Bådferie på Lot-floden - en betagende naturoplevelse

Mulighederne er mange når du sejler på Lot, men nogle af højdepunkterne langs floden præsenteres her:

På Lot-floden vil du kunne opleve noget af det smukkeste natur og varierende landskab på en flodbåd. På billedet øverst kan du se Pont Valentré, som ligger i byen Cahors. Byen er en gammel regional hovedstad, med mange brostensgader og smukke haver. Byen gemmer på imponerende arkitektur som stammer fra middelalderen. Oplev de charmerende markedsdage onsdag og lørdag, som byen er berømt for.
På Frankrigs nationaldag den 14. juli, kan det anbefales at ligge til kaj ved den unikke Pont Valentré bro fra det 14. århundred, for at opleve fyrværkerishowet som markerer Bastilledagen.

Skab mindeværdige oplevelser ved at cykle på pramdragerstierne

Lot-floden

Gå i land, og cykel igennem den smukke natur på lejet cykler. Køb lokale råvarer i landsbyerne, tilbered maden i bådens køkken og slut dagen af med at nyde maden under åben himmel på båddækket.

St. Cirque Lapopie - "Frankrigs smukkeste landsby"

Lot-floden

Lot-floden

Det er ikke tilfældigt at Cirque Lapopie har fået kælenavnet ”Frankrigs smukkeste landsby”. Byen er særdeles udsøgt med små historiske gader - det er som at vandre rundt i et frilandsmuseum.

Forhistoriske hulemalerier

Lot-floden

Besøg grotten ”Peche Merle” nær byen Cabrerets. Grotten har fantastisk bevaret forhistoriske vægge bemalet med mennesker, mammutter, bisonokser og heste. Der er fodspor af mennesker i en tørlagt pool, ligesom der er stalaktitter, stalagmitter og pisolites (huleperler).

Lot-floden

Mellem byerne Cahors og Saint-Cirq Lapopie findes der i alt fire “Chateaux des Anglais” eller på dansk ”engelske slotte”. De atypisk-konstruktioner er hugget ind i klippevæggene, og havde den funktion, at skjule datidens befolkning sig for fjendtlige angreb.

Læs mere om de "engelske slotte" her.

Besøg H.K.H. Prins Henriks vinslot

Lot-floden

Gå i land ved byen Caix, for at besøge Prinsgemalens vinslot Château de Cayx. En lille gåtur op ad en kort bakke, vil føre dig frem til slottet og dens smukke have. Du vil endda have mulighed for at smage på slottets vin, i den gamle vinkælder.

Skipper på egen båd
En bådferie er rigtig god til sightseeing, og giver dig muligheder og selvbestemmelse, som man umuligt kan få på andre måder. Det er muligt enten at gøre holdt flere steder eller gøre holdt nogle dage et sted, hvis du har forelsket dig i et område. Det vil være helt op til dig og dit rejseselskab, da det er dig, som er skipper på en flodsejlads eller kanalsejlads.

Læs mere om alle seværdighederne og attraktionerne, som du kan se på Lot-floden her