Josselin er en af Bretagnes mest charmerende byer og med en imponerende befæstet borg, som breder sig ned til vandkanten. Fra Middelalderborgen, som stadig er beboet af den legendariske Rohan-familie, til dukkemuseet, den attraktive gamle by og til vandreture i skovene – der er noget at opleve for hvert familiemedlem.

Med udsigt over Oust-dalen har Josselin-borgen været on og off  i flere hundrede år – faktisk er byen opkaldt efter en søn af den greve, som byggede borgen. Borgen ejes nu af den eneste tilbageblevne gren af Rohan-slægten og er åben for publikum fra april til oktober. Besøgende kan beundre spisestuen fra det 18.århundrede, opholdsstuen med det imponerende ildsted fra det 16.århundrede, og biblioteket indeholder mere end 3.000 bind fra det 17. århundrede. Omkring borgen er der haver i fransk stil med enorme plæner og lave hække og en rosenhave med 40 forskellige rosenarter. Der afholdes hver år i haven en middelalderfestival d.14/7.

Du finder også et dukkemuseum, som åbnede i 1984 i den gamle staldbygning. Samlingen startede i det 19.århundrede af den nuværende ejers oldemor og tæller nu ca. 3.000 dukker og 2.000 andre stykker legetøj for drenge og piger. Desuden er der løbende udstillinger med temaer hver sommer.

Byen Josselin har ligesom mange andre byer i Bretagne mange bindingsværkshuse fra Middelalderen. De bedste eksempler ligger syd for Nantes-Brest kanalen i Ste-Croix-området. Stedet hvor der sker noget, er pladsen ved den gotiske basilika Notre Dame du Rincier – tag turen op i klokketårnet for at nyde en panoramaudsigt og hele området. Der afholdes et farvestrålende marked i de omkringliggende gader lørdag formiddag. Der er masser af muligheder for at tage ud i området til fods eller cykel – den nærliggende skov er populær for familier, hvor mere aktive vandrere og cyklister kan tage den grønne sti fra Maurin til Questembert.

Byen blev grundlagt omkring år 1008. I slutningen af 1370-erne og langt frem i tiden var borgen ejet af adelsfamilier, som var tilknyttet militæret. På et tidspunkt blev det oprindelige slot omdannet til en mægtig fæstning (men stadig med beboelse) med 9 høje tårne, hvoraf kun 4 har overlevet til i dag.

I dag ønsker byen at kombinere de gode ting i livet med handelsmæssige og kunstneriske aktiviteter. Der foregår hele sommeren (og også om vinteren) forskellige danse-, teater- og musikevents samt sportsbegivenheder. Om foråret afholdes der en stor teaterfestival og gennem sommeren afholdes der gratis musikunderholdning hver onsdag aften.

Josselin er en handelsby, hvor du finder mange specialforretninger m.m., der er mange fortovscaféer, hvor man kan sidde og nyde livet ligesom et stort udvalg af gode restauranter.  En anbefalet restaurant med fransk køkken i topkvalitet ”La Table D'O”, som tidligere har vundet prisen som den bedste restaurant i Bretagne – udover den gode mad er der en fantastisk udsigt til borgen og Oust-dalen. Der er en 18 hullers golfbane som ligger ved flodbredden.

Har du lyst til at vide mere om Bretagne? Læs om området ved at klikke her.

Kunne du tænke dig et tilbud eller har du behov for råd til en kommende bådferie i Bretagne, kan du kontakte os på telefon 3916 3346 eller udfylde vores kontaktformular ved at klikke her.