Smag Chablis Vine på flodbådsferie i Bourgogne

Chablis Vine - en udsøgt fornøjelse på kanalferie i Frankrig

Domaine  Laroche – giver dig mulighed for at opleve en af de smukkeste historiske steder i Chablis. Dette gamle kloster fra det 9. årh. var hjemsted for munkene fra Saint Martin-ordene fra Tours. De mest værdifulde Chablis-vine er fremstillet i klosterets kældre og en unik vinpresse i eg står midt i en bygning lige i nærheden. Et besøg her omfatter prøvesmagning af Laroche´s bedste cru´er. Gebyret for besøg og smagning af 3 vine er 10,- € (2013-pris). Daglige rundvisninger for enkeltpersoner begynder kl. 14.00 foran butikken ved 10 rue Auxerroise.

Chablisienne: i dette kooperativs kældre i Chablis kan man smage og købe vine. Åbnet hver dag 09.00 – 12.00 og 14.00 – 18.00. 8, Boulevard Pasteur, 89800 Chablis. caveau@chablisienne.fr. Tel .: 00 33 (0) 386 42 89 98

Siden 1923 er der i Chablis været en omhyggelig pleje af vinmarkerne og samarbejde hos vinavlerne under parolen ”La Chablisienne” og vinene har udviklet sig i løbet at årene. Disse vine kommer fra en mosaik af ”mikroklima´er” og vinmarker og giver en palet af vine med mineralsk præg.

Chablis, beliggende halvejs mellem Paris og Beaune danner den ægte port til Bourgognes skatkammer af vine. Vinmarkerne ligger på begge sider af floden Serein og dækker mere end 6.800 ha i 20 byer. Af de 4.700 ha som dyrkes repræsentere « La Chablisienne » alene næsten 25 % og der produceres alle Chablis-appellationerne.

Den samlede produktion når 250.000 hektoliter / år. Chablis - området er derfor den største producent af hvidvine i Bourgogne. Vinene fremstilles fra en enkel druesort, Chardonnay, som i jorden omkring Chablis finder en grobund for dens enestående finesse.

I organisationen er gruppen af vinbønder på ca. 300, som producerer de store Chablis-vine. Disse vine afspejler den yderste omhu, som vinbønder lægger i dyrkningen af deres vinmarker og den hengivelse, som de udviser for at udvikle vinenes hjerte og sjæl. Det er den enestående harmoni mellem vinbønderne, de tekniske rådgivere og ønologerne, som udvikler dette eftertragtede produkt.

Årsagen til at vine fra Chablis er så kendte kan tilskrives den unikke druesort Chardonnay

Det er her i Bourgogne, som er druens oprindelsesland, at druens karalter udvikledes til at blive et synonymi århundreder for dens store pragt. På skråningerne i Serein-dalen har Chardonnay-druen i løbet af generationer fundet den ideelle form. Det er et perfekt match, som stammer stort set fra de cisterciensermunke fra Citeaux, som grundlagde Pontigny klosteret i det 12. årh. og som fortsat ligger til grund for den sammenslutning af  Chardonnay med marker i Chablis. Det arbejde disse munke har udført er afgørende for en forståelse af nutidens vine. Den lange proces, år efter år, at identificere de bedste ”terroirs”, udvælge de bedste planter til at sætte til side for formering, perfektionere vinificationen, eksperimentere med vinfremstillingsmetoder vintage efter vintage – er således et uvurderlig bidrag til den vinkultur der findes i dag i Bourgogne. Det samme fremsyn og engagement lever videre i dag i ”La Chablisienne”.

De ”terroirs”, som producere vinene fra ”La Chablisienne” repræsentere hele Chablis´s appellation-område

Jorden, der hovedsagelig er dannet I Kimmeridgia-tiden, består skiftevis af mergel og Marly kalksten med tilsætning af bittesmå østers. De giver vinene fra ”La Chablisienne” den enestående personlighed og en snert af mineralsk kant. Hvert ”terroir” er klart identificeret og afgrænset og producerer vine med forskellige karaktere og potentiale for aldring. ”Petit Chablis” er perfekt og drikkeklar fra 1 – 3 år, mens ”Chablis” kræver fra 2 – 5 år afhængig af den særlige vin. ”Chablis Premiere Crus” og ”Chablis Grand Crus”, ægte vine til aldring, skal lagres 5 – 10 år. Den afgørende betydning for en vinmarks udtryk for vinens karakter er dens eksponering af solen – de fleste af vinmarkerne som tilhører ”La Chablisienne” ligger vendt sydøstlig, sydlig eller sydvestlig.

Petit Chablis

“Petir Chablis” appellationen danner basen for Chablis appellation-hierarkiet. Beliggende på plateauer af ler og kalkstensjord, som stammer fra geologisk tid, udgør Petit Chablis en vifte af vine, hvis udtryk spænder fra det friske og livlige med frugtagtig aroma, som bedst nydes unge til tørre mineralske vine forstærket af 2 – 3 års længere lagring. Uanset deres profil giver ”Petit Chablis” vinkenderen nøglen til verdenen af Chablis-vine og som baner vejen til skatkammeret af ”Grands”.

Chablis

“Chablis” appellationen er den mest omfattende af hele Chablis-området. Dyrkningen i den berømte Kimmeridgia-jord på skråningerne langs begge sider af floden Serein giver ”Chablis” vinmarkerne vine, som er de ubestridelige repræsentanter for den ægte Chablis stil. Territoriet her giver vinene en friskhed, en mineralsk kant og finesse og kompleksitet. Afhængig af vinfremstillingen kan vinen drikkes ung, 1 – 3 år gamle, da vinen har en forfriskende kvalitet; eller mellem 2 og 8 år gammel for vine, som kommer fra gamle vinstokke, hvor de vil have et meget mere komplekst og med et mineralsk touch og rigdom i aromaerne.

The Premier Crus

Et møde med 13 forskellige “terroirs” af ”Chablis Premier Crus”, beliggende også på begge bredder af floden Serein giver en forståelse for de store Kimmeridgia-terrois i Chablis. Vinmarkerne i ”Premier Crus” trives flot på sydøst og syd-vestvendte skråninger, hvilket giver hver plante sin egen unikke personlighed. Dog er nogle Premier Crus-vine som Montée de Tonnerre eller Côte de Léchet fine og mineralske mens andre som f.eks.  Beauroy er blødere og mere frugtagtig eller blomsteragtig og fyldig som Fourchaume. ”Chablis Premiere Crus” når deres fulde højde med 6 til 8 års lagring.

The Grands Crus

Kendt over hele verden er “Chablils Grand Crus” af vinelskere som ”kongen af appellationer”. Vinen kommer udelukkende fra den højre bred af Serein ved selve byen Chablis og vinmarkerne udgør et areal på samlet 100 ha hvoraf de fleste ligger mod sydvest. ”Chablis Grand Crus” er velformede og komplette vine med en bekræftet karakter som forbedres med tiden. Før vinen åbner sig skal den lagres 5 – 8 år og den holder sig bemærkelsesværdigt godt. ”La Chablisienne” høster og vinificerer 6 af de 7 Grand Crus, som hver har sin egen forskellig personlighed: Bougros: livlig og minerask;  Les Preuses: race og længde;  Vaudésir: friskhed og storhed;  Les Clos:  tør og mineralsk;  Blanchot: smidig og aromatisk;  Grenouilles: elegant og frugtagtig. 

Château Grenouilles, en unik vin med historie

Chateau Grenouilles – slottet er en hel unik ejendom i Chablis. Beliggende i hjertet af Grand Crus-vinmarkerne ved foden af Grenouilles-bjergskråningen danner dets 7,2 ha store areal som ligger mod sydvest mod landsbyen Grenouilles og producere den sjældneste at Chablis Grand Crus-vinene ”Les Grenouilles”. Slottets vinmarker har nogle af de udvalgte og fineste ældste vinplanter og vinen forener en fin ”næse” med stor aromatisk renhed i munden – en harmoni af styrke og finesse og en meget lang eftersmag. Velsignet med et enormt potentiale for at holde er den erklæring om hvad en stor Chablis vin fra disse arealer kan. Slottets anden vin, “Le Fief de Grenouilles”, illustrere til perfektion stilen i Grenouilles  ”terroir”. Høsten fra disse vinstokke mere end 35 år gamle giver en vin, som er et perfekt udtryk for generøsitet, harmoni mellem struktur og elegance og mineralitet.

 

Frankrig

Frankrig

Oplev Frankrigs historiske kanaler og floder Når du tager på flodbådsferie i et vores 12 områder Frankrig, venter der dig en afslappet oplevelse i skønne omgivelser med lækker mad og vin. Velkommen til Frankrig Lej en flodbåd og nyd Frankrigs indre vandveje i eget tempo, hvor I oplever et intenst, men samtidig afslappet møde med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og floder løber igennem nogle af Europas smukkeste og mest varierede landskaber, hvilket gør Frankrig til en perfekt destination til en kanalbådsferie. I kan handle ind på farverige torvemarkeder til en picnic langs flodbredden, eller I kan nyde et gourmetmåltid i en af de maleriske fæstningsbyer. Alternativt kan I slappe af med en fredfyldt aften i salonen ombord på kanalbåden – med et glas vin fra en af regionens lokale vingårde. Om sejlads i Frankrig I Frankrig er der stor niveauforskel imellem havene og det bjergrige land. Det nødvendiggør at vandstanden med kortere eller længere afstand reguleres med et velfungerende slusesystem undervejs på kanalbådsferien. I bjergrige egne kan sluserne ligge tæt, og en helt speciel oplevelse er bådeelevatoren i Alsace. Opbygningen af det mere end 8.000 km lange, sindrige kanalsystem, der forbinder de store franske floder, påbegyndtes for ca. 800 år siden. Langs kanalerne løber der ofte gamle pramdragerstier, hvor pramdragerne tidligere møjsommeligt trak fyldte både mod strømmen. De gamle vandveje har med tiden mistet deres økonomiske betydning, men er i dag genåbnet med restaurerede broer og slusesystemer til glæde for os der holder ferie på vandet. Sejlads i 12 forskellige områder Seatravel tilbyder sejlads i 12 forskellige områder – alt fra Alsace med de smukke bindingsværkshuse i det nordlige Frankrig over landlige Bourgogne med fornemme vinslotte til Camargues søer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Hertil kommer idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områderne langs Charente-floden, for ikke at glemme det solrige Aquitaine og den berømte Canal du Midi i Sydfrankrig.  
Read more

Italien

Italien

Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien Oplev Venedigs smukke, livlige lagune eller det rolige liv langs Friuli-regionens indre vandveje. De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo.  Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler. Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade, kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado.   
Read more

Skotland

Skotland

Charmerende Skotland I Skotland venter der dig naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner. Velkommen til Skotlands magiske højland, hvor bjerge, søer og dybe dale omgivet af lyngklædte bakkedrag og grønne vidder danner en fabelagtig smuk ramme om din flodbådsferie. Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Langs kanalerne finder du mange cykel- og vandrestier, der ideelle til at få lidt landlig motion under din sejltur. Med Seatravel kan du tage på flodbådsferie i 2 meget forskellige områder i Skotland. Caledonian Canal Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer, fx den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du sejler ud fra bådbasen i Laggan i den vestlige del af Caledonian Canal, hvorfra du frit kan bevæge dig ud i det dramatiske og vilde højland. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, idylliske byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber. Falkirk Her sejler du i de traditionelle Narrowboats på vandvejene mellem de to skotske metropoler Edinburgh og Glasgow. Turen begynder i Falkirk ca. midtvejs mellem de to storbyer, og her kan du opleve Falkirk Wheel, et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde (mod Glasgow) og The Union Canal (mod Edinburgh). Sidstnævnte byder på slusefri sejlads, mens begge kanaler flyder gennem fredfyldte landsbyer og langs smukke golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Udforsk Irlands smukke Shannon-flod I Irland kan du sejle på den smukke flod Shannon, der byder på et væld af spændende aktiviteter og steder at udforske. En bådferie på Shannon-Ernes floder og kanaler vil være feriesejlads gennem Irlands evigt grønne vidder og dramatiske landskaber. Så langt øjet rækker ses konturen af fjerne bjerge, romantiske dale og keltiske middelalderborge, der knejser langs søbredden. Og så er området et paradis for lystfiskere, idet her findes både ørred, laks, aborre og brasen. Henrivende små landsbyer såsom Carrick, Leitrim og Killaloe med lune pubs og huse malet i stærke kulører, vidner om de livsglade irere. Det gamle irske ordsprog "En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt" vil du snart sande stadig gør sig gældende i den irske mentalitet, når båden lægger til i en lille hyggelig havn undervejs. Myter, legender og irsk historie spænder over årtusinder, og der er gode muligheder for at møde historien på for eksempel Portumna Castle. Trænger du til en pause fra alle indtrykkene, er det altid muligt at nyde en fløjlssort Stout eller en original Irish Whisky på en af de utallige pubs på din vej. Her er du garanteret aftenstunder fulde af stemning ved mødet med de altid varme og imødekommende irere, deres (røver)historier og folkemusik. Sidst, men bestemt ikke mindst, har få lande så mange og så utroligt smukt beliggende golfbaner af international standard, som du finder dem i Irland. Mange af dem ligger tæt på vandvejene, så hvorfor ikke kombinere din bådferie med et par formiddage på golfbanen?  
Read more

Belgien

Belgien

Hjertevarme Belgien Flandern byder dig velkommen med lækker chokolade, smagfulde øl og et væld af smukke broer. Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste. Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader. Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, herunder den særlige lambic-type. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 500 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her. Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgien. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!  
Read more

Holland

Holland

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland Glæd dig til at sejle gennem farverige tulipanmarker i det hollandske landskab, hvor de traditionelle vindmøller rager op over hustagene. I Holland er der stor tradition for at leve livet på vandet. Sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse! En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i hyggelige marinaer med moderne faciliteter eller lige ved byens torv. På en kanalferie i Holland kan du sejle i dit eget tempo og forbi marker med farvestrålende tulipaner, hyggelige landsbyer og større kosmopolitiske byer. Det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske oste. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt. Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, særligt Amsterdam og Utrecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen - et befæstet hus forvandlet til et bryggeri. Vandsport: Sø-distriktet er berømt over hele Europa som en destination for vandsportsferier. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller. Cykling: Holland er kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør landet ideelt for cykelture. Lej cykler til at have med ombord, og cykl forbi tulipanmarker og rustikke, restaurerede vandmøller, eller stop i en landsby, for at nyde en portion østers eller dampede muslinger og se verden passere forbi. Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre. Netværket af kanaler, floder og søer udgør en smuk kulisse, så hvorfor ikke give det en chance at forsøge sig med selv at fange aftensmaden? De søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland giver et dejligt twist til det kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle fra det 15.-16. århundrede. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til hverdagslivet langs kanalen. På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte, flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlbåde fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej. Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44