Oplev østersfarme og Noilly Prat på din bådferie

Marseillan er sidste stop på kanalen før Middelhavet og byen Sete. I Onglous Point, hvor Canal du Midi flyder ind i Etang de Thau, som dækker mere end 7500 HA, arbejder omkring 200 personer med at kultivere østers og muslinger. Der er masser af restauranter og forretninger og et stort marked torsdag formiddag. Fredag aften er der også marked for kunsthåndværk.

Spændende attraktioner på kanalferie ved Canal du Midi

  • - Den gamle bydel med de smalle gader, som er så typiske for Languedoc-regionen
  • - St. John kirken fra det 17. årh.
  • - Henri-Maurin teateret, bygget mellem 1911 og 1920
  • - Det overdækkede marked fra det 17. årh. og bygget af basaltsten fra Agde
  • - Noilly-Prat - huset og Caves de Richemer
  • - Bagnas lagunen
  • - Saltindvindingen
  • - Strandene
  • - Vinruter i området mellem Sete og Agde-stranden. Mere info: +33 (0) 4 67 21 91 81
  • - Vandtårnet, designet af arkitekten Marnix Verstraeten, som er dækket med østersskaller, hvis perlemor stråler i solskinnet.

Smag på Noilly Prat ved Canal du Midi

Noilly Prat, 1 Rue Noilly, 34340 Marseillan Ville.
Fordyb dig i Marseillanaise kulturen ved at tage på en guided tur efterfulgt at smagning af den berømte Noilly Prat, vinkældre som er kendt siden 1813 og værdsat af de fineste gastronomer. Siden 1813 har Noilly Prat Marseillan ved Middelhavet nidkært bevogtet den samme oprindelige produktionsmetode skabt af Joseph Noilly – original og unik på verdensplan. Vinene ”Blanc de Blanc”, ”Picpoul” og ”Clairette” er lagret i mange måneder i kældrene og denne aldring efterfulgt af den langsomme aromatisering af urter fra 5 kontinenter, giver Noilly Prat sin kraftfulde smag og delikate duft, som gør den til en aperitif for feinschmeckere og en af de største kokke i verdens hemmelighed.

Kom tæt på østersfarme på din flodbådsferie

Nyd en skaldyrsplatte ledsaget af en frugtrig landvin – østers og skaldyr fra ”Bassin de Thau”, fisk fra Middelhavet og solfyldte vine vil kildre dine smagsløg. Takket være den direkte adgang til havet giver ”Thau” ly for mange fiskearter. Et langvarigt naturligt voksested for skaldyr har krævet århundreders eksperimentering og prøver for at fremme dyrkningen. De mange dyrkede østers- og muslingebanker er implanteret. Nye teknikker og dynamik har muliggjort en mere effektiv dyrkning på reb og også i bassiner. Der er et permanent udstillingsrum dedikeret til skaldursdyrkning, som kan ses på turistkontoret. Skaldyrsfarmene byder gæster velkomne og vil meget gerne vise rundt og deler deres viden om denne specialitet med dig.

Steder du kan se østersdyrkning og få smagsprøver på din sejlferie på Canal du Midi

Le St. Barth, Mas de Montpénèdre, 34340 Marseillan Ville:
The St. Barth´er et nyt sted for at smage top-kvalitets østers: stedets specialitet er ”Speciales Tarboutiech”. Nyd en platte med vores top-kvalitets østers, som også serveres på de bedste restauranter med fransk gastronomi. Østerserne serveres med et glas lokalt hvidvin. ”Tarbouriech” grilles og serveres med en hjemmelavet dressing. Prøv også stedets berømte ”brasucade” af muslinger.
Familien og et entusiastisk team byder dig velkommen til dette magiske sted og vil dele deres passion med dig.
Mas Roucairol, route des Parcs – La Bezarde Est, 34340 Marseillan Ville
Her koster det entre at kommen ind for smagsprøver, men man kan også for “take away”. Der er åbent mandag til fredag om formiddagen.
Ultra Marine Mas Castaldo Astaldo – Picardy, Chemin de Fontaurie - La Bézarde Est
34340 MARSEILLAN VILLE
Ligger midt i byen og er en østers og muslingefarm. Besøg farmen en tirsdag eller nyd et måltid om torsdagen i ”à la bonne franquette”.