Uanset hvor i verden du elsker at sejle, og hvor du bliver ved med at vende tilbage til, så vil du helt sikkert blive ked af det, hvis dit foretrukne sejlområde pludselig flyder over med plastik, eller hvis korallerne er døde pga. blegning.

Vi har samlet 4 enkle ting, du selv kan gøre for at hjælpe med at bevare din favoritdestination i sin bedste forfatning.

1. Saml plastik og skrald op

Når du går i land på de smukke strande, vil du nok gerne undgå, at det flyder med plastik og andet affald. Derfor foreslår vi, at du tager en pose til at samle skrald i med, når du gå i land. Foruden at tage dit eget affald med igen, hjælper det også med at fjerne det, der måtte drive op.

Rejser du med børn kan du også lave det til en leg, hvor børnene ser, hvor meget de kan samle. Du kan også dele det op, og lave en konkurrence om hvem der først finder 5 stykker plastik, 5 stykker metal osv.

2. Tænk over hvilken solcreme du bruger

Forskere har i 2015 anslået at der bliver udledt mellem 6.000 og 14.000 tons solcreme i verdenshavene hvert år. Det er rigtig meget, og mange solcremer indeholder skadelige stoffer, der påvirker dyrelivet i havet.

På tropiske destinationer går det især ud over korallerne, der blegner og dør, hvilket igen går ud over mange tropiske fisks levesteder.

Så selv om vi selvfølgelig opfordrer dig til at beskytte din hud mod solens skadelige stråler, er det også vigtigt for havmiljøet, at du læser solcremens ingrediensliste nærmere. WWF Verdensnaturfonden anbefaler rejsende at gå efter solcremer med Svanemærket, og Forbrugerrådet Tænk har lavet en guide til, hvad du skal kigge efter, hvis du gerne vil købe en miljøvenlig solcreme.

3. Hold motoren på maksimalt 1800-1900 omdrejninger

Det er jo ferie, så hvorfor give fuld gas på dieselmotoren, hvis vinden udebliver?

Du kan måske nok vinde 1 knob ekstra ved at give fuld gas, men du fordobler samtidig brændstofforbruget til skade for både miljøet og din pengepung.

4. Køb lokale varer

Når du handler ind til din sejlerferie, kan du også hjælpe miljøet ved fx at købe ind på det lokale marked, så dine indkøb ikke er blevet transporteret over lange afstande, og dermed har belastet miljøet med mere CO2. Samtidig er de lokale markeder ofte en stor oplevelse i sig selv, hvor sanserne bliver bombarderet med eksotiske dufte, farverige stande og lækre smagsoplevelser.