Flodbådsferie i Polen

I det nordøstlige Polen, umiddelbart syd for den russiske enklave Kaliningrad, ligger Masurien – landet med de 1000 søer, som strækker sig fra syd til nord med et netværk af søer, kanaler og floder, som slynger sig gennem smukke, grønne skove. Det er paradis for naturelskeren  hele området har en enestående fauna og en lang række sjældne fuglearter. Området er ligeledes rigt på historie. Masurien var indtil 2. verdenskrig en del af Østpreussen, og under jeres bådferie kan I se ruiner af borge og slotte knejsende på mange bakketoppe.

De mindre byer langs ruten har været populære feriesteder siden 1920'erne  her kan man dyrke sejlads, fiskeri og svømning og der er mange festivaller og koncerter i løbet af hele sommeren. Mikolajki, hvor Locaboats base findes, er en af de mest attraktive byer i Masurien - her er mange historiske bygninger, som dateres til det 18. og 19. århundrede. Besøg også Wildlife-parken ved Kadzidlowo og se de smukt renoverede traditionelle huse - og glem ikke Fort Boyen, som er et symbol på Polens svære fortid. Ved den lille by Wegorzewo er man kun 20 km fra den russiske grænse – byen er et besøg værd med dens mange kunsthåndværkere og for den gode sandstrand ved Ogonki.

 

Masurien

I det nordøstlige Polen, tæt ved den russiske enklave Kaliningrad ligger Masurien – landet med de 1000 søer, som strækker sig fra syd til nord med et netværk af søer, kanaler og floder, som slynger sig gennem de omkringliggende skove. Det er naturelskerens paradis; hele området har en enestående fauna og en lang række fuglearter.

Højdepunkter ved Masurien: 

  • Dejlige havne
  • Fremragende muligheder for fiskeri
  • Smukke landskaber og forbundne søer 
  • Lokale seværdigheder
Masurien

Om bådferie i Polen - Praktiske tips

Enestående natur med sejlads på store, rene søer forbundne med korte kanaler. Gode fiskemuligheder og opankring for natten tilladt.

Baserne i Mikolajki og Gizycko

Byen og havnen ligger omkring 240 km fra lufthavnen i Warszawa i det nordøstlige hjørne af Polen ved den russiske grænse. Taxa fra lufthavnen kan arrangeres for priser omkring € 250-300, tillæg for kufferter og hund kan forekomme. Der er turistkontor nær basen. Både kan overtages når de er klar mellem kl. 14 og 18. Fælles instruktion på startdagen kl. 15.30.

Dagligvarer - indkøb

Der er indkøbsmuligheder i Mikolajki og Gizycko, som begge ligger i gåafstand fra havnen. Derudover har begge byer ugentlige torvedage i løbet af sæsonen. Priserne er generelt yderst rimelige. Af lokale specialiteter kan nævnes øl og vodka, samt friske grøntsager fra torvet. Supermarkeder har åbent alle ugens dage. Polen har ingen lukkelov, som den vi har i Danmark, og butikkerne har derfor meget individuelle åbningstider (tjek skiltene i de enkelte forretninger).

Seværdigheder

Området nær Mikolajki og Gizycko har i generationer været et eftertragtet feriested blandt polakkerne selv, og har – efter polske forhold – mange havnecafeer og butikker. Dyrelivet er helt unikt med vilde ulve, bjørne, bisonokser, kronvildt og talrige storkereder, og store skovområder omkranser sejlområdet. Området var, indtil 2. verdenskrig, en del af Østpreussen og blev kristnet i det 13. århundrede. Der er mange borgruiner på bakketoppene, særligt omkring Gizycko, Worgorzeno og Ryn. I sommermånederne afholdes mange festivaler og koncerter i de små byer på ruten. Naturparken og zoo i Kadzidlowo er et besøg værd og der findes generelt mange smukke bygninger i området, der daterer sig tilbage til det 18. og 19. århundrede.

Sejlområdet

I Polen sejler man hovedsageligt på søer, der er forbundet med korte kanaler af maksimalt 6 km´s længde. Fortøjning og opankring på disse kanaler er ikke tilladt. På de lavvandede dele af søerne må man gerne ligge for anker. Den største sø, Sniardwy, må ikke besejles i vindstyrke over 3 på Beaufort-skalaen (ca. 6 m/s). Vandet er rent og velegnet til badning og fiskeri. Der skal købes fisketegn til hver sø, idet der ikke findes et almengyldigt fisketegn. Fisketegn kan købes på posthuse, benzinstationer og turistkontorer i området.

Havne, broer, fortøjning

Fortøjning i havne afregnes pr. kajmeter man benytter, derfor anbefales fortøjning med agterenden vinkelret mod kajen – og ikke fortøjning langskibs. Havneafgiften er yderst rimelig. Området har kun 2 sluser og man betaler lidt for at benytte disse. Over kanalen mellem søerne Niegocin og Kisajno er en hævebro med faste åbningstider (hør nærmere på basen). Udenfor sæsonen kan opkald/varsling til brovagten være påkrævet.

Vælg din destination nedenfor