Oplev de mest berømte og smukkeste dele af Themsen

På Themsen kan du vælge at sejle envejs mellem baserne Benson og Chertsey, eller sejle tur retur. På din vej ned ad floden vil du komme forbi flere interessante steder, som kan gøre holdt ved. Herunder kan du se bådturen illustreret, samt læse om de mange hyggelige byer. 

Ruten fra Benson til Chertsey er 128 km, med 30 sluser, som alle er bemandet af en slusemester. Flodrejsen tager omkring 24 timer, så I skal regne med at sejle ca. 4 timer om dagen i gennemsnit.

kort-themsen

Benson
Denne store og hyggelige by ligger for foden af de smukke Chiltern Hills og her starter jeres flodbådsferie på Themsen. I byen finder I supermarked og hyggelig pubs, hvor I kan spise.

Wallingford
Den berømte krimiforfatter Agatha Christie kommer fra byen Wallingford og dette er en spændende by, som går helt tilbage til Cæsars tid. Her er mange forskellige butikker, traditionel engelsk arkitektur, antikvariater, cafeer og restauranter. Byen har også været kulisse for Midsomer Murders.

Moulsford
En lille, men køn landsby, som ligger over for South Stoke. South Stoke har en folklorisk kirke og en pub, som er helt tilbage fra det 17.århundrede. En hyggelig landsbypub. Ingen af byerne har nogen butikker, men højdepunktet i Moulsford er det berømte hotel Beetle and Wedge Hotel.

Goring
Denne smukke by ligger mellem Chilterns og Berkshire Downs i et område, som er ”en enestående naturskønhed”. Kirken St. Thomas ligger flot ud til floden og her er mange butikker, restaurater og barer, så nyd en hyggelig eftermiddag her.

Pangbourne-on-Thames
Pangbourne går tilbage til Saksernes tid. Lord Nelson boede i Pangbourne og ligger begravet på St. James kirkes kirkegård, som blev bygget i 1660. De enkelte butikker er charmerende og hyggelige og det omkringliggende område er ideelt for vandrere, både fotografer og kunstnere.

Mapledurham
Mapledurham er en af de mest maleriske steder på Themsen med udsigt over Mapledurham House og Englands sidste fungerende mølle, som stadig producerer mel. Mapledurham har en pub, The Pack Saddle, i Chazey Heath.

Reading
Reading er kendt for at være en af Storbritanniens top ti destinationer for shopping, men hjertet af Reading byder på meget mere end fantastiske shopping muligheder. The Fourby Gardens, en national anerkendt viktoriansk have, fører dig smukt til ruinerne af Reading Abbey, et gammelt monument og gravplads for en konge af England.

Sonning-On-Thames
Sonning-On-Thames er en malerisk landsby, som ligger ned til floden med Tudor bindingsværkshuse og er en af de smukkeste steder at gøre holdt på jeres tur ned af Themsen. Sonning Lock med sine farverige haver er et dejligt sted for en spadseretur og den imponerende hvælvede bro, bygget i 1775, spænder perfekt hen over floden.

Henley-upon-Thames
Stedet er bedst kendt for sin kongelige Regatta, hvorfor man også helt automatisk forbinder stedet med roning og området tiltrækker også nogle af verdens bedste roere. Bare et par skridt fra flodbredden ligger hjertet af Henley med sin historiske kirke, rådhus og markedsplads.

Marlow
Marlow er en charmerende georgisk købstad, hvor en elegant hængebro går igennem byen. Marlow er mødestedet for den årlige kongelige ceremoni af ”Swan Upping”, her indfanges svanerne og bliver mærket, inden de slippes fri igen. Marlow Town Regatta afholdes også i juni måned. Med sine mange restauranter og bistroer er Marlow en hyggelig ferieby at besøge.

Cliveden
Themsen snor sig igennem landskabet og på et tidspunkt vil I se nogle majestætiske bøgeskove rejse sig op fra landskabet og det er her I vil se Cliveden Estate. En stor herskabsvilla som engang var det glitrende centrum for samfundet, besøgt af næsten alle britiske konger siden George I.

Cookham
Cookham er en smuk landsby med en skøn gade i centrum, som har ændret sig lidt igennem århundreder. I dag huser den mange fine restauranter og kroer. Kenneth Grahame boede i Cockham og det siges, at han er blevet inspireret af floden Themsen, da han skrev Vinden i Piletræerne.

Maidenham
Maidenham er en gammel by med en historie, der går tilbage til begyndelsen af Sakser-tiden. Denne travle by er nu et centrum for roning. Det er en populær destination for shoppere og for dem, der elsker lidt finere restauranter; området er hjemsted for nogle fantastiske restauranter hvoraf nogle har Michelin stjerner.

Eton
Over for Windsor på den anden side af flodbreden ligger Eton, som er hjem til den berømte skole, Eton College, en af de mest eksklusive skoler i verden med årlige gebyrer på omkring £ 20.000. De gamle skriveborde og bænke bærer mærker og tegninger fra de mange generationer af tidligere elever, som omfatter 19 tidligere britiske premierministre.

Windsor
Den kongelige by i Windsor er fuld af historie og charme og er hjemsted for Storbritanniens største beboede slot og kongelig residens og det har det været i over 900 år – Windsor Slot. Du vil også finde en travl bymidte med moderne shopping, fine restauranter og aktiviteter. Nyd en eftermiddag her i de kongelige omgivelser.

Egham
Denne vand-eng ved siden af Themsen er et ideelt sted at lægge til og nyde en spadseretur. Det var også her i nærheden ved Runnymede i 1215, at den historiske Magna Carta blev forseglet, hvilket var grundlaget for meget af den nuværende britiske forfatning og lovgivning.

Staines
Staines er en travl by, som tiltrækker snesevis af besøgende på baggrund af sine mange butikker og storcentre. The Elmsleigh Centre og Two Rivers, samt byens centrum med sin gågade og mange butikker, cafeer, restauranter og pubs er et hyggeligt sted at nyde en eftermiddag.

Sunbury-on-Thames
Denne lille forstad stammer helt tilbage fra bronzealderen og er nu en attraktiv grøn forstad til London. Sunbury er hjemsted for London Irish Rugby Club og lige øst for ligger Kempton Park Racecourse.

Walton-on-Thames
I Walton-on-Thames ligger det firkantede flintetårn St. Marys Saxon Kirke, der står på byens højeste punkt. Det er en levende by, hvor der ligger en lang række butikker og restauranter. Især dens spændende nye storcenter som kombinerer de nyeste trends inden for mode og rigtig gode cafeer.

Kingston-upon-Thames
Kingston-upon-Thames var engang stedet for kroningsceremonien for de Saksiske konger fra 902 – 978. I dag har denne travle købstad udviklet sig til et stort shopping og underholdningscentrum, selvom det har bibehold meget af sin oprindelige charme. Det har også en stærk kunst og kultur stemning, samt et pulserende festivalprogram.

Chertsey
Til sidst ankommer I til Chertsey, som er en af de ældste byer i England, grundlagt i 666 AD. Denne maleriske by med dens antikke butikker og restauranter er en årlig vært for et stort marked, som kan dateres tilbage til 1883. I skarp kontrast dertil er det også hjemsted for Thorpe Park, Storbritanniens førende forlystelsespark. Og det er også her basen er, hvor I afleverer båden efter en oplevelsesrig uge.  

Læs mere om de mange attraktioner du kan opleve på en flodbådsferie på Themsen her.

Vil du vide mere om udvalget af flodbåde vi kan tilbyde dig på Themsen? Send os en forespørgsel her.