udbygget af venetianerne og genoeserne i 1200tallet. Mange af de historiske steder er tæt ved hovedhavnen Emborios, hvor St. Nicholas kirken er specielt imponerende - og i Emborios findes også nogle få taverner, hvor du kan nyde delikate fiskeretter og en forfriskende cocktail, efter nogle behagelige timer med at udforske Khalkis. Faciliteter Brændstof og vand er tilgængeligt på Khalkis.
Læs mere

Rhodos Ø

Når du ankommer til nordvest enden af kysten, kan du nyde synet af maleriske og ældgamle Rhodos By – dele af byen stammer helt tilbage fra år 400 B.C. At lægge til kaj i Mandraki-havnen er ideelt, idet det giver dig et perfekt udgangspunkt for at udforske øen, prøve dens formidable køkken og nyde byens livlige natteliv. Når du sejler i Rhodos’ havn, vil du se en mole til styrbord, og citadellets solbrændte vægge til bagbord. På molen findes et tårn udsmykket med elegante hjorte af bronze – en billedskøn velkomst til havnen Mandraki (ikke at forveksle med Mandraki på øen Nisyros). Mandraki er udgangspunkt til Rhodos By, en af de største kommuner på de græske øer, med 60.000 indbyggere.  Rhodos By er kosmopolitisk, pulserende og moderne, med en overflod af smarte butikker, finere restauranter, intime cafeer og hyggelige taverner. Det moderne bymidte smelter smagfuldt sammen med ældgamle og middelalderlige elementer – flere historiske steder nås nemt på gåben eller via en hurtig taxatur, og øens indland besidder en skønhed, man ikke finder andre steder i det Ægæiske Hav. Sejlads ved Rhodos byder på en imponerende kystlinje med hyggelige havne og udsøgte strande. Det er ikke overraskende at Rhodos er en af mest populære feriedestinationer for grækere og besøgende fra hele verden. Liggemuligheder  Fortøjningsbøjer kan være tilgængelige. De bedste ankermuligheder i Rhodos Bys tre havne, er ved Mandraki - der ligger godt beskyttet og er utroligt billedskøn. De fleste sejlere, tøjer op ved molerne. Der er ligeledes ankermuligheder ved byens to andre havne, men de er ikke ligeså attraktive. Highlights Rhodos By byder på et utal af attraktioner. Strandene er formidable, maden er fortræffelige, nattelivet er livligt og shopping mulighederne er de bedste på de Dodekanesiske Øer. Et væld af sportsaktiviteter er tilgængelige, inklusiv golf. Her findes et kasino, hvor sejlere kan teste deres held. Et besøg ville ikke være fuldkomment uden at besøge Rhodos Akropolis, med dens templer, offentlige bygninger og underjordiske kamre. Mange af de genstande der blev blotlagt under udgravninger her, kan i dag ses på Rhodos’ arkæologiske museum.  Rhodos har 125 solskinsdage om året, et mageløst smukt indre – og sejlere kunne nemt bruge en hel ferie her. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige. Biludlejning og taxa ‘er er ligeledes tilgængeligt. Busture til indlandet og flere historiske attraktioner, afgår fra byen.
Læs mere

Symi Ø

De tyrkiske halvøer Datca og Bozburun, der ser ud som de omfavner Symi, ligger få km væk. Selvom Symi engang var dækket af skov og kendt for sin bådbygning, er den i dag ligesom mange øer i det Ægæiske Hav, forholdsvis bar og fri for vegetation.  Ved nordenden af øen finder du en livlig havn, spændende butikker og et pragtfuldt udvalg af gode havnefrontscafeer og restauranter, ved den maleriske havneby Gialos. Her er der også to museer der kan udforskes - og en simpel gåtur gennem byen, er en fornøjelse. Liggemuligheder Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Ved havnen Gialos, på øens nordøst ende, findes den bedste ankerplads i bugtens sydside, i en vig lige syd for klokketårnet – et af øens kendetegn. Syd for Symi-bugten ligger en smal, fjordlignende vig ved Pehti, en ekstremt smuk plet med god beskyttelse mod vinde fra vest – vigen ligger ligeledes indenfor gåafstand til Gialos. Hele Symis østside er fuld af maleriske vige, perfekte hvis du vil kaste anker i idylliske og fredfyldte omgivelser. Vestkysten har et mere upoleret udseende og er udsat for vestenvinde, og er ikke nær så optimal som ankerplads. Highlights Symi er en populær turistdestination. Den har smukke strande, et pulserende bydistrikt i Gaios og Chorio, samt flere spændende events og festivaler. Restauranterne, tavernerne, cafeerne, natklubben, butikkerne og markederne er blandt deres hovedattraktioner. Symis museum har en fascinerende samling af genstande fra vigtige arkæologiske udgravninger, samt udstillinger der fokuserer på øernes rige kulturelle historie. Symi har sin del af de græske øers kirker og klostre – med Moni Taxiarhou Mikhail ved Panormitis Bay som specielt interessant. Det er muligt at leje en bil på Symi og mange af strandene er nemme at komme til med sejlbåd. Faciliteter Alle faciliteter til lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Kos Ø

Smukke bjerge og bakker, der spreder sig på den sydøstlige side, samt majestætiske Mt. Dikeos, er et imponerende blikfang når du nærmer dig. Kos er en kosmopolitisk ø og en yndet destination for besøgende fra hele Europa, bl.a. på grund af de mange smukke strande, resorts, golfbaner og andre sportsaktiviteter. Hovedstaden er Kos By og her finder du ligeledes et væld af attraktioner, inklusiv taverner, cafeer, restauranter og natklubber. Omgivelserne taler til fantasien – især når tankerne falder på områdets rige og dramatiske historie, og en sejlerferie ved Kos giver mulighed for at nyde et af de bedste sejladsområder på kloden. Liggemuligheder Mooringsbøjer er tilgængelige. Kos By er en malerisk og ældgammel by, bygget på kysten af en næsten landomkranset bugt. Sejlere tøjer op ved den moderne marina, men der er også en ankerplads ud for slottet ved havnens østside. På sydøst kysten findes den smukke resorthavn Kardamena. Kamari Bay længere nede ad sydøst kysten er ligeledes billedskøn og beskyttet mod nordlige vinde. Kajplads til gummibåd er ikke tilgængeligt. Highlights Kos er berømt som hjemsted for Hippocrates – kendt som medicinens fader. Et majestætisk platantræ i Kos By, siges at være mere end 2500år gammelt - og det siges ligeledes, at Hippocrates yndede at undervise sine studerende under dets brede krone. Ca.4km fra byen ligger Asklepieion, det første medicininstitut Hippocrates grundlagde. En tur til havnens slot er fascinerende – udsigten fra dets fæstningsvolde er imponerende, ligesom øens arkæologiske museum har en flot samling. Faciliteter Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.
Læs mere

Kos (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - i Kos Marina på den østlige ende af øen Kos.
Læs mere

Rhodos (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - I Mandraki Marina finder man basen på Rhodos.
Læs mere

Kos (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Sejl fra Kos by på den østlige del af Kos, som ligger tæt på Tyrkiet.
Læs mere

Rhodos (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - Mandraki Marina på Rhodos findes ca. 30 minutters kørsel fra lufthavnen.
Læs mere

Kos (Kavas)

Kavas base - Kos New Marina ligger ca 1 km fra centrum af Kos by.
Læs mere

Kos (Istion)

Istion Yachtings base på Kos - findes på Kos Marina.
Læs mere

Kos (Kekeris Yachting)

Kekeris Yachting base på Kos - findes på Kos Marina Pier F.
Læs mere

Kos (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base - i Kos Marina på den østlige ende af øen Kos.
Læs mere

Kos (AF Yachting)

AF Yachting base - Basen er placeret ved Pier B på Kos Marina
Læs mere

Rhodos (AF Yachting)

AF Yachting base - Find basepersonalet på Mandraki Marina (foran vindmøllerne). Her ligger også bådene.
Læs mere

Rhodos (Nomicos Yachts)

Nomicos Yachts base - i Rhodos Marina
Læs mere

Rhodos (Istion)

Istion base - Mandraki marina
Læs mere

Kos (Fyly Yachting)

Fyly Yachting - Kos
Læs mere

Kos (JF Yachts)

JF Yachts' base - Kos
Læs mere

Rhodes, New Marina (Istion Yachting)

New Marina -  Istion Yachtings base på Rhodos
Læs mere

Rhodos, Mandraki Port (JF Yachts)

Mandraki Port - JF Yachts' base på Rhodos
Læs mere

Rhodos (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base - Rhodos
Læs mere

Sejlervejr omkring Dodekanesene i Grækenland

De fleste områder i Middelhavet har perfekte vejrforhold i hele sejlsæsonen - og der er i gennemsnit 315 skyfrie dage om året ved Dodekaneserne. Fra april til slutningen af oktober er der altid blå himmel og rolige vejrforhold. Sommeren byder på lange aftener, efterfulgt af flotte solnedgange og badevandet er dejlig varmt. Når det er koldest er vandtemperaturen "helt nede" omkring de 19°C, og i sommermånederne er badevandstemperaturen oppe omkring de 28°C

Der er to dominerende vinde i Grækenland

  1. Melteminen: Varierende imellem 7,5-20 m/sek. Den begynder i maj og når sit højdepunkt i juli måned, så aftagende i september. I den nordlige del af det Ægæiske Hav blæser den mere i nordøst, i det centrale Ægæiske Hav drejer den mod nord og bliver stærkere. Længere mod syd afviger vindretningen mod vest, og den svækkes.
  2. Scirocco-vinden: Sydøstligt vejrefænomen, forekommer hyppigst i vintermånederne. Kraften svarer til et passerende lavtryk. Den kan til tider blæse i april eller slutningen af oktober.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

14

7

169

17

6,5

Februar

14

7

115

16

7

Marts

16

9

76

16

6,5

April

20

12

35

17

7

Maj

24

15

21

19

5,5

Juni

29

19

8

22

6

Juli

32

22

2

23

6

August

32

22

5

24

6

September

29

19

17

24

6,5

Oktober

24

15

59

22

6,5

November

19

12

91

19

6,5

December

16

9

164

17

6,5

 

Tidevand

Der er en kun en lille tidevandsforskel i området - og meget sjældent mere end 30-60 cm.