Canal du Midi - for livsnyderen, som elsker et godt glas vin og historiske byer

Canal du Midi ligger i det sydlige Frankrig og snor sig gennem det franske landskab og charmerende byer. Kanalen blev færdigbygget i 1681, hvor det første skib sejler igennem.

Langs Canal du Midi ligger imponerende middelalderbyer som Carcassonne og Beziers, som rejser sig op ved siden af kanalen. Begge byer har interessant historie, da især Carcassonne ofte var centrum for religiøse stridigheder pga. sin beliggenhed.

carcassonne

Området har mange mindre og store vingårde, som hjerteligt byder dig på smagsprøver. Du kan besøge de lidt større vingårde som Domaine Gayda (lidt uden for Carcassonne) og Chateau de Paraza nær Argens-Minervois.

canal-du-midi

En af de smukkeste strækninger går fra Homps til Capestang, hvor du kommer forbi byerne Argens-Minervois og Le Somail. Vi har flere baser på Canal du Midi, så du kan vælge at sejle en tur/retur fra en base eller tage en envejstur fra en base til en anden.

Læs mere om Canal du Midi

Alsace - for dig som vil opleve storbyen Strassbourg og se Europas måske smukkeste roser

alsace

Alsace i det nordlige Frankrig er for dig, som vil besøge en storby som Strassbourg, men også gerne vil nyde lidt af det landlige Frankrig. Strassbourg er på UNESCO’s verdensarvliste; lad dig imponere af den fascinerende katedral Notre-Dame de Strasbourg, som bliver betragtet som en af de smukkeste monumenter i europæisk arkitektur.

Et af de mest stemningsfulde områder i Strassbourg er La Petite France (også kendt som The Quartier des Tanneurs). Området er i virkeligheden en lille ø omgivet af de hyggelige kanaler. Det er et historisk centrum og husene fra 1600- og 1700-tallet er smukt bevaret. 

alsace

På en bådtur i Alsace kan du også tage en tur til Saverne, som bl.a. er kendt for sin Rose-festival, der finder sted hvert år den 3.juni. Byen er fuld af rosenhaver, gamle bindingsværkshuse og er charmerende at gå rundt i.

Til sidst men bestemt ikke mindst kan du opleve bådelevatoren Arzviller, som er et fantastisk stykke ingeniørarbejde. Bådelevatoren løfter flodbådene 45 m op eller ned fra en kanal til en anden – så går det bare lidt hurtigere i stedet for at skulle gennem 17 sluser.

arzviller-alsace

I Alsace har vi flere baser, så du har mulighed for at sejle frem og tilbage til samme udgangspunkt, men du kan også tage en envejstur fra en base til en anden.

Læs mere om Alsace

Holland - for dig, som vil undgå alt for mange sluser og se mest muligt på din ferie, og nå ja, lidt farveglad må du også gerne være

holland

Tag på en rundtur i det hollandske landskab, som har et stort netværk af kanaler og søer. Kanalerne omkranser de mange hyggelige byer og går ofte lige igennem byerne, så du kommer til at overnatte i centrum af alle herlighederne.

I foråret kan du være vidne til et farvevæld af alle regnbuens farver, når tulipanerne springer ud i fuldt farveflor. Keukenhof er en af mange blomsterparker, som du kan besøge på din tur rundt i de hollandske landskaber.

holland

I Holland kan du sejle i den nordlige del, hvor der er flere områder med mulighed for at svømme i søer. Byerne er ikke så store, men meget hyggelige. Om sommeren er de ekstra livlige, da der ofte afholdes mange koncerter på denne årstid. I den sydlige del kan du vælge en rundtur, hvor du besøger hovedstaden Amsterdam og de større byer Gouda og Utrecht. Det er også på denne rute, at blomsterparken Keukenhof ligger.

holland

Læs mere om Holland

Mecklenburg - for dig som vil på en flodbådsferie, som passer til hele familien, de barnlige og mere modne sjæle

Flodbådsferie ved Mecklenburg i Tyskland er for familien, som leger sammen. Ligesom Holland er det i Tyskland et stort netværk af spejlklare søer, snoede floder og kanaler, som du kan sejle på. Müritz See er en af de mest kendte søer i Tyskland og her kan du i løbet af sommeren se flere former for vandsport.

mecklenburg-tyskland

I Mecklenburg findes flere naturreservater, som I kan udforske på vandreture – måske I er heldige at se bisoner og bjørne. I kan også besøge Müritz See akvarium og Jabel’s vivarium, som huser dyr og planter.

Der er også kulturelle og musikalske muligheder, for før Bismarck kom til magten og Tyskland var et kejserrige, var Mecklenburg adelens ”sommerferieområde”, så der er mange små fine slotte á la vores eget Eremitagen, hvor der afholdes koncerter m.m. hele sommeren – sikkert ikke så meget moderne musik, men hovedsageligt klassisk.

mecklenburg-tyskland

Læs mere om flodbådsferie i Tyskland

Narrowboat i England - for dig som vil på tur i en traditionel langbåd og nyde den britiske charme

De traditionelle narrowboats - også kendt som langbåde - sejler på de engelske kanaler og floder. De er omkring 2 m brede og ikke meget mere, da de ellers ikke kan komme igennem sluserne. Til gengæld er de meget lange, så der kan være plads til 4 kahytter og opholdsområde.

narrowboat

England har flere spændende områder, som du kan opleve i narrowboat. Du kan fx tage en rundrejse i Worchester Shire, som ligger i nærheden af Birmingham. På denne tur vil du opleve det engelske landskab, tage på storbytur i Birmingham og komme forbi mindre landsbyer. Er du mere til naturoplevelser, skal du tage en tur fra basen Chirk, som ligger i Wales. Her sejler du på Llangollen Canal, som blandt andet fører dig over Pontcysyllte Aqueduct, som er et imponerende bygningsværk 38 m over jorden og med en samlet længde på 307 m. Den blev bygget i 1805 og figurerer på UNESCO’s verdenarvsliste. En flodbådstur fra Chirk fører dig igennem hyggelige landsbyer og smuk natur, og kan anbefales til alle naturelskere.

pontcysyllte aqueduct

Er du blevet lidt forelsket i de gammeldags udseende både, som har en charme som ingen anden båd?
Læs mere om dem her og find ud af, hvor du skal hen


Vi sender dig også gerne et tilbud på en flodbådsferie:
Send os en forespørgsel


Vi kan hjælpe med råd og vejledning til hvilket område og båd, som vil passe bedst til dig og din besætning. Du kan kontakte os på telefon 3916 3344 eller sende os en mail på info@seatravel.dk