Oplev smukke Aigues-Mortes på flodbådsferie

Aigues-Mortes er et besøg værd på din flodbådsferie

Oprindeligt blev byen bygget ved kysten, men Rhone-flodens delta har ændret sig gennem årene og nu ligger byen inde i landet, men dog ikke lang væk fra Middelhavet. Navnet Aigues-Morte betyder ”de døde vande” og refererer til, at den var omgivet af det delvist stillestående saltvand i marsken. Andre byer, som bliver gennemstrømmet med fersk vand, kaldes ”Aigues-Vives” (levende vand). Byen blev grundlagt af romerne omkring 100 før Kr. og senere omkring 1240 var den franske Louis IX interesseret i at udvikle byen til en havn ud mod Middelhavet. Byen blev udbygget og renoveret og blev befæstet med flere tårne og blev udgangshavn for korsridderne fra 1248. Senere blev byen omgivet at bymure og voldgrave. Der er nu en mere moderne by uden for murene og den gamle by er meget velbevaret og spændende at opleve. I dag er byen en stor turistattraktion, som kan sammenlignes med Carcassonne.

 

Der er ikke andre steder som Aigues-Mortes. Bag byens 4 temmelig imponerende middelaldermure ligger en livlig mindre by med mange forretninger, barer og restauranter og med en charme, som gør en dag her til en oplevelse. Et besøg i Constance-tårnet er et must. Her er skiftende kunstudstillinger og en permanent udstilling om byen og tårnets historie. Der er en fantastisk udsigt fra toppen af tårnet. Tag derefter en spadseretur på voldene – dette er en sjov oplevelse, fordi du kan se saltbjergene udenfor byen og også se ned i de gamle gader i byen og ind i folks haver. Det er et enestående sted for fotos af hele byen. Voldene er velbevarede og i hvert vagttårn er der en mindre udstilling om højdepunkterne af byens historie. Besøg også kirken ved St. Louis-pladsen med en interessant sigøjnerudstilling. I de smalle gader i indenfor bymuren er der mere end 100 kunstgallerier og næsten lige så mange antikforretninger – men forvent turistpriser. Forretningerne i Grand Rue Jean Jaures er mest turistede, men de har åbent til sent og er sjove at ose i. I samme gader finder man også delikatesseforretninger med hjemmelavet chokolade og nougat med nødder og frugt.


Der er markedsdag onsdag og søndag formiddag i Avenue Frederic Mistral.


Da der kommer rigtig mange turister til Aigues-Mortes kan det betale sig at gøre en lille indsats for at finde en god café eller restaurant. Tricket hertil er at gå lidt væk fra hovedpladsen og de mange restauranter der. Gå på opdagelse i de små sidegader, hvor du finder alle slags spændende og finurlige barer, caféer og spisesteder. En mulighed kunne være Café de Bouzigues (7 rue Pasteur) med den smukke gårdhave eller L'Atelier de Nicolas (28 Rue Alsace Lorraine), Boem (253 Avenue du Pont de Provence) med deres fusionskøkken og behagelige udendørs servering. Hotel-restaurant Villa Mazarin La Table (35 Blvd Gambetta) har en overdådig indretning og et lækkert fransk køkken.  For en drink prøv Hotel Les Templiers (23 rue de la Republique) – med en funky indretning og en herlig bar ved hotellets pool.


Et andet bud kan være Restaurant La Camargue, 19 Rue de la Republique; som tilbyder sigøjnermusik og indimellem flamencoopvisning i bygningen fra det 18.århundrede (Det påstås, at det er den ældste restaurant i byen). Et stort ildsted dominerer rummet og patioen i skyggen af vinblade. Stedet er måske en smule turistet, og der serveres den bedste gastronomi, men det er en fantastisk atmosfære. Udover forskellige grillede retter er der diverse lokale specialiteter som ”gardianne de taureau” (langtidssimret gryde af marineret tyr, oliven og grøntsager) eller ”rouille de poulpes” (blæksprutter i stærk hvidløgssauce).


For en særlig kulinarisk oplevelse skal man gå over sporene til stranden ved Beauduc og så gå over sandet for en frokost i det fri enten hos ”Chez JuJu” eller ”Chez Marc et Mireille”. Begge steder er ikke meget mere end en strandbar – man sidder ved picnic-borde – men her er helt friskfangede fisk, rejer m.m. grillet eller stegt i den brandefyrede ovn med en let hvidløgssauce. Begge steder er små og meget populære hos de lokale og strandelskerne, så det tilrådes at reservere bord på forhånd.

Oplev de smukke flamingoer i på bådferie i Camargue

Omgivelserne omkring den sydlige del af Aigues-Morte er den røde Etang (saltvandslagune) og de er røde på grund af den høje koncentration af salt. Udover dette kan du se bjerge af salt, som er blevet produceret her i århundreder og som er berømt over hele Frankrig for sin gode smag (kig efter ”La Fleur du Sel” i supermarkederne). Har du interesse derfor, kan du hoppe på det lille turisttog og tage en tur ud i saltmarsken. Man får en fantastisk udsigt til de imponerende bymure fra afstand, de røde saltlaguner og saltbjergene. Er du heldig kan du også se flokke af flamingoer – og her er meget andet interessant dyreliv. Turen tager 90 minutter og der besøges også det lille museum for saltproduktion i gamle tider.

Kommer du til Aigues-Mortes omkring Bastille-dagen d. 14/07 er der mulighed for at opleve de traditionelle fyrværkerier. Det begynder kl. 23.00 i nærheden af de sydlige volde. Faktisk starter Bastille festlighederne dagen før her med et fakkeloptog fra Place St. Louise kl. 21.00.

Læs mere om flodbådsferie i Camargue her.

Frankrig

Frankrig

Oplev Frankrigs historiske kanaler og floder Når du tager på flodbådsferie i et vores 12 områder Frankrig, venter der dig en afslappet oplevelse i skønne omgivelser med lækker mad og vin. Velkommen til Frankrig Lej en flodbåd og nyd Frankrigs indre vandveje i eget tempo, hvor I oplever et intenst, men samtidig afslappet møde med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og floder løber igennem nogle af Europas smukkeste og mest varierede landskaber, hvilket gør Frankrig til en perfekt destination til en kanalbådsferie. I kan handle ind på farverige torvemarkeder til en picnic langs flodbredden, eller I kan nyde et gourmetmåltid i en af de maleriske fæstningsbyer. Alternativt kan I slappe af med en fredfyldt aften i salonen ombord på kanalbåden – med et glas vin fra en af regionens lokale vingårde. Om sejlads i Frankrig I Frankrig er der stor niveauforskel imellem havene og det bjergrige land. Det nødvendiggør at vandstanden med kortere eller længere afstand reguleres med et velfungerende slusesystem undervejs på kanalbådsferien. I bjergrige egne kan sluserne ligge tæt, og en helt speciel oplevelse er bådeelevatoren i Alsace. Opbygningen af det mere end 8.000 km lange, sindrige kanalsystem, der forbinder de store franske floder, påbegyndtes for ca. 800 år siden. Langs kanalerne løber der ofte gamle pramdragerstier, hvor pramdragerne tidligere møjsommeligt trak fyldte både mod strømmen. De gamle vandveje har med tiden mistet deres økonomiske betydning, men er i dag genåbnet med restaurerede broer og slusesystemer til glæde for os der holder ferie på vandet. Sejlads i 12 forskellige områder Seatravel tilbyder sejlads i 12 forskellige områder – alt fra Alsace med de smukke bindingsværkshuse i det nordlige Frankrig over landlige Bourgogne med fornemme vinslotte til Camargues søer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Hertil kommer idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områderne langs Charente-floden, for ikke at glemme det solrige Aquitaine og den berømte Canal du Midi i Sydfrankrig.  
Read more

Italien

Italien

Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien Oplev Venedigs smukke, livlige lagune eller det rolige liv langs Friuli-regionens indre vandveje. De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo.  Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler. Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade, kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado.   
Read more

Skotland

Skotland

Charmerende Skotland I Skotland venter der dig naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner. Velkommen til Skotlands magiske højland, hvor bjerge, søer og dybe dale omgivet af lyngklædte bakkedrag og grønne vidder danner en fabelagtig smuk ramme om din flodbådsferie. Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Langs kanalerne finder du mange cykel- og vandrestier, der ideelle til at få lidt landlig motion under din sejltur. Med Seatravel kan du tage på flodbådsferie i 2 meget forskellige områder i Skotland. Caledonian Canal Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer, fx den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du sejler ud fra bådbasen i Laggan i den vestlige del af Caledonian Canal, hvorfra du frit kan bevæge dig ud i det dramatiske og vilde højland. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, idylliske byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber. Falkirk Her sejler du i de traditionelle Narrowboats på vandvejene mellem de to skotske metropoler Edinburgh og Glasgow. Turen begynder i Falkirk ca. midtvejs mellem de to storbyer, og her kan du opleve Falkirk Wheel, et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde (mod Glasgow) og The Union Canal (mod Edinburgh). Sidstnævnte byder på slusefri sejlads, mens begge kanaler flyder gennem fredfyldte landsbyer og langs smukke golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Udforsk Irlands smukke Shannon-flod I Irland kan du sejle på den smukke flod Shannon, der byder på et væld af spændende aktiviteter og steder at udforske. En bådferie på Shannon-Ernes floder og kanaler vil være feriesejlads gennem Irlands evigt grønne vidder og dramatiske landskaber. Så langt øjet rækker ses konturen af fjerne bjerge, romantiske dale og keltiske middelalderborge, der knejser langs søbredden. Og så er området et paradis for lystfiskere, idet her findes både ørred, laks, aborre og brasen. Henrivende små landsbyer såsom Carrick, Leitrim og Killaloe med lune pubs og huse malet i stærke kulører, vidner om de livsglade irere. Det gamle irske ordsprog "En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt" vil du snart sande stadig gør sig gældende i den irske mentalitet, når båden lægger til i en lille hyggelig havn undervejs. Myter, legender og irsk historie spænder over årtusinder, og der er gode muligheder for at møde historien på for eksempel Portumna Castle. Trænger du til en pause fra alle indtrykkene, er det altid muligt at nyde en fløjlssort Stout eller en original Irish Whisky på en af de utallige pubs på din vej. Her er du garanteret aftenstunder fulde af stemning ved mødet med de altid varme og imødekommende irere, deres (røver)historier og folkemusik. Sidst, men bestemt ikke mindst, har få lande så mange og så utroligt smukt beliggende golfbaner af international standard, som du finder dem i Irland. Mange af dem ligger tæt på vandvejene, så hvorfor ikke kombinere din bådferie med et par formiddage på golfbanen?  
Read more

Belgien

Belgien

Hjertevarme Belgien Flandern byder dig velkommen med lækker chokolade, smagfulde øl og et væld af smukke broer. Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste. Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader. Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, herunder den særlige lambic-type. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 500 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her. Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgien. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!  
Read more

Holland

Holland

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland Glæd dig til at sejle gennem farverige tulipanmarker i det hollandske landskab, hvor de traditionelle vindmøller rager op over hustagene. I Holland er der stor tradition for at leve livet på vandet. Sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse! En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i hyggelige marinaer med moderne faciliteter eller lige ved byens torv. På en kanalferie i Holland kan du sejle i dit eget tempo og forbi marker med farvestrålende tulipaner, hyggelige landsbyer og større kosmopolitiske byer. Det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske oste. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt. Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, særligt Amsterdam og Utrecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen - et befæstet hus forvandlet til et bryggeri. Vandsport: Sø-distriktet er berømt over hele Europa som en destination for vandsportsferier. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller. Cykling: Holland er kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør landet ideelt for cykelture. Lej cykler til at have med ombord, og cykl forbi tulipanmarker og rustikke, restaurerede vandmøller, eller stop i en landsby, for at nyde en portion østers eller dampede muslinger og se verden passere forbi. Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre. Netværket af kanaler, floder og søer udgør en smuk kulisse, så hvorfor ikke give det en chance at forsøge sig med selv at fange aftensmaden? De søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland giver et dejligt twist til det kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle fra det 15.-16. århundrede. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til hverdagslivet langs kanalen. På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte, flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlbåde fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej. Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44