The Stouerport Ring - flodbådsferie i en narrowboat

•    Distance: 122km
•    Sluser: 105
•    6 timers sejlads om dagen

Sejlruten
I starter med at sejle fra basen Stoke Prior mod The Tardebigge Flight, som er et forløb af flere sluser lige efter hinanden – den længste i Storbritannien. De fleste af sluserne i denne række stammer helt tilbage fra det tidlige 19.århundrede og er en spændende oplevelse at sejle igennem.

Når I er kommet forbi ’slusetrappen’ kommer I til en strækning, der er slusefri indtil Gas Street Basin. Gas Street Basin ligger i centrum af Birmingham, kun et kort stykke fra det internationale kongrescenter. Dens placering er midt imellem the Mailbox og Brindleyplace developments, hvilket betyder, at det kun er kort spadseretur fra en lang række butikker, barer og restauranter. Dette område er også populært for forskellige kulturelle attraktioner, herunder Symphony Hall, museer og kunstgallerier.

I kan også stoppe op ved det behagelige Universitet, de Botaniske haver og Cadbury World. Botanisk have er særligt imponerende. De åbnede i 1832, spænder over 15 hektar og huser over 7.000 planter. De er hjemsted for British National Bonsai Collection og er også vært for en række arrangementer og udstillinger for hele familien.
Hvis en af jer eller måske alle har en sød tand, så er Cadbury World lige stedet for jer! Her kan I lærer, hvordan Cadbury’s chokolade er lavet og endda ’lege’ i chokoladeregnen. Der er 14 områder at udforske, så sæt noget tid af til at nyde stedet.

Efter I har forladt Birmingham, sejler I igennem Netherton Tunnel til Merry Hill og Staffordshire og Worchestershire Canal, hvor I vil komme igennem et smukt landskab. Staffordshire og Worchestershire Canal er en af de mest historiske i landet. Den blev oprindeligt bygget i 1771 med hovedformålet at transportere handel fra The Potteries til Gloucester og Bristol og har bevaret sin oprindelige struktur.  

Denne kanal fører dig til floden Severn i Stouerport. Flodområdet her har en masse aktiviteter for alle med den smukke kulisse til Severn Valley. Søområdet er et skønt område for ’sejlere’. Der er flere bådhuse her, som huser omkring 100 narrowboats og sejlbåde.

Ved Worchester forlader I Severn og sejler stille og roligt igennem åbne landskaber tilbage til baen i Stoke Prior.

stouerport ring