Min bådferie i Bretagne - en fortryllende sejlads

Et eventyr venter dig på flodbådsferie i Bretagne

Det er forholdsvis nemt at komme til Bretagne. Kører man i bil ligger baserne ca. 350 – 380 km fra Paris – så man kan kombinere en bådferie med ferie i f.eks. Normandiet eller Anjou. Vælger du at flyve dertil kan man både fra Jylland og Kastrup flyve til Nantes Atlantique via Amsterdam eller Paris, og så kan man tage lokaltog eller taxa til baserne.

I Bretagne sejles på floderne Erdre og Vilaine og/eller på Canal de Nantes a Brest, som blev udgravet under Napoleon af straffefanger - hårdt og slidsomt arbejde, som i dag er har resulteret i en smuk vandvej gennem det franske landskab.

”små” chateau´er langs ruten fra Suce sur Erdre til Nantes

Suce sur Erdre

Min bådferie startede fra basen i Suce sur Erdre, som er en venlig og rolig mindre by ved Erdre-floden med caféer med smukke terrasser og et par gode restauranter. Man kan også gå nogle gode ture langs floden. Der er ruiner at et gammelt kloster bygget af protestanterne i 1562. Lige ved siden af basekontoret ligger et godt pizzeria med en stor terrasse med udsigt til floden og bådene. Udover pizza serveres der også lettere frokostrettet.

Supermarkedet SHOPI ligger ca. 1 km fra havnen. Desuden er der bager, slagter, Tobacco og bank.

Læg til ved gæstepladserne på pontonen, som ligger foran turistkontoret. Det er gratis i 48 timer og her er toiletter og brusebad.
”små” chateau´er langs ruten fra Suce sur Erdre til Nantes
Fra basen i Suce sur Erdre er det en god idé at starte bådferie med en nem sejlads til byen Nantes. Det er en tur på ca. 1½ time – uden sluser og i Nantes er det en god idé at lægge til på øen Ile de Versaille, midt i byen. Det er en ”marina” med en havnemester, men det er gratis at lægge til i 48 timer. Her er badefaciliteter og broen, som forbinder øen med byen bliver lukket om natten – man får udleveret et kort til at komme igennem. På øen Ile de Versailles er der en smuk lille Japansk have med eksotiske planter og vandfald m.m. Langs den smukke flod Erdre ligger omkring 15 slotte alle privatejede og fint restaurerede – dog er 1 af slottene indrettet til selskaber og mange celebreties holder fester og bryllup der.

Nantes - Jules Vernes fødested, design og arkitektonisk centrum

Nantes er Bretagnes gamle hovedstad og er i dag Frankrigs 6. største by med mange interessante museer og udstillinger og gode shopping muligheder. Store dele af den gamle bydel er fodgængerzone kun med 3 linjer sporvogne så man nemt kan komme fra et sted til andet. Besøg de gamle fodgængergader i Bouffay kvarteret, Graslin Theatre (1788) og det overdådige interiør i det traditionelle ”chocolateri” Gautier Debotté, som er blevet klassificeret, som et nationalt monument. Tøj fra de største designernavne og folk fra den lokal modeverden kan findes i rue Crébillon. Den specielle Passage Pommeraye er en arkade i 3 etager, som forbinder Crebillon med Place Commerce. Denne arkade har mange spændende butikker, som sælger fantastisk modetøj og juveler. I byen finder du flere museer, interessante bygninger, smukt restaureret katedral, og slottet Chateau des Duces de Bretagne. Nyd Bretagnes specialitet Galettes og Crepes på terrassen ved Chateau´et og nyd de smukt restaurerede bygninger.

Teatret i Nantes

Nantes er berømt for at være fødested for Jules Verne, som blev født her i 1828. Sydvest for Nantes (rue de l'Hermitage) er der et museum dedikeret til den verdensberømte forfatter Jules Verne (1828- 1905). Museet udstiller personlige effekter fra forfatteren og modeller og tegninger illustrerer hans romancer.  Desuden originale dokumenter, første udgaver af hans romaner, signerede værker og mange andre ting med relation til forfatteren. I nærheden (Rue des Acadiens) ligger et glimrende planetarium.  Dobrée Museum er et andet stort museum for social og politisk historie og viser en stor samling af klassiske og middelalderlige antikviteter – alt fra musikinstrumenter og beklædning til våben og historiske dokumenter.

Børnene vil elske den kæmpestore og specielle mekaniske elefant, som blev lavet af Royal de Luxe theatre Company og elefanten har nu til huse under Les Machines de I'île paraplyen. Man kan få en ridetur på dette mærkelige “levende” dyr og nyde udsigten fra dens ryg, mens den vifter med sine gigantiske ører og sprøjter med vand fra dens dunk på forbipasserende. I en højde af 12 m er det fantastisk.

Den mekaniske elefant

Frankrigs ældste magnolia træ findes i Jardin des Plantes.

Gå ikke glip af noget i Nantes – køb et Nantes-pas for 24, 48 eller 72 timer, og det giver gratis adgang til mere end 20 attraktioner, museer og monumenter samt gratis offentlig transport. Der er marked hver dag undtagen mandag – ca. 15 minutter fra kajen – der er også loppemarked ved Place Viarme lørdag formiddag. Fra marts – oktober afholdes der flere forskellige festivaller og musikarrangementer. Man kan leje kanoer og kajakker fra øen Ile de Versailles. Marsklandet omkring byen Nantes er hjemsted for mange fuglearter gennem hele sommerperioden. I marts og april er der karneval i byen; maj og juni barokmusikfestivals; 14/07 et stort festfyrværkeri og koncerter; sidst i august jazzfestivals – ca. 80 koncerter langs floden i løbet af 3 dage og i oktober kelterfestival. Det bedste sted at nyde en aperitif er foran Ile de Versaille, hvor der er 2 caféer med terrasse: Bar de l'Erdre og le Canotier (hvor der er koncert i løbet af weekenderne). I byens gamle kvarterer omkring Place du Pilori-Bouffay kvarteret) er der flere hyggelige og livlige pubber med terrasse også. Der er en bager og kiosk tæt ved Ile de Versailles (ved sporvognsstoppestedet) og en masse butikker i selve Nantes by. Spis et måltid i den legendariske restaurant ”La Cigale”, som ligger ved pladsen ved teateret. Her kommer berømtheder fra nær og fjern for at se og blive set – som folk har gjort det siden midt i 1800-tallet. Nyd den veltillavede mad i den særlige atmosfære med de farvestrålende dekorationer.

I vandsporene på Napoleons straffefanger 

Den følgende dag sejler vi tilbage ad floden forbi Suce sur Erdre og til Nort-sur-Erdre (Le Boat-base). Dette er en hyggelig typisk fransk mindre by smukt beliggende med skøn natur omkring. Nort-sur-Erdre er afslutningen for sejlads på floden Erdre, men ikke så langt fra byen finder man indsejlingen til Nante a Brest-kanalen. Denne kanal blev udgravet med håndkraft under Napoleon af straffefanger i løbet at 10 år. Kanalen er 240 km lang og der er 74 sluser og undergrunden er granit – så det har været en hård tørn på det tidspunkt.

Der er 16 sluser på strækningen til Redon. Den første og den sidste er betjent af en slusemester og er en ”Skolesluse”. Her viser slusemesteren en lille video-film om hvorledes man kan betjene de manuelle sluser undervejs, og man kan få assistance til at sejle med de første par sluser, hvis man ønsker det eller mener at det er for hårdt arbejde med de manuelle sluser.

Det vil være en god idé at dele sejladsen på kanalen i 2 og lægge til ved byen Blain for natten. Tillægningspladserne ligger i behagelig afstand til restauranter og byens centrum – kun 5 minutters gang. Her er også toilettet of brusebad.  Blain har en historisk fortid – besøg Castel de la Groulais fra det 12. årh. – et af de vigtigste forter i Bretagne – nu er her kunstudstillinger. Besøg Museum of Blain – kunst og traditioner med en samling af ”feves des rois”. Museet, som er restaureret fornylig, har en fin udstilling af kunsthåndværk m.m.; en del er tilegnet den præhistoriske og Gallo-Romanske tid. Besøgende kan også se en meget stor samling af julekrybber fra franske provinser og andre lande.  Skoven Groulais er ideel for spadsereture, cykling og den tiltrækker mange naturelskere i hele sæsonen. I begyndelsen af august afholdes Saint Laurent Festival, som er mere end 100 år gammel. Dekorerede flåder og orkestre går gennem gaderne, spisning på torvet og fyrværkeri. I midten af september er der en anden festival, som holdes i nærheden af Chateau de La Groulais, hvor 250 mennesker klædes ud og kæmper for at indtage borgen. Nyd en middag i Restaurant ”Cochin”, 6 quai Surcouf (ved havnen) - Tél. 02 40 79 01 22. Her finder man en hyggelig atmosfære og et lækkert fint fransk køkken – lukket søndag aften og mandag og tirsdag.

Guenrouët - et ideelt stop på den flodbådsferie

Guenrouët er et dejligt og hyggeligt stop – her er et friluftsbad med rutsjebane m.m., minigolfbane og udlejning af kano/kajak m.m. Byen med forretninger ligger kun ca. 200 m herfra. Byens kirke har nogle smukke glasmosaikker. Her er bager, slagter, kiosk m.m. og af lokale produkter sælges der fisk og skaldyr fra en bod på kirkepladsen, man kan også købe den særlige cider, kunsthåndværk m.m. Her er mulighed for lokale vandreture, bueskydning, fiskeri, tennis og minigolf. CIDER KERISAC holder normalt ikke åbent for publikum, men de har en forretning, hvor man kan købe cider, æblejuice m.m. ligesom der også er kunsthåndværkere som sælger deres produkter af keramik, lædervarer m.m. Læg til ved pontonerne i havnen foran turistkontoret og swimmingpoolen. Havneplads er gratis i 48 timer og her er offentlige toiletter.

Katedralen med kloster i Redon

Redon – man vil falde for byens gamle havns charme med gangbroer m.m. Tag en gåtur langs floden Vilaine op til Chateau du Mail og Richelieu tårnet på den gamle kaj, omgivet at elegante huse fra det 18. årh. tidligere ejet at kaptajner og redere. På tilbageturen skal man ikke gå glip at det gamle kloster Saint Savour – grundlagt i 832 – et af de vigtigste klostre i Bretagne p.gr.af den strategiske placering, hvor Nantes - Brest kanalen møder floden Vilaine. Der er en offentlig svømmebad i byen. Besøg også ”Museum of the Batellerie” for et historisk perspektiv om Bretagnes kanaler, sømændene og deres livsstil. Der er mange caféer og barer – så gå blot en tur og lad dig friste. Læg til i havnen – havnepenge for natten er afhængig af bådens længde. I løbet af sommeren afholdes der i havnen livlige festivals med de traditionelle sømands Shanties og der serveres muslinger og chips m.m.

Glenac er en mindre landsby med ca. 400 indbyggere. Læg til ved pontonbroen. Der sker ikke meget her, men der er en mangfoldighed af flora og fauna. Her er ingen forretninger udover en god restaurant ”Black Bass” (lukket om torsdagen), som også har et mindre udsalg af dagligvarer.

La Roche Bernard: Byen er et virkelig et besøg værd. Historisk en vigtig havneby og den er stadig et driftigt sejlsportscentrum og gaderne er fulde af mindre forretninger og spisesteder. Her er marked torsdag formiddag. Besøg Seaborne Vilaine Museum i Château des Basses Fosses. Hele sommeren er der maleri-og skulpturudstillinger og kunsthåndværkermarked i juli og august. Der er mange forskellige restauranter af forskellig kvalitet og pris. Man kan for lejebåde kun lægge til foran restauranten på Quai des Douanes eller prøv at spise fisk og skaldyr ombord i båden ”Les Copains d’à bord” i den gamle havn.

Gør et farverigt stop i La Gacilly på din kanalferie

La Gacilly – fra maj og hele sommeren er byen fantastisk med farverige blomster overalt. Der er mere end 30 kunsthåndværkerforretninger, som tilbyder ting af kvalitet i træ, glas, keramik m.m. Byen er også hjemsted for de berømte Yves Rocher virksomhed, som inkluderer et skønhedscenter, botaniske haver med mere en 1000 forskellige planter, en historisk udstilling m.m. Udover Yves Rocher komplekset kan man også besøge de mange kunsthåndværkere, som har valgt byen til at arbejde og udstille deres værker.  Der er et åbent friluftsbad. Turistkontoret arrangerer gåture af forskellig længde rundt i byen og ud i omegnen. Der er mange små barer i byen for en drink. På Hotel de France tilbydes der det traditionelle franske køkken tilberedt med lokale produkter med 4 forskellige menuer og á la carte menuer. Læg til i den lille havn i Gacilly – lige ved siden af byen. Læg til ved kajen og her er bruseforhold og man kan fylde vand på. Nyd et økologisk måltid i restaurant ”Aux Enfants Gat’thés” i den gamle bydel.

Slot i Josselin

Josselin bymidte og det imponerende slot. Borgen, som har været ødelagt mange gange, men så genopbygget, er måske den smukkeste i hele Bretagne. Fremfor alt viser den 2 helt forskellige stilarter afhængig af på hvilken side man står. Set fra kanalen er det en imposant middelalderborg, stærkt bevogtet og domineret af dens store runde tårne. Fra terrassen præsenterer den nyeste facade et sandt kniplingsværk i sten, som er en kæmpe kontrast til resten af facaden/bygningen. Men Josselin er mere end en borg. Man skal tage sig tid til at slentre i de smalle gader og beundre de gamle huse omkring centrum – middelalderkvarteret St. Croix. Her er marked lørdag formiddag. Man kan leje kanoer, spille minigolf, ride på heste og mulighed for gode vandreture. Her er mange barer, restauranter og gode butikker. Prøv f.eks. lokale specialiteter crepes med cider og den hyggelige atmosfære i Creperie-Grill La Sarrazine. Tillægning: der er 2 muligheder – en lille pontonbro før slusen og en lang pontonbro og et godt sted ved foden af den imponerende borg Rohan.

Josselin

Man kan komme til disse byer fra baserne fra både Nicols, le Boat og Locaboat – og det skulle være den mest spændende del af Bretagne efter hvad de lokale fortalte os. Jeg havde hvertfald en rigtig god tur og nød de mange seværdigheder, der var at se.

Hvis du har spørgsmål til en flodbådsferie i Bretagne eller gerne vil vide mere, så kontakt mig her.

Sejlglade hilsener Iben

Frankrig

Frankrig

Oplev Frankrigs historiske kanaler og floder Når du tager på flodbådsferie i et vores 12 områder Frankrig, venter der dig en afslappet oplevelse i skønne omgivelser med lækker mad og vin. Velkommen til Frankrig Lej en flodbåd og nyd Frankrigs indre vandveje i eget tempo, hvor I oplever et intenst, men samtidig afslappet møde med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og floder løber igennem nogle af Europas smukkeste og mest varierede landskaber, hvilket gør Frankrig til en perfekt destination til en kanalbådsferie. I kan handle ind på farverige torvemarkeder til en picnic langs flodbredden, eller I kan nyde et gourmetmåltid i en af de maleriske fæstningsbyer. Alternativt kan I slappe af med en fredfyldt aften i salonen ombord på kanalbåden – med et glas vin fra en af regionens lokale vingårde. Om sejlads i Frankrig I Frankrig er der stor niveauforskel imellem havene og det bjergrige land. Det nødvendiggør at vandstanden med kortere eller længere afstand reguleres med et velfungerende slusesystem undervejs på kanalbådsferien. I bjergrige egne kan sluserne ligge tæt, og en helt speciel oplevelse er bådeelevatoren i Alsace. Opbygningen af det mere end 8.000 km lange, sindrige kanalsystem, der forbinder de store franske floder, påbegyndtes for ca. 800 år siden. Langs kanalerne løber der ofte gamle pramdragerstier, hvor pramdragerne tidligere møjsommeligt trak fyldte både mod strømmen. De gamle vandveje har med tiden mistet deres økonomiske betydning, men er i dag genåbnet med restaurerede broer og slusesystemer til glæde for os der holder ferie på vandet. Sejlads i 12 forskellige områder Seatravel tilbyder sejlads i 12 forskellige områder – alt fra Alsace med de smukke bindingsværkshuse i det nordlige Frankrig over landlige Bourgogne med fornemme vinslotte til Camargues søer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Hertil kommer idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områderne langs Charente-floden, for ikke at glemme det solrige Aquitaine og den berømte Canal du Midi i Sydfrankrig.  
Read more

Italien

Italien

Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien Oplev Venedigs smukke, livlige lagune eller det rolige liv langs Friuli-regionens indre vandveje. De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo.  Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler. Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade, kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado.   
Read more

Skotland

Skotland

Charmerende Skotland I Skotland venter der dig naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner. Velkommen til Skotlands magiske højland, hvor bjerge, søer og dybe dale omgivet af lyngklædte bakkedrag og grønne vidder danner en fabelagtig smuk ramme om din flodbådsferie. Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Langs kanalerne finder du mange cykel- og vandrestier, der ideelle til at få lidt landlig motion under din sejltur. Med Seatravel kan du tage på flodbådsferie i 2 meget forskellige områder i Skotland. Caledonian Canal Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer, fx den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du sejler ud fra bådbasen i Laggan i den vestlige del af Caledonian Canal, hvorfra du frit kan bevæge dig ud i det dramatiske og vilde højland. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, idylliske byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber. Falkirk Her sejler du i de traditionelle Narrowboats på vandvejene mellem de to skotske metropoler Edinburgh og Glasgow. Turen begynder i Falkirk ca. midtvejs mellem de to storbyer, og her kan du opleve Falkirk Wheel, et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde (mod Glasgow) og The Union Canal (mod Edinburgh). Sidstnævnte byder på slusefri sejlads, mens begge kanaler flyder gennem fredfyldte landsbyer og langs smukke golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Udforsk Irlands smukke Shannon-flod I Irland kan du sejle på den smukke flod Shannon, der byder på et væld af spændende aktiviteter og steder at udforske. En bådferie på Shannon-Ernes floder og kanaler vil være feriesejlads gennem Irlands evigt grønne vidder og dramatiske landskaber. Så langt øjet rækker ses konturen af fjerne bjerge, romantiske dale og keltiske middelalderborge, der knejser langs søbredden. Og så er området et paradis for lystfiskere, idet her findes både ørred, laks, aborre og brasen. Henrivende små landsbyer såsom Carrick, Leitrim og Killaloe med lune pubs og huse malet i stærke kulører, vidner om de livsglade irere. Det gamle irske ordsprog "En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt" vil du snart sande stadig gør sig gældende i den irske mentalitet, når båden lægger til i en lille hyggelig havn undervejs. Myter, legender og irsk historie spænder over årtusinder, og der er gode muligheder for at møde historien på for eksempel Portumna Castle. Trænger du til en pause fra alle indtrykkene, er det altid muligt at nyde en fløjlssort Stout eller en original Irish Whisky på en af de utallige pubs på din vej. Her er du garanteret aftenstunder fulde af stemning ved mødet med de altid varme og imødekommende irere, deres (røver)historier og folkemusik. Sidst, men bestemt ikke mindst, har få lande så mange og så utroligt smukt beliggende golfbaner af international standard, som du finder dem i Irland. Mange af dem ligger tæt på vandvejene, så hvorfor ikke kombinere din bådferie med et par formiddage på golfbanen?  
Read more

Belgien

Belgien

Hjertevarme Belgien Flandern byder dig velkommen med lækker chokolade, smagfulde øl og et væld af smukke broer. Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste. Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader. Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, herunder den særlige lambic-type. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 500 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her. Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgien. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!  
Read more

Holland

Holland

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland Glæd dig til at sejle gennem farverige tulipanmarker i det hollandske landskab, hvor de traditionelle vindmøller rager op over hustagene. I Holland er der stor tradition for at leve livet på vandet. Sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse! En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i hyggelige marinaer med moderne faciliteter eller lige ved byens torv. På en kanalferie i Holland kan du sejle i dit eget tempo og forbi marker med farvestrålende tulipaner, hyggelige landsbyer og større kosmopolitiske byer. Det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske oste. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt. Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, særligt Amsterdam og Utrecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen - et befæstet hus forvandlet til et bryggeri. Vandsport: Sø-distriktet er berømt over hele Europa som en destination for vandsportsferier. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller. Cykling: Holland er kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør landet ideelt for cykelture. Lej cykler til at have med ombord, og cykl forbi tulipanmarker og rustikke, restaurerede vandmøller, eller stop i en landsby, for at nyde en portion østers eller dampede muslinger og se verden passere forbi. Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre. Netværket af kanaler, floder og søer udgør en smuk kulisse, så hvorfor ikke give det en chance at forsøge sig med selv at fange aftensmaden? De søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland giver et dejligt twist til det kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle fra det 15.-16. århundrede. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til hverdagslivet langs kanalen. På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte, flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlbåde fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej. Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44