4 tips til at passe på din favoritdestination

Uanset hvor i verden du elsker at sejle, og hvor du bliver ved med at vende tilbage til, så vil du helt sikkert blive ked af det, hvis dit foretrukne sejlområde pludselig flyder over med plastik, eller hvis korallerne er døde pga. blegning.

Vi har samlet 4 enkle ting, du selv kan gøre for at hjælpe med at bevare din favoritdestination i sin bedste forfatning.

1. Saml plastik og skrald op

Når du går i land på de smukke strande, vil du nok gerne undgå, at det flyder med plastik og andet affald. Derfor foreslår vi, at du tager en pose til at samle skrald i med, når du gå i land. Foruden at tage dit eget affald med igen, hjælper det også med at fjerne det, der måtte drive op.

Rejser du med børn kan du også lave det til en leg, hvor børnene ser, hvor meget de kan samle. Du kan også dele det op, og lave en konkurrence om hvem der først finder 5 stykker plastik, 5 stykker metal osv.

2. Tænk over hvilken solcreme du bruger

Forskere har i 2015 anslået at der bliver udledt mellem 6.000 og 14.000 tons solcreme i verdenshavene hvert år. Det er rigtig meget, og mange solcremer indeholder skadelige stoffer, der påvirker dyrelivet i havet.

På tropiske destinationer går det især ud over korallerne, der blegner og dør, hvilket igen går ud over mange tropiske fisks levesteder.

Så selv om vi selvfølgelig opfordrer dig til at beskytte din hud mod solens skadelige stråler, er det også vigtigt for havmiljøet, at du læser solcremens ingrediensliste nærmere. WWF Verdensnaturfonden anbefaler rejsende at gå efter solcremer med Svanemærket, og Forbrugerrådet Tænk har lavet en guide til, hvad du skal kigge efter, hvis du gerne vil købe en miljøvenlig solcreme.

3. Hold motoren på maksimalt 1800-1900 omdrejninger

Det er jo ferie, så hvorfor give fuld gas på dieselmotoren, hvis vinden udebliver?

Du kan måske nok vinde 1 knob ekstra ved at give fuld gas, men du fordobler samtidig brændstofforbruget til skade for både miljøet og din pengepung.

4. Køb lokale varer

Når du handler ind til din sejlerferie, kan du også hjælpe miljøet ved fx at købe ind på det lokale marked, så dine indkøb ikke er blevet transporteret over lange afstande, og dermed har belastet miljøet med mere CO2. Samtidig er de lokale markeder ofte en stor oplevelse i sig selv, hvor sanserne bliver bombarderet med eksotiske dufte, farverige stande og lækre smagsoplevelser.

 

Grækenland

Grækenland

Velkommen til Grækenland Den maritime historie i Grækenland går, ligesom så mange andre ting i Grækenland, flere tusinde år tilbage i tiden. Den Saroniske Golf, Kyklade-øriget, Dodekaneserne, Sporaderne, De Ioniske Øer - der er enormt mange helt exceptionelle områder for en eventyrlig ferie i sejlbåd i det græske øhav. Her finder du hundredevis af øer med mange tusinde kilometer smukke strande, hyggelige fiskerlandsbyer med traditionelle havne, som alle byder på helt unikke oplevelser. Drømmeferien venter på dig her. Dine sejlmuligheder i Grækenland er nærmest uendelige. Faktisk ville det kræve utallige måneder og feriedage at komme rundt til alle de smukke græske øer og kyster, men med bådleje, har du friheden til selv at vælge et udpluk af alt det gode, Grækenland byder på. Lej din drømmebåd og sus afsted på en skøn sejlferie. Klimaet er ideelt for sejllads 9 måneder om året mellem marts og november. Ved Kykladerne ændrer vinden hurtigt retning og styrke til glæde for de sejlere, der ønsker udfordringer, mens der ved De Ioniske Øer er stabile og rolige vindforhold, som normalt giver en lettere og mere afslappet sejlads. Der er, med andre ord, noget for enhver smag. I Grækenland finder du desuden kosmopolitiske steder, som er rige på historie og kultur. Besøg bl.a. Paros, Mykonos, Korfu, Rhodos, Santorini og Hydra. Foretrækker du mere uspolerede og fredfyldte ankerpladser eller småhavne, kan det klart anbefales at sejle til det østlige Pelopones, Sikinos, Milos, Simi, Nisiros m.fl. Din bådferie kan indeholde lige, hvad du ønsker. Grækenland er også kendt for deres friske og krydrede kogekunst. Her kan du smage lækre, lokale oliven i en sprød græsk salat, grillet souvlaki med pitabrød og tzatsiki, lækker mousaka fuld af tomat, hvidløg og ost og, ikke at forglemme, den cremede græske yoghurt med sød honning. Vil du gerne sejle ud i det blå i Grækenland, men har du ikke noget duelighedsbevis? Hos os er det muligt at få en skipper med på din bådcharter. Så kan du blot slappe af og suge alle indtrykkene til dig. Læs mere om dine muligheder for skipperleje. Sejlerferie i Grækenland er et eventyr for livet. Sejl forbi antikke ruiner, læg til ved pittoreske småbyer, kast anker i afsidesliggende bugter, og svøm i det tyrkisblå havvand. Med et stort antal baser i Grækenland, er valget af destinationer mangfoldigt og omfatter Kykladerne, Dodekaneserne, Sporaderne og de Ioniske Øer. Vi har bådudlejning i store dele af Europa. Se meget mere om det store udvalg af både i alle klasser og alle vores sejlbådsdestinationer.
Read more

Kroatien

Kroatien

Velkommen til Kroatien  Sejlads i Adriaterhavet er fantastisk. Med en fastlandskystlinie på godt 1700 km og en perlerække af mere end 700 øer i et smaragdgrønt hav er skærgården et paradis for sejloplevelser. Du finder oftest milde vinde, korte sejldistancer mellem historiske søfartsbyer og fortryllende ankerbugte til siesta under solsejlet og badestunder med snorkel og tallige farverige fisk. Fastlandets bjerge knejser i horisonten, og havet er dybt og krystalklart, hvilket gør navigationen let. Det kroatiske køkken er dybest set et middelhavskøkken, så der bliver ikke sparet på olivenolie, hvidløg, urter og krydderirer, hvilket giver retterne en ekstra speciel smag. Friskfanget fisk og skalddyr samt lækkert kød tilberedt på grillen er altid at finde på menuen. Kroaterne kan lide at holde det simpelt, i køkkenet og i livet. Men man bliver overrasket over, hvordan et så enkelt måltid kan være så velsmagende. Overalt finder du en venlig og serviceminded stemning - her fungerer tingene. Lej en sejlbåd i Kroatien, og vi vil gøre vores bedste til, at du vil komme til at nyde feriemåden og omgivelserne! Du kan sejle i flere forskellige dejlige områder i Kroatien: Pula, Split, Dubrovnik og Biograd. Alle områder byder på en masse interessante oplevelser ved Adriaterhavet. Heriblandt UNESCO's verdernsarvbyer, bilfri øer, arkitektoniske vidundere, hyggelige snoede gader fra middelalderen, filmlokationer fra den verdensberømte serie Game of Thrones og betagende udsigter over det krystalklare Adriaterhav. Kroatien byder desuden på rig mulighed for flotillesejlads - spørg os hvis du ønsker mere info herom. Se derudover meget mere om alle vores sejlbådsdestinationer og vores store udvalg af både i alle klasser. Drømmer du om en sejlferie i Kroatien, men har ingen erfaring? Hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du for et ekstra beløb leje en båd med skipper. 
Read more

Spanien

Spanien

Velkommen til Spanien Mallorca og Ibiza udgør to fortryllende perler i øgruppen Balearerne, der ligger majestætisk i det vestlige Middelhav. Begge destinationer er kendetegnet ved deres imponerende kystlinjer, solrige dage og milde havbrise, hvilket gør dem til yderst eftertragtede steder for sejlerferier. Når du lejer en sejlbåd, åbner der sig en verden af muligheder for at udforske skønheden langs kysterne på både Mallorca og Ibiza. En uges bådudlejning giver dig friheden til at sejle hele vejen rundt om disse fascinerende øer, hvor utallige naturskønne grotter, afsondrede strande og maleriske bugter kun kan nås fra vandet. Tag på opdagelse i de skjulte skatte langs kysten ved at leje en båd og oplev den unikke charme ved både Mallorca og Ibiza. Selv hvis du ikke har duelighedsbevis, kan du stadig nyde en sejlbådsferie ved at leje en erfaren skipper. Gennem Balearerne får du mulighed for at kombinere det bedste fra begge verdener - den naturskønne skønhed på Mallorca og den livlige stemning på Ibiza - og skabe uforglemmelige minder på din drømmesejltur. Ud over Mallorcas uberørte nordvestkyst, der lokker med idylliske bjergbyer, stejle terrasser og duftende citronlunde, kan du på Ibiza nyde den pulserende atmosfære på Ibiza. Udover sit livlige natteliv og fortryllende strande, finder du også lækre restauranter og smukke kystlinjer, der tilføjer en ekstra dimension til din sejlbådsferie. Vi har gjort bådudlejning på Mallorca og Ibiza nemt og bekvemt, så du kan tage på din drømmerejse uden problemer. De bedste måneder for sejlads ved Mallorca og Ibiza er mellem maj og oktober – og det er selvfølgelig også i denne periode, at farvandet er travlest. Du kan også opleve godt roligt vejr i december og januar, og sejladsen i disse måneder er også fortrinlig. Er det en anden destination end De Baleariske Øer, der trækker i dig? Find dit perfekte rejsemål.
Read more

Montenegro

Montenegro

Velkommen til Montenegro Montenegro er rig på sandstrande, eventyr og fantastisk seafood. Kotor-regionen – en del af UNESCO’s verdensarv – oser af historisk storhed og travle gader. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Montenegro er en tiltagende populær destination for sejlerferie; 250 solskinsdage om året, et spektakulært undervandsdyreliv, smukke øer, optimale vilkår for vandsport og ikke mindre end fem nationalparker. Montenegro har det hele! 72 km smukke sandstrande ligger foran næsen på dig når du ankommer til vores nye destination i Montenegro. Her finder du mere end 290 km kystlinje, og byen Herceg Novi byder dig velkommen med sine smukke småstensstrande og det klareste vand i Adriaterhavet! Montenegros natur og dyreliv er rigt, varieret og trives i bedste velgående. Det rene vand lægger op til en snorkletur – så dyk ned og udforsk det spektakulære undervandsliv. Hvis du nogensinde trættes af de billedskønne strande (… som om!), bør du unde dig selv en tur forbi én af Montenegros fem nationalparker. Høje klipper, grotter og et bakket terræn er en del af landskabet i Lovcen National Park - en afsides perle, der blot venter på at blive udforsket af glade vandrere og eventyrere. Riverrafting på Tara-floden er en kæmpe attraktion i området. Herfra får du det bedste udsyn til den store og UNESCO-beskyttede Tara-kløft. Flodkløften er den længste i Montenegro og den dybeste af sin slags i Europa. Rammerne i Montenegro er perfekte, hvad enten du er til hurtige eventyr på Tara-floden eller drømmer om en dejlig svømmetur på en af de mange, lækre strande. Vild med seafood? – så er du kommet til det rette sted. Seafood udgør en essentiel del af den montenegrinske madkultur, og det omkringliggende hav bugner med fantastiske og velsmagende fiskearter. I Montenegro finder du masser af gode seafood-restauranter, som serverer fisk så frisk som en fisk kan blive. Mange restauranter tilbyder muligheden for at udpege netop den fisk, som du gerne vil have tilberedt. I Montenegro serveres seafood ofte med en flaske af den lokale vin. Vi anbefaler dig at prøve den sorte risotto, som er farvet med blækspruttens blæk. Sort risotto er en interessant og lækker variant af Middelhavsklassikeren. Retten ser måske lidt farlig ud med sin sorte farve, men er i virkeligheden en fantastisk smagfuld, traditionel montenegrinsk ret. Montenegros traditionelle madretter er fyldige og gerne baseret på ost, boghvede, kartofler og en slags kød (lam, kalvekød eller røget skinke). Maden er ofte energiholdig, og lokalbefolkningen elsker at give deres kød en tur på grillen. Prøv den lokale cevapi (kebab) – et populært valg blandt den yngre befolkning, og ganske enkelt et lækkert måltid, som ikke må undervurderes!   Gå ikke glip af en smagsprøve på de lokalt producerede fødevarer. Mange små, familieejede lokalproducenter af ost, olivenolie, grøntsager m.m. sælger deres varer på de lokale madmarkeder. Montenegro har endda dedikeret en hel festival til ære for landets lokalproducenter, navnlig Festival of Wine and Bleak. Bleak er den engelske betegnelse for løje-fisken, en lokal ferskvandsfisk. Montenegro emmer af historie; tag en tur ned ad de brostensbelagte gader i middelalderbyerne, eller besøg det gamle kloster i Ostrog, som er et populært mål for pilgrimme af adskillige trosretninger. Ved roden af Lovcen-bjerget ligger den historiske by Cetinje. Cetinje er de jure Montenegros hovedstad, og har status af at være den gamle, kongelige hovedstad i landet. Til trods for store ødelæggelser forårsaget af tyrkerne gennem flere århundreders kampe står byen stadig, og har bygninger dateret helt tilbage til det 18. og 19. århundrede.
Read more

Caribien

Caribien

Velkommen til Caribien  En sejlerferie i Caribien gør det muligt at blande storslåede og smukke naturoplevelser med indtrykket af en spændende og anderledes kultur, sjove attraktioner på land og meget meget mere - et væld af forskelligartede oplevelser der vil opfylde dine forventninger er aldrig langt væk i Caribien. Krystalklart vand, maleriske strande, naturskønne forankringer og veludstyrede marinaer gør Caribien til en ideel sejlads-destination for danske sejlere. De konsekvente passatvinde, line-of-sight navigation og de mange sikre forankringer og fortøjninger gør dette til en sømands drømmeferie. Rig på myter og legender om pirater og gemte skatte - og udødeliggjort af forfattere som Robert Louis Stevenson, tilbyder Caribien noget af den bedste sejlads på kloden. Det rolige turkisblå vand ruller ind mod skroget af båden, mens gigantiske stimer af tropiske fisk svømmer lige under overfladen og ved siden af båden. Overalt ses hvide sandstrande, omkranset af høje palmer og hyggelige strandbarer. Andre øer forbliver ubeboede og venter bare på at blive udforsket.Seatravel har mange års erfaring med at arrangere sejlferier i Caribien og vi er klar til at hjælpe dig med at finde den perfekte båd - ligesom vi også gerne hjælper med at finde den bedste fly-rute og hotelovernatning.Du kan leje en sejlbåd fra en af vores moderne baser i De Britiske Jomfruøer (Tortola), St. Martin og Antigua, St. Lucia og Martinique, St. Vincent og Grenada og De Amerikanske Jomfruøer (St. Thomas). Se meget mere om alle vores sejlbåds destinationer og det store udvalg af både i alle klasser.
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44