Byen Chalon sur Saone og vindistriktet Chardonnaise

Flodbådsferie i Bourgogne - et spændende vinområde

Chalon Sur Saône – ligger i vinområdet Cote Chalonnaise. Udover at Chalon sur Saône byder på en masse smagfulde vine, er der flere attraktioner at opleve på en flodbådsferie i Bourgogne.

Når du er i Chalon Sur Saône, så besøg Maison des Vins de la Cote Chalonnaise i 2 Promenade Ste-Marie for at købe nogle af regionens gode vine. Det er en livlig by med marked 3 gange om ugen på Place St-Vincent. På pladsen ved katedralen er der mange caféer og specialforretninger bygningerne er i bindingsværk og selve katedralen er et godt eksempel på romansk arkitektur. Er du interesseret i fotografering blev opfinderen af fotoapparatet født i byen i 1765 og der er et interessant museum i Hotel des Messageries ved flodbredden. Udover kameraer er der en fin fotografisk samling som viser fotografiets historie.  Ved kajen ligger Attelier St-Jean – et kunstgalleri med udstilling af prominente kunstnere. Besøg den botaniske have og rosenhaven, som ligger 4 km sydøst for byen og har en samling af 25.000 roser. Hvert år i slutningen af juli afholdes der en kunstfestival med underholdning i gaderne. Der er et marked, som er åbent hele dagen om fredagen og også søndag formiddag, og der er en offentlig swimmingpool med udsigt over floden ved kajen ikke langt fra havnen - kan nås til fods eller på cykel.

Tillægningsstedet ligger ret tæt ved bycentrum, og der er et enormt shopping-center lige ved. Der er en gangbro, som forbinder havnen med den gamle bydel, som er fodgængerzone omkring kirken. Supermarkedet Carrefour ligger lige på den anden side af gaden ved lystbådehavnen. I L'Assiette Moulfrite, 30 quai St Cosme, som ligger i gåafstand, hersker der en varm og venlig atmosfære, og stedets specialitet er muslinger og frølår (et must at prøve, når man er i Frankrig). Man bør lægge til i lystbådehavnen ved kaj Quay des Messageries, eller Quay Gambetta. Udlejningsbåde er IKKE velkomne i roklubben, og man må heller ikke benytte de kajanlæg, som bruges til kommercielle fartøjer.

Vine fra Cote Chalonnaise

Både rødvine og hvidvine af god kvalitet er essensen af bedømmelsen af dette område vine beliggende syd for Beaune. De mest anvendte druesorter er Pinot Noir og Gamay (rød); Chardonnay og Aligoté (hvid)
Lige syd for vinmarkerne med hvide druer i Cotes de Beaune ligger Cote Chalonnaise opkaldt efter byen Chalon-sur-Saone. Da vindruer er den vigtigste afgrøde i Cote d´Or er det blide landskab præget af bølgende vinmarker. Vine som fremstilles af Chardonnay eller Pinot Noir undtagen vinene fra byen Bouzeron kan drikkes unge og er generelt til en god pris, hvilket gør dem attraktive. Gennem 1980-erne var der en høj grad af ensartethed i Cote Chalonnaise at dette i mange tilfælde kompenserede for områdets mangel på topkvalitet og vinene var derfor nogle af de bedste i Bourgogne. Men uundgåeligt regulerer markedet sig hurtigt så prisen på vine fra Cote Chalonnaise´s 4 appellationer er omkring den samme som fra mindre kendte landsbyer.

Givry – producerer hovedsagelig rødvine som er en yderst pålidelig appellation. Vinavleren Joblot laver vine som er meget mere sofistikerede end det er normalt og Domaine Thenard ligger her.

Mercurey – også overvejende helliget Pinot Noir-druen, er distriktets vigtigste appellation. Der er flere præmiere cru vinmarker, som er i stand til bliver til vine med dejlig spænstig frugtsmag. Faiveley La Framboisière aftapning er en pålidelig afspejling af hver årgang. Émile Juillot er en af bydelens stjerner.

Montagny – er dedikeret til Chardonnay, er blevet et kendt navn og solgt til mange via vin co-operativet Buxy, som er et af de mest dedikerede og innovative i Frankrig. Der fremstilles og en temmelig god mousserende vin- Cremant de Bourgogne.

Rully – som ikke skal forveksles med Reuilly I nærheden af Sancerre er ligelig fordelt med dyrkning af Pinot Noir og Chardonnay. Domaine Vincent Dureuil-Janthial er en af de bedste, men Eric de Suremain i Monthélie giver også klasse til appellationen.


Cremant de Bourgogne

Som populariteten af mousserende vin til festlige anledninger og receptioner stiger, vokser også salget af Cremant de Bourgogne. Cremant er den mousserende udgave af Bourgogne-vine og er ligesom de største boblevine et produkt af en anden fermentation i flasken. Kuldioxiden som dannes giver vinen dens mousserende karakter, men den samtidig bevarer områdernes karakteristika. Hvert år eksporteres mere end 1,6 millioner flasker – det dobbelte af for 10 år siden. Cremant er lavet efter den traditionelle ”champagne-metode”, men sælges til meget mere rimelige priser.

Crémant de Bourgogne appellation dækker en temmeligt stort geografisk rområde, der strækker sig fra nord til syd og dækker Chablisien, Châtillonnais, Côte de Nuits, Côte de Beaune, Côte Chalonnaise (hovedsagelig Rully), Mâconnais og Beaujolais områderne. Faktisk var det i Rully, tilbage i 1826, at Petiot- brødrene fremstillede de første mousserende vine kaldet "Fleur de Champagne«. Det var en stor succes og andre producenter fulgte snart efter. Louis Bouillot har produceret den boblende vin siden 1877 i Nuits-St-Georges.

Crémant de Bourgogne kan fremstilles af flere typer druer: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris, Gamay 'jus blanc´, Aligote, Melon og Sacys. Hver drue har sin egen karakteristiske smag og med gode blandingstek-nikker, produceres der en definerbar stil. Pinot Noir giver en rig og robust vin, en Chardonnay bringer aroma af hvide blomster.  Gamay er kendt sig for sin saftighed, livlighed og volumen, Aligoté´s unikke surhedsgrad øger vinens bobler. De 4 kategorier som har fået en appellation controllée i 1975, er følgende:

1) Le crémant de Bourgogne blanc – minimum 30 % Pinot Noir og /eller Chardonnay giver en velafbalanceret mousserende vin med en komplex aroma.
2) Le cremant de Bourgogne blanc de blanc – fremstillet af Chardonnay-druen og Alogoté-varianten giver en frisk og sprudlende vin – ideel ril aperitif.
3) Le cremant de Bourgogne blanc de noirs – fra ren Pinot Noir-druer.
4) Le cremant de Bourgogne rosé – fremstillet af Pinot Noir alene eller sammen med lidt Gamay for at give en frugtagtig smag.


L'Imaginarium and Sacrée Vigne

Et besøg her Louis Bouillot’s L’Imaginarium in Nuits-St-Georges vil være en fornøjelse for hele familien. Det er en oplevelse at udforske d mousserende vine´s verden til den reelle smagning og også sjovt for børnene og de kan deltage i smagningen med den alkoholfrie version. Der er 2 præsentationer: ”boblernes magi” og ”den hellige vin”, som viser historien om vingården gennem værktøjer som er blevet anvendt gennem århundrede, præsentere med farver og lys

The Imaginarium - Avenue du Jura- 21700 Nuits-Saint-Georges - France Tel: +33 (0)3 80 62 61 40: drej fra A31 mod Nuits-Saint-Georges og drej til venstre efter and betalingsstedet.

Veuve Ambal

Er den største producent af Cremant de Bourgogne og her er der et besøgscenterved hovedkvarteret I Beaune. Her er en interaktiv præsentation med en film, info om produktionen og smagning.Frankrig

Frankrig

Oplev Frankrigs historiske kanaler og floder Når du tager på flodbådsferie i et vores 12 områder Frankrig, venter der dig en afslappet oplevelse i skønne omgivelser med lækker mad og vin. Velkommen til Frankrig Lej en flodbåd og nyd Frankrigs indre vandveje i eget tempo, hvor I oplever et intenst, men samtidig afslappet møde med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og floder løber igennem nogle af Europas smukkeste og mest varierede landskaber, hvilket gør Frankrig til en perfekt destination til en kanalbådsferie. I kan handle ind på farverige torvemarkeder til en picnic langs flodbredden, eller I kan nyde et gourmetmåltid i en af de maleriske fæstningsbyer. Alternativt kan I slappe af med en fredfyldt aften i salonen ombord på kanalbåden – med et glas vin fra en af regionens lokale vingårde. Om sejlads i Frankrig I Frankrig er der stor niveauforskel imellem havene og det bjergrige land. Det nødvendiggør at vandstanden med kortere eller længere afstand reguleres med et velfungerende slusesystem undervejs på kanalbådsferien. I bjergrige egne kan sluserne ligge tæt, og en helt speciel oplevelse er bådeelevatoren i Alsace. Opbygningen af det mere end 8.000 km lange, sindrige kanalsystem, der forbinder de store franske floder, påbegyndtes for ca. 800 år siden. Langs kanalerne løber der ofte gamle pramdragerstier, hvor pramdragerne tidligere møjsommeligt trak fyldte både mod strømmen. De gamle vandveje har med tiden mistet deres økonomiske betydning, men er i dag genåbnet med restaurerede broer og slusesystemer til glæde for os der holder ferie på vandet. Sejlads i 12 forskellige områder Seatravel tilbyder sejlads i 12 forskellige områder – alt fra Alsace med de smukke bindingsværkshuse i det nordlige Frankrig over landlige Bourgogne med fornemme vinslotte til Camargues søer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Hertil kommer idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områderne langs Charente-floden, for ikke at glemme det solrige Aquitaine og den berømte Canal du Midi i Sydfrankrig.  
Read more

Italien

Italien

Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien Oplev Venedigs smukke, livlige lagune eller det rolige liv langs Friuli-regionens indre vandveje. De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo.  Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler. Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade, kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado.   
Read more

Skotland

Skotland

Charmerende Skotland I Skotland venter der dig naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner. Velkommen til Skotlands magiske højland, hvor bjerge, søer og dybe dale omgivet af lyngklædte bakkedrag og grønne vidder danner en fabelagtig smuk ramme om din flodbådsferie. Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Langs kanalerne finder du mange cykel- og vandrestier, der ideelle til at få lidt landlig motion under din sejltur. Med Seatravel kan du tage på flodbådsferie i 2 meget forskellige områder i Skotland. Caledonian Canal Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer, fx den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du sejler ud fra bådbasen i Laggan i den vestlige del af Caledonian Canal, hvorfra du frit kan bevæge dig ud i det dramatiske og vilde højland. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, idylliske byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber. Falkirk Her sejler du i de traditionelle Narrowboats på vandvejene mellem de to skotske metropoler Edinburgh og Glasgow. Turen begynder i Falkirk ca. midtvejs mellem de to storbyer, og her kan du opleve Falkirk Wheel, et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde (mod Glasgow) og The Union Canal (mod Edinburgh). Sidstnævnte byder på slusefri sejlads, mens begge kanaler flyder gennem fredfyldte landsbyer og langs smukke golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Udforsk Irlands smukke Shannon-flod I Irland kan du sejle på den smukke flod Shannon, der byder på et væld af spændende aktiviteter og steder at udforske. En bådferie på Shannon-Ernes floder og kanaler vil være feriesejlads gennem Irlands evigt grønne vidder og dramatiske landskaber. Så langt øjet rækker ses konturen af fjerne bjerge, romantiske dale og keltiske middelalderborge, der knejser langs søbredden. Og så er området et paradis for lystfiskere, idet her findes både ørred, laks, aborre og brasen. Henrivende små landsbyer såsom Carrick, Leitrim og Killaloe med lune pubs og huse malet i stærke kulører, vidner om de livsglade irere. Det gamle irske ordsprog "En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt" vil du snart sande stadig gør sig gældende i den irske mentalitet, når båden lægger til i en lille hyggelig havn undervejs. Myter, legender og irsk historie spænder over årtusinder, og der er gode muligheder for at møde historien på for eksempel Portumna Castle. Trænger du til en pause fra alle indtrykkene, er det altid muligt at nyde en fløjlssort Stout eller en original Irish Whisky på en af de utallige pubs på din vej. Her er du garanteret aftenstunder fulde af stemning ved mødet med de altid varme og imødekommende irere, deres (røver)historier og folkemusik. Sidst, men bestemt ikke mindst, har få lande så mange og så utroligt smukt beliggende golfbaner af international standard, som du finder dem i Irland. Mange af dem ligger tæt på vandvejene, så hvorfor ikke kombinere din bådferie med et par formiddage på golfbanen?  
Read more

Belgien

Belgien

Hjertevarme Belgien Flandern byder dig velkommen med lækker chokolade, smagfulde øl og et væld af smukke broer. Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste. Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader. Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, herunder den særlige lambic-type. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 500 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her. Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgien. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!  
Read more

Holland

Holland

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland Glæd dig til at sejle gennem farverige tulipanmarker i det hollandske landskab, hvor de traditionelle vindmøller rager op over hustagene. I Holland er der stor tradition for at leve livet på vandet. Sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse! En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i hyggelige marinaer med moderne faciliteter eller lige ved byens torv. På en kanalferie i Holland kan du sejle i dit eget tempo og forbi marker med farvestrålende tulipaner, hyggelige landsbyer og større kosmopolitiske byer. Det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske oste. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt. Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, særligt Amsterdam og Utrecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen - et befæstet hus forvandlet til et bryggeri. Vandsport: Sø-distriktet er berømt over hele Europa som en destination for vandsportsferier. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller. Cykling: Holland er kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør landet ideelt for cykelture. Lej cykler til at have med ombord, og cykl forbi tulipanmarker og rustikke, restaurerede vandmøller, eller stop i en landsby, for at nyde en portion østers eller dampede muslinger og se verden passere forbi. Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre. Netværket af kanaler, floder og søer udgør en smuk kulisse, så hvorfor ikke give det en chance at forsøge sig med selv at fange aftensmaden? De søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland giver et dejligt twist til det kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle fra det 15.-16. århundrede. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til hverdagslivet langs kanalen. På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte, flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlbåde fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej. Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44