Themsen - en flod fuld af overraskelser

Oplev de mest berømte og smukkeste dele af Themsen

På Themsen kan du vælge at sejle envejs mellem baserne Benson og Chertsey, eller sejle tur retur. På din vej ned ad floden vil du komme forbi flere interessante steder, som kan gøre holdt ved. Herunder kan du se bådturen illustreret, samt læse om de mange hyggelige byer. 

Ruten fra Benson til Chertsey er 128 km, med 30 sluser, som alle er bemandet af en slusemester. Flodrejsen tager omkring 24 timer, så I skal regne med at sejle ca. 4 timer om dagen i gennemsnit.

kort-themsen

Benson
Denne store og hyggelige by ligger for foden af de smukke Chiltern Hills og her starter jeres flodbådsferie på Themsen. I byen finder I supermarked og hyggelig pubs, hvor I kan spise.

Wallingford
Den berømte krimiforfatter Agatha Christie kommer fra byen Wallingford og dette er en spændende by, som går helt tilbage til Cæsars tid. Her er mange forskellige butikker, traditionel engelsk arkitektur, antikvariater, cafeer og restauranter. Byen har også været kulisse for Midsomer Murders.

Moulsford
En lille, men køn landsby, som ligger over for South Stoke. South Stoke har en folklorisk kirke og en pub, som er helt tilbage fra det 17.århundrede. En hyggelig landsbypub. Ingen af byerne har nogen butikker, men højdepunktet i Moulsford er det berømte hotel Beetle and Wedge Hotel.

Goring
Denne smukke by ligger mellem Chilterns og Berkshire Downs i et område, som er ”en enestående naturskønhed”. Kirken St. Thomas ligger flot ud til floden og her er mange butikker, restaurater og barer, så nyd en hyggelig eftermiddag her.

Pangbourne-on-Thames
Pangbourne går tilbage til Saksernes tid. Lord Nelson boede i Pangbourne og ligger begravet på St. James kirkes kirkegård, som blev bygget i 1660. De enkelte butikker er charmerende og hyggelige og det omkringliggende område er ideelt for vandrere, både fotografer og kunstnere.

Mapledurham
Mapledurham er en af de mest maleriske steder på Themsen med udsigt over Mapledurham House og Englands sidste fungerende mølle, som stadig producerer mel. Mapledurham har en pub, The Pack Saddle, i Chazey Heath.

Reading
Reading er kendt for at være en af Storbritanniens top ti destinationer for shopping, men hjertet af Reading byder på meget mere end fantastiske shopping muligheder. The Fourby Gardens, en national anerkendt viktoriansk have, fører dig smukt til ruinerne af Reading Abbey, et gammelt monument og gravplads for en konge af England.

Sonning-On-Thames
Sonning-On-Thames er en malerisk landsby, som ligger ned til floden med Tudor bindingsværkshuse og er en af de smukkeste steder at gøre holdt på jeres tur ned af Themsen. Sonning Lock med sine farverige haver er et dejligt sted for en spadseretur og den imponerende hvælvede bro, bygget i 1775, spænder perfekt hen over floden.

Henley-upon-Thames
Stedet er bedst kendt for sin kongelige Regatta, hvorfor man også helt automatisk forbinder stedet med roning og området tiltrækker også nogle af verdens bedste roere. Bare et par skridt fra flodbredden ligger hjertet af Henley med sin historiske kirke, rådhus og markedsplads.

Marlow
Marlow er en charmerende georgisk købstad, hvor en elegant hængebro går igennem byen. Marlow er mødestedet for den årlige kongelige ceremoni af ”Swan Upping”, her indfanges svanerne og bliver mærket, inden de slippes fri igen. Marlow Town Regatta afholdes også i juni måned. Med sine mange restauranter og bistroer er Marlow en hyggelig ferieby at besøge.

Cliveden
Themsen snor sig igennem landskabet og på et tidspunkt vil I se nogle majestætiske bøgeskove rejse sig op fra landskabet og det er her I vil se Cliveden Estate. En stor herskabsvilla som engang var det glitrende centrum for samfundet, besøgt af næsten alle britiske konger siden George I.

Cookham
Cookham er en smuk landsby med en skøn gade i centrum, som har ændret sig lidt igennem århundreder. I dag huser den mange fine restauranter og kroer. Kenneth Grahame boede i Cockham og det siges, at han er blevet inspireret af floden Themsen, da han skrev Vinden i Piletræerne.

Maidenham
Maidenham er en gammel by med en historie, der går tilbage til begyndelsen af Sakser-tiden. Denne travle by er nu et centrum for roning. Det er en populær destination for shoppere og for dem, der elsker lidt finere restauranter; området er hjemsted for nogle fantastiske restauranter hvoraf nogle har Michelin stjerner.

Eton
Over for Windsor på den anden side af flodbreden ligger Eton, som er hjem til den berømte skole, Eton College, en af de mest eksklusive skoler i verden med årlige gebyrer på omkring £ 20.000. De gamle skriveborde og bænke bærer mærker og tegninger fra de mange generationer af tidligere elever, som omfatter 19 tidligere britiske premierministre.

Windsor
Den kongelige by i Windsor er fuld af historie og charme og er hjemsted for Storbritanniens største beboede slot og kongelig residens og det har det været i over 900 år – Windsor Slot. Du vil også finde en travl bymidte med moderne shopping, fine restauranter og aktiviteter. Nyd en eftermiddag her i de kongelige omgivelser.

Egham
Denne vand-eng ved siden af Themsen er et ideelt sted at lægge til og nyde en spadseretur. Det var også her i nærheden ved Runnymede i 1215, at den historiske Magna Carta blev forseglet, hvilket var grundlaget for meget af den nuværende britiske forfatning og lovgivning.

Staines
Staines er en travl by, som tiltrækker snesevis af besøgende på baggrund af sine mange butikker og storcentre. The Elmsleigh Centre og Two Rivers, samt byens centrum med sin gågade og mange butikker, cafeer, restauranter og pubs er et hyggeligt sted at nyde en eftermiddag.

Sunbury-on-Thames
Denne lille forstad stammer helt tilbage fra bronzealderen og er nu en attraktiv grøn forstad til London. Sunbury er hjemsted for London Irish Rugby Club og lige øst for ligger Kempton Park Racecourse.

Walton-on-Thames
I Walton-on-Thames ligger det firkantede flintetårn St. Marys Saxon Kirke, der står på byens højeste punkt. Det er en levende by, hvor der ligger en lang række butikker og restauranter. Især dens spændende nye storcenter som kombinerer de nyeste trends inden for mode og rigtig gode cafeer.

Kingston-upon-Thames
Kingston-upon-Thames var engang stedet for kroningsceremonien for de Saksiske konger fra 902 – 978. I dag har denne travle købstad udviklet sig til et stort shopping og underholdningscentrum, selvom det har bibehold meget af sin oprindelige charme. Det har også en stærk kunst og kultur stemning, samt et pulserende festivalprogram.

Chertsey
Til sidst ankommer I til Chertsey, som er en af de ældste byer i England, grundlagt i 666 AD. Denne maleriske by med dens antikke butikker og restauranter er en årlig vært for et stort marked, som kan dateres tilbage til 1883. I skarp kontrast dertil er det også hjemsted for Thorpe Park, Storbritanniens førende forlystelsespark. Og det er også her basen er, hvor I afleverer båden efter en oplevelsesrig uge.  

Læs mere om de mange attraktioner du kan opleve på en flodbådsferie på Themsen her.

Vil du vide mere om udvalget af flodbåde vi kan tilbyde dig på Themsen? Send os en forespørgsel her.

Frankrig

Frankrig

Oplev Frankrigs historiske kanaler og floder Når du tager på flodbådsferie i et vores 12 områder Frankrig, venter der dig en afslappet oplevelse i skønne omgivelser med lækker mad og vin. Velkommen til Frankrig Lej en flodbåd og nyd Frankrigs indre vandveje i eget tempo, hvor I oplever et intenst, men samtidig afslappet møde med landets befolkning, historie og kultur. De franske kanaler og floder løber igennem nogle af Europas smukkeste og mest varierede landskaber, hvilket gør Frankrig til en perfekt destination til en kanalbådsferie. I kan handle ind på farverige torvemarkeder til en picnic langs flodbredden, eller I kan nyde et gourmetmåltid i en af de maleriske fæstningsbyer. Alternativt kan I slappe af med en fredfyldt aften i salonen ombord på kanalbåden – med et glas vin fra en af regionens lokale vingårde. Om sejlads i Frankrig I Frankrig er der stor niveauforskel imellem havene og det bjergrige land. Det nødvendiggør at vandstanden med kortere eller længere afstand reguleres med et velfungerende slusesystem undervejs på kanalbådsferien. I bjergrige egne kan sluserne ligge tæt, og en helt speciel oplevelse er bådeelevatoren i Alsace. Opbygningen af det mere end 8.000 km lange, sindrige kanalsystem, der forbinder de store franske floder, påbegyndtes for ca. 800 år siden. Langs kanalerne løber der ofte gamle pramdragerstier, hvor pramdragerne tidligere møjsommeligt trak fyldte både mod strømmen. De gamle vandveje har med tiden mistet deres økonomiske betydning, men er i dag genåbnet med restaurerede broer og slusesystemer til glæde for os der holder ferie på vandet. Sejlads i 12 forskellige områder Seatravel tilbyder sejlads i 12 forskellige områder – alt fra Alsace med de smukke bindingsværkshuse i det nordlige Frankrig over landlige Bourgogne med fornemme vinslotte til Camargues søer med østersbanker og lyserøde flamingoer. Hertil kommer idylliske Bretagne med et frisk pust fra havet, Cognac-områderne langs Charente-floden, for ikke at glemme det solrige Aquitaine og den berømte Canal du Midi i Sydfrankrig.  
Read more

Italien

Italien

Velkommen til Venedig og Friuli-regionen i Italien Oplev Venedigs smukke, livlige lagune eller det rolige liv langs Friuli-regionens indre vandveje. De to sejlområder i Italien, Venedig-området og Friuli-regionen, er som to smukke, men meget forskellige søstre. Det er umuligt ikke at overgive sig til deres forskelligartede charme. Venedig er den smarte søster, som altid har travlt. Her er fuld af aktivitet døgnet rundt! Friuli-regionen derimod er Venedigs rolige modpart. Her venter dig en afslappet sejlads til øer, kanaler og spændende byer, som du kan udforske i dit helt eget tempo.  Romantiske Venedig er et feriemål i verdensklasse og Europas mest berømte kanalby. Kanalbyen er bygget på 118 småøer. Man kan næppe forestille sig noget mere romantisk, end at komme sejlende fra lagunen med kurs mod Venedig. Her vil du fra dækket på din båd få en imponerende udsigt over Dogepaladset og Sukkenes bro, samt havnefronten med de historiske bygninger og de berømte gondoler. Sejl til Murano og besøg de verdensberømte glaskunstnere i deres glaspusterier, se hvordan de fineste kniplinger fremstilles i Burano eller besøg Torcello med den imponerende basilica. Feriestederne langs Lidoen er for de badeaktive, så foretrækker du mere ro og stilhed, er sejlturen på floderne Sile og Brenta mod Padova et ganske idyllisk alternativ. Friuli-regionen nord for Venedig er stedet, hvor man kan slappe af og nyde livet på vandet. Her får man en sejlads på kanaler til øer med hyggelige byer og spændende museer. Vil du ud at bade, kan du sejle til kendte badesteder som eksempelvis Lido di Jesolo. Her kan du også spille golf på den populære bane i Grado.   
Read more

Skotland

Skotland

Charmerende Skotland I Skotland venter der dig naturoplevelser for alle pengene, hyggelige pubber og fremragende golfbaner. Velkommen til Skotlands magiske højland, hvor bjerge, søer og dybe dale omgivet af lyngklædte bakkedrag og grønne vidder danner en fabelagtig smuk ramme om din flodbådsferie. Læg båden til kaj ved gamle bebyggelser eller ved en hyggelig skotsk pub, hvor alle mødes i en fornøjelig og lun atmosfære, og hvor en wee dram af den rene malt whisky varmer sjælen. Langs kanalerne finder du mange cykel- og vandrestier, der ideelle til at få lidt landlig motion under din sejltur. Med Seatravel kan du tage på flodbådsferie i 2 meget forskellige områder i Skotland. Caledonian Canal Caledonian Canal løber tværs gennem det nordlige Skotlands mange søer, fx den berømte Loch Ness, og forbinder Inverness på Skotlands østkyst med Fort William på vestkysten. Du sejler ud fra bådbasen i Laggan i den vestlige del af Caledonian Canal, hvorfra du frit kan bevæge dig ud i det dramatiske og vilde højland. The Highlands er et unikt sted i verden, fyldt med bakketoppe, højtbeliggende borge, idylliske byer langs vandet, hyggelige pubber og melodiske sækkepiber. Falkirk Her sejler du i de traditionelle Narrowboats på vandvejene mellem de to skotske metropoler Edinburgh og Glasgow. Turen begynder i Falkirk ca. midtvejs mellem de to storbyer, og her kan du opleve Falkirk Wheel, et bemærkelsesværdigt roterende slusesystem, der forbinder kanalerne Forth & Clyde (mod Glasgow) og The Union Canal (mod Edinburgh). Sidstnævnte byder på slusefri sejlads, mens begge kanaler flyder gennem fredfyldte landsbyer og langs smukke golfbaner.  
Read more

Irland

Irland

Udforsk Irlands smukke Shannon-flod I Irland kan du sejle på den smukke flod Shannon, der byder på et væld af spændende aktiviteter og steder at udforske. En bådferie på Shannon-Ernes floder og kanaler vil være feriesejlads gennem Irlands evigt grønne vidder og dramatiske landskaber. Så langt øjet rækker ses konturen af fjerne bjerge, romantiske dale og keltiske middelalderborge, der knejser langs søbredden. Og så er området et paradis for lystfiskere, idet her findes både ørred, laks, aborre og brasen. Henrivende små landsbyer såsom Carrick, Leitrim og Killaloe med lune pubs og huse malet i stærke kulører, vidner om de livsglade irere. Det gamle irske ordsprog "En fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt" vil du snart sande stadig gør sig gældende i den irske mentalitet, når båden lægger til i en lille hyggelig havn undervejs. Myter, legender og irsk historie spænder over årtusinder, og der er gode muligheder for at møde historien på for eksempel Portumna Castle. Trænger du til en pause fra alle indtrykkene, er det altid muligt at nyde en fløjlssort Stout eller en original Irish Whisky på en af de utallige pubs på din vej. Her er du garanteret aftenstunder fulde af stemning ved mødet med de altid varme og imødekommende irere, deres (røver)historier og folkemusik. Sidst, men bestemt ikke mindst, har få lande så mange og så utroligt smukt beliggende golfbaner af international standard, som du finder dem i Irland. Mange af dem ligger tæt på vandvejene, så hvorfor ikke kombinere din bådferie med et par formiddage på golfbanen?  
Read more

Belgien

Belgien

Hjertevarme Belgien Flandern byder dig velkommen med lækker chokolade, smagfulde øl og et væld af smukke broer. Smag sødmen af det sprudlende Flandern; kendt for sin delikate chokolade, tegneseriefiguren Tin Tin, kniplinger og sit gourmetkøkken, er regionen Flandern, som ligger i den kystnære del af Belgien, rig på kultur og naturlig skønhed. Her sejler du med udsigt til vindmøller, enge, moser, sandstrande og travle byer fyldt med arkitektonisk storhed. Overalt støder man på Flanderns historie, og den ene store borg erstattes hurtigt af den næste. Flanderns spændende historie og kulturarv afsløres også i de mange katedraler og paladser. I Gent kan du blandt andet beundre katedralen St. Bavo og nyde den fantastisk udsigt over middelalderbyen fra St. Michael-broen. Se også de dramatiske museer for 1. Verdenskrig i Ipres. Prøv "Vlaamse stoofkarbonaden" - en populær gryderet i Belgien, som er lavet af oksekød, men med øl istedet for rødvin. Eller hvad med "Konijin i gueze" - kanin tilberedt med øl. Glem ej heller de verdensberømte Praliner-chokolader. Belgien er et perfekt rejsemål for ølsmagning og ølfestivaler. Landet er berømt for sine øl, herunder den særlige lambic-type. Bryggeriet Straffe Hendrik tilbyder rundvisninger og ølsmagning, og Dulle Griet Bar i Gent har over 500 forskellige slags bryg på menukortet. Du kan også deltage i en af Belgiens utallige ølfestivaler, som finder sted året rundt. Læs mere om ølfestivalerne og vores råd til at kombinere din flodbådsferie med en af dem på vores blog her. Man kan roligt tage børnene med på bådferie til Belgien. Bellewaerde Park i Ipres har både forlystelser og sjældne dyr. Mere afslappet er der Brielmeersen Park i Deinze, som byder på minigolf og en bambuslabyrint. Kanaler og floder krydser de smukke lavtliggende kystområder ved vores destination i Belgien. Naturområdet her udgør et fristed for både havfugle og badegæster. Vandvejene er så stor en del af Flanderns infrastruktur, at man finder mange broer på kryds og tværs i hver by. Faktisk kan Gent prale med mere end 120 broer!  
Read more

Holland

Holland

Sejl på de traditionsrige floder og kanaler i Holland Glæd dig til at sejle gennem farverige tulipanmarker i det hollandske landskab, hvor de traditionelle vindmøller rager op over hustagene. I Holland er der stor tradition for at leve livet på vandet. Sejl i din egen dejlige flodbåd og få en ægte hollandsk oplevelse! En bådferie er den bedste måde at opleve dette smukke land på og blive venner med den venlige befolkning. Beundr de traditionelle vindmøller, som kranser din sejlrute, tag på cykeltur i omegnen og læg til i hyggelige marinaer med moderne faciliteter eller lige ved byens torv. På en kanalferie i Holland kan du sejle i dit eget tempo og forbi marker med farvestrålende tulipaner, hyggelige landsbyer og større kosmopolitiske byer. Det er også stedet for at opleve alt lige fra de store hollandske kunstneres mesterværker til de berømte hollandske oste. Her er aktiviteter for alle aldre - og badning og fiskeri i de glitrende søer er også muligt. Friesland-Amsterdam-regionen er fyldt med historie og kulturarv, særligt Amsterdam og Utrecht. Besøg Anne Franks hus i Amsterdam, det kongelige palads og Dom Square. I det historiske Utrecht skal du ikke gå glip af en tur til Stadskasteel Oudaen - et befæstet hus forvandlet til et bryggeri. Vandsport: Sø-distriktet er berømt over hele Europa som en destination for vandsportsferier. Sejlads er ikke blot en fritidsbeskæftigelse i Friesland - det er en livsstil. Tjek vandsportsstederne i Sneek og Grow, hvor man kan leje kajak, jetski og sejljoller. Cykling: Holland er kendt for ikke at have nogle bakker, hvilket gør landet ideelt for cykelture. Lej cykler til at have med ombord, og cykl forbi tulipanmarker og rustikke, restaurerede vandmøller, eller stop i en landsby, for at nyde en portion østers eller dampede muslinger og se verden passere forbi. Fiskeri: Lystfiskerferie i området er faktisk meget populært. I de fleste farvande kan man fange sandart, karpe, gedde, brasen, skalle og aborre. Netværket af kanaler, floder og søer udgør en smuk kulisse, så hvorfor ikke give det en chance at forsøge sig med selv at fange aftensmaden? De søvnige fiskerlandsbyer i det nordlige Friesland giver et dejligt twist til det kosmopolitiske Utrecht og Amsterdams flot svungne husgavle fra det 15.-16. århundrede. Læg båden til kaj direkte ved torvet i de maleriske byer eller ved et hyggeligt spisested med udsigt til hverdagslivet langs kanalen. På sejlturen gennem de grønne landskaber på vandvejene, der har inspireret så mange berømte, flamske malere, ses sirligt holdte marskgårde med stråtag, fiskerhuse med pudsige andereder på gavlen og traditionelle sejlbåde fra en tid, da vandet var den almindeligste transportvej. Mange gamle traditioner er bevaret, og ombyggede flodpramme med blomsterkasser, havebænk og vasketøjet til tørre er stadig en livsstil og boform for en stor del af befolkningen.  
Read more
Vi har prisgaranti og vi sidder klar til at hjælpe på tlf. (+45) 39 16 33 44