Falkirk (ABC Boat Hire)

Falkirk (ABC Boat Hire)

Falkirk (ABC Boat Hire)
Falkirk Wheel
Lime Road, Tamfourhill, Falkirk
FK1 4RS
SKOTLAND

Telefon: +44(0)1324 627212
E-mail: holidayboats@scottishcanals.co.uk

Check-in
Båden er klar til overtagelse mellem kl. 14-17

Sen ankomst
Det er muligt at arrangere sen ankomst efter aftale med basen.

Check-out
Båden skal være i havn aftenen før check-ud. Båden skal være forladt og afleveret senest kl. 09.00 på afleveringsdagen.

Transport med tog
Find togafgange her.

Book en taxa
Bruce’s Taxis: +44(0)1324 636000
Express Taxis: +44(0)1324 638000

Afstand til omkringliggende lufthavne
Du kan flyve til både lufthavnen i Edinburgh eller Glasgow, og herfra tage en bus til bymidten. Fra bymidten kan du tage et tog videre, som forklaret herover.
Fra Edinburgh lufthavn kan du også vælge at tage en taxa direkte til basen (30 minutters kørsel).

Parkering ved basen
Det er muligt at tilkøbe parkering igennem Seatravel.

Indkøbsmuligheder
Der findes en dagligvarebutik i Camelon: 3 minutters køretur.
To Tesco-butikker og en Asda-butik i Falkirk: 7 minutters køretur.

VIGTIGT:
På grund af det skotske kanalsystem med driftsrestriktioner ved Falkirk Wheelands bemandede sluser og broer, er følgende information meget vigtig for dig:

Det er bydende nødvendigt, at du medbringer en mobiltelefon og en 3-polet plug-oplader. Du bliver nødt til at kontakte Falkirk Wheel-personalet forud, for at arrangere passage gennem hjulet. Det kan eventuelt også blive nødvendigt at kontakte andre kanalmedarbejdere. Hvis du ikke har en telefon, kan du leje en fra Falkirk Base til en afgift. Håndtering af sluser og broer på Forth og Clyde-kanalen er for tiden overdraget til personalet hos Scottish Canals, og en telefon giver dig mulighed for at kontakte dem og arrangere passage, når det passer dig.

Hvis du ønsker at sejle vestover på Forth- og Clyde-kanalen eller øst mod Kelpies, SKAL du en uge før din afrejsedato ringe til Scottish Canals Boat Movements på +44(0)7810 794467 og fortælle dem, hvad tid du agter at være ved Bonnybridge lift bridge (sluse 16).
Forsøg om muligt at være ved basen kl. 13:30, så du får nok tid til indtjekning og kan sejle ud til Bonny Bridge.

Ruter

Udvalgte Ruter - 7+ overnatninger

Edinburgh & Glasgow

7 overnatninger • 14 sluser (to gange passage via hjulet) • Sejltid pr. dag: 6 timer • I alt: 39 timer

  • Gennemfør turen frem og tilbage mellem Edingburgh og Glasgow i løbet af en uges ferie.
  • Du vil rejse på Union Canal til Edinburgh Quay, over akvædukter, gennem tunneler og forbi rolige landskaber, samt via Forth og Clyde-kanalen til Glasgow.

Bemærk: Hvis du vælger at tage denne rute, vil du højst sandsynligt blive nødt til at bidrage med mere til brændstof end det angivne brændstofdepositum.

Bowling & Return

7 nætter • 44 sluser • Sejltid pr. dag: 6 timer • I alt: 33 timer

  • Fourth & Clyde-kanalen følger Clyde Estuary hele vejen ned til den gamle skibsbyggerlandsby Bowling - et rent paradis for sejlere, som interesserer sig for dette.
  • Ruten har en god blanding af gammel og ny industri, fantastisk udsigt over Clyde og levn fra dengang området blev båret frem af sin skibsbygning.

Korte Ruter - 3/4 nætter

Glasgow & retur

3 nætter • 8 sluser • Sejltid pr. dag: 6,5-10 timer • I alt: 18 timer

Fire jævnt fordelte sluser på vandvejen efter Bonny Bridge. Herfra tager kanalen dig op til den brede og meget lige vandvej kort før du ankommer til Auchinstarry. Den majestætiske "bjergkæde" Campsie Fells stiger flot op fra dalen, der hvor kanalen deler sig i to ved floden Kelvin. Kanalen følger landskabets konturer på resten af strækningen mod Glasgow. Kanalen mod syd, mod Applecross Street Basin i Glasgow, skubber dig blidt i retningen af byen universitet, museerne og de botaniske haver. Den enorme havn vidner om Glasgows maritime historie daterende tilbage til det 18. århundrede. Af samme årsag finder du en overflod af museer og samlinger i Glasgow by. Kunstgallerierne og museerne i Glasgow er aldrig uden værker af den skotske arkitekt og kunstner Charles Rennie Mackintosh, som i øvrigt også har designet en af byens kirker.

Edinburgh & Return

4 nætter • 6 sluser • Sejltid pr. dag: 6-10 timer • I alt: 22 timer

Denne tur starter med hjælp fra Falkirk Wheel, den nye Rough Castle-tunnel, to nye sluser og 1,5 km nylagt kanal for til sidst at munde ud i den oprindelige kanal, på toppen af slusetrappen, der bruges til at forbinde de to kanaler.
Falkirk-tunnellens drypsten er en sand oplevelse for den spirende geolog. Blandt de mange små akvædukter undervejs er særligt tre værd at bemærke, herunder den 26 meter høje Avon-akvædukt med sine 12 buer, samt Almond- og Slateford-akvædukterne, begge 23 meter høje. Nær kanalen finder du Beecraigs Country Park og de smukt bevarede rester af Linlithgow-paladset.