Llangollen og Whitchurch fra basen Chirk i Wales

•    Distance: 97 km
•    Sluser: 4
•    Tid: 4 timers sejlads om dagen
wales

Sejlrute
Denne tur fra basen i Chirk til Llangollen og Whitchurch er en meget behagelig og nem rute med meget få sluser. Perfekt hvis du aldrig har prøvet at sejle før.

Du begynder din rejse fra Chirk marina, hvor din båd venter på dig. Basen ligger ved Llangollen kanalen i det nordlige Wales, tæt på Chirk Castle. Det er her i nærheden, hvor den betagende Pontcysyllte Akvædukt strækker sig over Dee-dalen.

De rolige vandveje i Montgomery Canal vil helt sikkert imponere. Det er først for nylig, at der blev åbnet for kanalsejlads – i mere end 500 år har det ikke været muligt at sejle her og det er kun narrowboats, som kan sejle her.

Den berømte Pontcysyllte Akvædukt er 39m over floden Dee og er en af de første seværdigheder du vil møde på den rejse ned ad kanalen. Efter I er sejlet over akvædukten kommer I op til byen Llangollen.

I Llangollen kan du se Castel Dinas Bran, en middelalderborg, der står højt over byen og er byens vartegn. Slottet er populært i litteraturen og I besøger slottet ved at gå hen ad en zigzag stig gennem det walisiske landskab.

Efter besøget i Lllangollen sejler I tilbage mod Chirk. Nyd den smukke udsigt over akvædukten endnu en gang. Besøg den lille landsby Ellesmere, hvor du kan se rådhuset, som blev bygget i det 19.århundrede. Det har for nyligt været igennem en renovering for 2 mio pund.

Efter besøget i Ellesmere sejler I igennem Shropshire Lake District. Nyd de flotte søer og især The Blake Mere, som er en af de meste spændende søer i området.

Blake Mere har et varieret dyreliv og kun en lille sti adskiller søen fra Llangollen kanal. Du kan enten fortøje båden her i området eller nyde en gåtur.

Dit sidste stop inden I vender om mod Chirk er købstaden Whitchurch. Whitchurch er bemærkelsesværdig for sine sandsten Church of St. Alkmund, en fredet bygning, der dateres helt tilbage til 1712.

Læs mere om de traditionelle narrowboats og området ved at klikke her.