Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44

Athen

Besøg antikke Athen - her finder man et væld af smarte butikker, intime caféer, fornemme restauranter og livlige natklubber i hjertet af byen. Langs de snoede gader i Plaka, en af de ældre og mere maleriske kvarterer i storbyen, er tavernaer og små butikker blandet med byzantinske kirker, statslige palæer og gamle monumenter. På det flade højslette over Athens spredt vidder, vejrer Parthenon fortsat som kronjuvelen af Akropolis. Disse ruiner kan dateres helt tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Fascinerende museer, pragtfulde gamle templer, den store mængde af historie der omgiver jer overalt, er alt sammen en del af sejlads i Athens farvande, med byen i centrum for den givende og inspirerende oplevelse. Liggepladser Der findes hverken moorings-bøjer eller ankerpladser ved Kalamaki. Alle både skal ligge til inde i den moderne marina.Jollepladser er ikke tilgængelige. Forslag til aktiviteter Attraktionerne i kosmopolitiske Athens er mange. Naturligvis, klatring bakken til toppen af plateauet for at se ruinerne af Akropolis, herunder Parthenon, er en spændende måde at tilbringe en del af dagen på. Tag afsted tidligt om morgenen er den bedste mulighed for at undgå skarer af turister, der flokkes til dette imponerende monument. Mens I er der beundre den pragtfulde udsigt over Athens, besøg Akropolis Museum. Olympieion (Zeustemplet) og det antikke Agora, hjemsted for Apollo og Hefaistos templerne, er også meget populære destinationer. I centrum af Athen, findes desuden et overvældende udvalg af museer, de fleste af dem langs Vassilissis Sophias Avenue. Særligt interessant er det nationale arkæologiske museum, der blandt andet rummer udstillinger og artefakter fra de kykladiske, minoanske, og mykenske civilisationer. Spender også en aften i de smalle gyder i Plaka og nyd en lækker middag på en taverna. En sejlerferie i farvandene omkring Athens giver jer muligheden for at besøge en af de mest berømte og historiske byer i verden. Faciliteter Alle tænkelige faciliteter til en sejlbåd findes.
Læs mere

Epidavros

Husk at besøge det verdensberømte amfiteater ved Epdavros, der er berømt for den helt specielle akustik. Amphiteateret har plads til imponerende 15.000 tilskuere. Det er bygget 400 f.Kr men bruges stadig den dag i dag.
Læs mere

Aegina

Øen emmer af den græske charme - og næsten turistfri. Øen har en rig historie og mange spændende historiske seværdigheder. Af lokalbefolkningens yndlingsdestinationer kan bl.a. nævnes Perdika - læg til ved en af ankerbøjerne ud for Perdika og gå på opdagelse i det naturskabte landskab og resterne af en oldgammel forladt landsby.
Læs mere

Serifos

De robuste bakker på Serifos øen hæver sig næsten 500 meter over det Ægæiske Hav, hvilket skaber en karakteristisk kulisse for de hvidkalkede stenhuse, der ligger højt på bjerget over Livadi bugten. Fra havsiden er Seirfos by (Chora) synlig fra lang afstand og et fantastisk smukt syn når I nærmer jer den sydøstlige kyst. Det er bare én af mange glæder, man bør forkæle sig selv med, når man sejler i farvandene omkring Serifos. På kanten af Livadi bugten under Serifos by liggerer den vigtigste havn på øen, Livadi, som har en række fremragende caféer, taverner, restauranter og natklubber, hvilket ikke er overraskende, eftersom Livadi fungerer som områdets ferie-resort. Serifos har også gode strande - alt lige fra store vidtstrakte strande med gyldent sand, til små indelukkede private vige. Sejlerferie omkring Serifos er primært centreret omkring Livadi, men mod vest findes yderligere vige og bugter, hvor man finder afslappende og naturskønne omgivelser. Liggepladser Der findes liggepladser til overnatning. Anker op i Livadi bugten ud for den havn, der ligger nedenfor Serifos by. Mod vest finder man en naturskøn bugt i det sydlige ende af Serifos, og endnu længere mod vest udgør den afskærmede Koutalas bugt en god ankerplads i al vind - bortset fra stærk sydvesten vind.Jolle pladser er tilgængelige. Forslag til aktiviteter Gå i land for at udforske havnen i Livadi og nærliggende Serifos by. Det er en dejlig måde at tilbringe en eftermiddag eller tidlig aften. Der er busforbindelse fra havnen til Serifos by, men afstanden er kort nok til at man kan gå. Nattelivet er livligt på visse etablissementer, men generelt er atmosfæren på hele Serifos rolig og afslappende, hvilket gør den tiltrækkende for mange besøgende. Der findes mange steder at spise på hele øen. I Serifos byen findes fire smukke kirker. Ruinerne af en middelalderlig borg ligger i nærheden og er spændende at udforske. Et besøg på det arkæologiske museum i Serifos og museet for Folkeminder er fascinerende og afslører meget om historie og skikke i Kykladerne. Du kan også se det indvendige af de renoverede vindmøller. I dejlige Koutalas bugt, finer man det imponerende Gria slot og en hellenistisk hvidt tårn. Strande med strandbarer og vandsportsaktiviteter er lettilgængelige. Faciliteter Havnepladser, brændstof og vand er tilgængeligt.
Læs mere

Kythnos

De brunlige bakker strækker sig over 300m i højden. Langs kysten findes talrige vige og bugter, nogle af dem fantastisk smukke med nærliggende sandstrande. At udforske forsænkede kystlinjer ombord på jeres egen majestætiske sejl yacht er et af højdepunkterne i Kythnos sejladsen omkring. Atmosfæren i havnebyerne og de indre landsbyer er afslappet, langt væk fra travlheden der findes på de øer, der er velbesøgte turistmål. Charmen ved Kythnos er netop det - de rolige, traditionelle græske landsbyer, de intime taverner, gæstfriheden fra et varmt og indbydende folkefærd. Bådferie i Kythnos farvandene er en rejse i sindsro, hvor livets tempo er tilpas og den afdæmpede skønhed er uforglemmelig. Liggepladser Ingen ankerpladser til overnatning, men mange gode steder til badestop, frokostpause og udforskning af øen. De to vigtigste havne er Merichas , beliggende i en beskyttet bugt omkring midtvejs ned vestkysten af øen hvor færgerne sejler til og Loutra på den nordøstlige side af øen. Loutra er omtrent så godt beskyttet en havn kan være i de vestlige Kyklader. Kythnos kysten har mange flotte vige og bugter, mange af dem er virkeligt smukke og afsides. Bare et par mil nord for Merichas ligger to bugte (Sandbar bugt og Episkopi bugt) med maleriske ankerpladser og strande. Syd for Loutra, ca midt på kysten i den østlige del af Kythnos, liggerer Stefanos bugt som har en pragtfuld sandstrand.Jolle pladser er tilgængelig. Forslag til aktiviteter At leje en bil eller scooter er en fantastisk måde at udforske de snoede veje og de søvnige traditionelle landsbyer Kythnos. Særligt charmerende er Dryopida (den tidligere hovedstad) og Kythnos by (Chora). Begge er maleriske med de hvidkalkede huse og deres farverige dør- og vinduesrammer. Dryopida ligger i en lille, frodig dal og byens centrum er lukket for biltrafik, hvilket gør det til et vidunderligt sted at udforske til fods. Selv om det lejlighedsvis er lukket for offentligheden, hvis man er heldig og finder det åbent, er den næsten mile-lange Katafiki Hule med de underjordiske søer, et must-see. Mens du er i Kythnos byen, så besøg det lille, men yderst interessante, byzantinske museum. Der er butikker, taverner, caféer og restauranter på de smalle gader og omkring torvene i begge landsbyer. I Kythnos by kan du se de allestedsnærværende græske vindmøller, nogle gamle ruiner, og adskillige æsler, som mange lokale beboere bruger til at transportere varer. Panagia Kanal klosteret som ligger på en klippe nær den lille kystby Kanala er interessant og smukog byder på nogle fantastiske vægmalerier og en fantastisk udsigt. Faciliteter Havnepladser, brændstof, vand, og internetadgang er til rådighed. Bus service er tilgængelig. Bil- og scooterudlejning findes i Merichas.
Læs mere

Hydra

Byen Hydra byder på mange seværdigheder. Den er opbygget i en hesteskoform omkring havnen. Mere- og mindre elegante palæer fra det 18. århundrede knejser oppe over byen på de stenede bjergskråninger, mens historiske klostre og museer nænsomt spredt overalt fungerer som et udstillingsvindue for Hydras rige historie. Byen har ry for at have et overlegent køkken og det stadfæstes i stort set alle restauranter, barer og caféer. Hydra tilbyder også en bred vifte af smykker, kunst og små butikker, der kan tilfredsstille selv den mest sofistikerede smag. Når man spiser på havnefronten, er der et fantastisk menneskemylder at beskue. Hvis I vil opleve endnu mere af denne unikke og charmerende ø, sæt kursen nordpå og udforsk de dejlige bugter, strande og afsides ankerpladser som indrammer øens nordkyst. De omkringliggende farvande er perfekte til snorkling og dykning. Der er også god svømme- og snorkleforhold langs strandene i Mandraki, Vlicho, Spilia, Hydroneta, Avlaki, Kaoumithi, Bisti, Mikro Limani, Molo, Agio Nikolao og Limioniza. Vandrefolk, der elsker afsidesliggende og bjergrige stier, finder masser af isolerede klostre på bjergtoppene på tværs af den fyrretræsdækkede indre del af øen. Hydra er et udpræget og charmerende "must see" på sejlturen. Den indbydende kultur, arkitekturen og de smukke fredfyldte havvendte kulisser på Hydra, har længe været en attraktion for rejsende, der søger unikke oplevelser på den slagne vej. Vidste du at Hydra siges at have været hjem for det frygtede Hydra monster med de ni hoveder som Heracles besejrede. Liggepladser Fortøj båden med hækken mod havnen. Ankom tidligt for at sikre en plads og vær opmærksom på ikke at krydse de mange ankre, der kastes - specielt i højsæsonen. Forslag til aktiviteter Glimrende restauranter med det traditionelle køkken, historiske monumenter, fantastisk snorkling, dykning og svømning, menneske-observering og vandreture. Faciliteter Marked med lokale specialiteter, drinkkevarer og souvenirs, vand og bageri
Læs mere

Poros

Ankomsten til Poros er en usædvanlig oplevelse. Ved indsejling til byen, sejler man gennem en smal, malerisk kanal, der adskiller øen Poros fra Peloponnes-halvøen. Hvis man er klar på en ordentlig fest, ligger den berømte natklub Poseidon på en bjergskråning i Kalavria med udsigt over byen. Festen starter kl 13:00 og fortsætter indtil de tidlige morgentimer.En majestætisk udsigt venter på toppen af øens fyrretræsdækkede midte. Det er muligt at leje en scooter for at udforske dette område yderligere og nyde den imponerende udsigt. På toppen af øens højeste bjerg finder man Poros' historiske ur - et af øens varemærker, der er synligt fra alle sider på øen. Bådferie langs øens kyst. Sejl vestpå til det første stop, stranden ved Megalo Neorio. Her finder man vandsportsfaciliteter og nogle gode tavernaer. Sejl ind til Monastiriou, en af øens mindre overfyldte strande, og gå i land for at besøge Zoodhohou og 18. århundredetals kloster. Liggepladser I den sydlige ende af havnen i Poros by. Fortøj båden med hækken mod havnen. Forslag til aktiviteter Lej en scooter og tag på opdagelse, besøg en af byens natklubber, besøg Poseidon templet og mm. Faciliteter Barer, restauranter, indkøb, vand og brændstof.
Læs mere

Monemvasia

Sejl til byen Monemvasia På den østlige side af den græske halvø Peloponnes ligger den smukke by Monemvasia, som ligger på en smal odde, hvor en 200m landtange er den eneste kobling til fastlandet. Monemvasia blev grundlagt i 583 e.Kr. og er oprindeligt en fæstning, hvori en by blev bygget. Det bærer byen i høj grad stadig præg af, hvilket gør den til et spektakulært syn set fra havsiden, men det er et must også at opleve den indefra. Bag de høje fæstningsmure gemmer der sig små, snørklede gader, der baner vej ind til små hyggelige butikker, charmerende restauranter og huse bygget i byzantisk stil. Følg stierne helt op til klippetoppen og se kirken Ayia Sofia, som kan dateres tilbage til 11.århundrede e.Kr. og er også bygget i byzantisk stil. Det kan være en lang tur op på til klippetoppen i varmen, men du vil ikke fortryde det, når du oplever udsigten. I klart vejr kan du være heldig at kunne se Kreta. Fra sejlbåden kan der ses havskildpadder I bugten ud for Monemvasia kan der kastes anker, så det krystalblå hav kan nydes. Tag snorkelsættet på og hop i vandet og udforsk dyrelivet. Lad dig endelig ikke forskrække, hvis du lige pludselig er ansigt til ansigt med en stor havskildpadde eller måske endda flere. Monemvasia's havn og bugt er tilholdssted for nogle havskildpadder, som ofte ses kredse omkring de lokales fiskerbåde i håbet om en lille godbid. Havskildpadderne er blevet bragt til Monemvasia fra den græske ø Zakynthos, da de endnu ikke var blevet udklækket. Æggene blev begravet ned i sandet på strandene rundt omkring Monemvasia, hvor de siden hen er blevet til de store havskildpadder, som nu svømmer rundt i havnen og den omkringtiggende bugt.
Læs mere

Kythira

Kythira er en græsk ø på størrelse med Langeland og ligger syd for den store halvø Peloponnes. Øen har en helt speciel plads i den græske mytologi, da den menes at være fødested for guden Afrodite. Øen har et meget varieret landskab og et fantastisk natursceneri. Der er mange klipper på øen og især vestkysten er meget klippefyldt, men øen består også af åbne landskaber, hvor frodige pletter stikker op. Her er huler du kan udforske, små vandfald du kan bade ved og rigtig mange smukke strande med det fineste hvide sand. Kythira er ikke et kendt turistmål, så du vil opleve en rigtig autentisk græsk charme, hvor turismen endnu ikke har haft særlig meget indflydelse. Øens hovedstad Chora har ca. 300 indbyggere og ligger højt oppe på øen, så du vil kunne opleve en flot udsigt ud over øen og havet derfra. En anden by Potamos er en by med et stort udvalg af butikker (små græske butikker) og her vil du opleve en rigtig hyggelig græsk stemning. Liggepladser Marinaen ligger i Kapsali på den sydlige del af øen, hvor der er plads til 15 turist sejlbåde. Forslag til aktiviteter Der er mange afmærkede vandreture på Kythira, som går igennem et smukt landskab. Der er skilte rundt på ruterne, så du kan læse om de seværdigheder du passerer på turen. Det er også fint beskrevet, hvor lang tid du skal regne med vandreturen tager, samt hvor mange km lang en rute er. Diakofti er en af de smukkeste strande på øen med krystalklart vand og fint kridhvidt strand. Tag på opdagelse i byen Chora og se den flotte slotsruin. Slottet blev bygget i det 15.århundrede og rummer en interessant historie. I Chora er der mange hyggelige gader, hvor blomster alle vegne snor sig op ad bymurene, hvilket skaber en hyggelig atmosfære. Faciliteter Barer, restauranter, butikker, apotek, indkøb, vand og brændstof.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - basen ligger i den fine Alimos Marina. 
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Kavas)

Kavas base - i udkanten af Athen findes basen på Kalamaki-havnen i bydelen Alimos.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Dream Yacht Charter)

Dream Yacht Charter base - I centrum af Athen i bydelen Alimos finder i Alimos Marina, også kendt som Kalamaki Marina.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Seafarer Sailing)

Seafarer Sailing - Kalamaki Marina
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Istion Yachting)

Istion Yachtings base i Athen - findes på Marina Kalamaki.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Nomicos)

Nomicos Yachtings base i Athen - findes på Marina Kalamaki.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (DMS Sailing)

DMS Sailing base - Alimos ligger praktisk talt i centrum af Athen.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Athenian Yachts)

Athenian Yachts base på Marina Kalamaki i Athen
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Kekeris Yachting)

Kekeris Yachting base i Athen - Kekeris hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Exadas Yachts)

Exadas Yachts base - Alimos ligger praktisk talt i centrum af Athen.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (MG Yachts)

MG Yachts base i Athen - MG Yachts hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Vastardis Yachting)

Vastardis Yachtings base i Athen - findes på Marina Kalamaki.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Paralos Yachting)

Paralos Yachting base i Athen - Paralos Yachting hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (AF Yachting)

AF Yachting base - AF Yachting's hovedbase ligger i Athen i Alimos Marina.
Læs mere

Athen, Agios Kosmas Marina (Navigare Yachting)

Navigare Yachtings base - Navigares base i Glyfada ligger i Agios Kosmos Marina. Marinaen finder du på kysten i det sydlige Attica, nær byen Glyfada.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Hermes Yachting)

Hermes Yachting base - Placeret på den modsatte side af pier 9 på Alimos Marina. Alimos Marina er den største havn i Grækenland, og ligger kun 45 minutters kørsel fra Athens internationale lufthavn, Eleftherios Venizelos.
Læs mere

Athen, Marina Delta (Hermes Yachting)

Hermes Yachting - Athen, Marina Delta
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Greek Isles Yachting)

info coming soon - find needed info HERE
Læs mere

Athen, Alimos Marina (JF Yachts)

JF Yachts' base - Kalamaki, Alimos Marina
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Seastar Sailing)

Seastar Sailing - Athen, Alimos Marina
Læs mere

Nea Peramos Marina (Exadas Yachts)

Exadas Yachts base i Nea Peramos
Læs mere

Athen, Zea Marina (MG Yachts)

Zea Marina - MG Yachts base i Athen
Læs mere

Marina Eleusis (MG Yachts)

MG Yachts base i Eleusis
Læs mere

Nea Peramos Marina (MG Yachts)

MG Yachts base i Nea Peramos
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Sea Novels)

Sea Novels base - Athen, Alimos Marina
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Vernicos Yachts)

Vernicos Yachts base - Athen, Alimos Marina
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Ortsa Sailing)

Ortsa Sailing base - Athen, Alimos Marina
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Octopus Yachting)

Octopus Yachtings base i Athen Alimos Marina.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Istion Yachting)

Istion Yachtings base i Athen - findes på Marina Kalamaki.
Læs mere

Athen, Agios Kosmas Marina (Athenian Yachts)

Athenian Yachs base hvor alle både med besættning starter.
Læs mere

Athen, Agios Kosmas Marina (Navigare Yachting)

Navigare Yachtings base - Navigares base i Glyfada ligger i Agios Kosmos Marina. Marinaen finder du på kysten i det sydlige Attica, nær byen Glyfada.
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Ionian Catamarans)

Ionian Catamarans base i Athen, Grækenland
Læs mere

Athen, Alimos Marina (Puresailing Yachting)

Puresailing Yachtings base ved Athens kystlinje
Læs mere

Athen, Zea Marina (PureSailing Yachting)

PureSailing Yachting base - Zea Marina
Læs mere

Sejlervejret i den Saroniske bugt, Grækenland

Middelhavet har i gennemsnit 315 skyfri dage om året. Under sejlsæsonen (april til oktober), er himlen blå og vejret varmt - her er en gennemsnitlig vandtemperatur på 27ºC. Om midsommeren er her lange aftener, smukke solnedgange, blide vinde og roligt hav.

Farvandet i den saroniske bugt er velbeskyttet og fladbundet, mens det Agæiske Øhav og havet omkring Kykladerne er lidt mere blæsende.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. netbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

13

6

55

16

5,5

Februar

13

6

49

15

7

Marts

16

7

46

15

5,5

April

20

10

29

16

5

Maj

25

14

21

18

4,5

Juni

30

19

11

21

5

Juli

32

21

5

24

5

August

32

21

6

24

5

September

29

18

12

24

5

Oktober

23

14

53

21

7,5

November

18

10

61

19

5

December

14

8

75

17

5,5

 

Tidevand

Tidevands-forskellen i det østlige Middelhave er meget lille: kun 30-60 cm (en til to fod), inklusiv påvirkninger fra atmosfærisk tryk og vindforhold.