Sejl på opdagelse i de hollandske landskaber

Tag på opdagelse i hovedbyerne i Holland, fra kosmopolitiske Utrecht til dynamiske Amsterdam. Gå ikke glip af de blomstrede marker og haver nær Lisse og Leiden, som I kommer forbi på vejen.

kort-holland

Vandveje: V.P., Geuzesloot, Ams Rijn Kanaal, Maarsseen, Vecht - Utrecht. Utrecht, Gouda, Alphen a/d Rijn, Leiden, Den Haag, Delft, Leiden, Amsterdam, Six Haven, Heerengracht, Duivendrecht, Weesp, Maarsen, Vinkeveen.
Distance: 170 Km
Sejltid: 35 timer Sluser: 14 Broer: 82
Slusetyper: Alle sluser er bemandede af en slusemester.

blomster-holland-flodbadsferie

Byer og landsbyer på vejen

Vinkeveen: Beliggende i det sydlige Amsterdam er Vinkeveen det perfekte udgangspunkt at starte et cruise i området. The Vinkeseense Plassen er en vigtig rekreativ sø for mange aktiviteter som svømning, dykning og sejlsport.  

Breukelen: Beliggende langs floden Vecht, har mange handelsfamilier fra Amsterdam bygget deres store villaer i nærheden af byen. I nærheden kan I nyde en kort gåtur rundt om søen af Loodrechte Plassan. En sjov detalje er, at navnet Brooklyn i New York stammer fra bynavnet Breukelen.

Maarsen: Beliggende lands Vecht floden var Maarsen en central plads for tørv-mosen i middelalderen. Senere byggede nogle af de mere velhavende familier fra Amsterdam nogle sommerhuse/residenser i nærheden, som det stadig er muligt at se. Byen er nu mere en forstad til Utrecht, men du kan stadig besøge historiske landsby Maarssen-Dorp i den østlige side af byen.

Utrecht: Utrecht er Hollands fjerde by og den gamle bydel har mange attraktioner. Det er desværre kun ’halvdelen’ af den berømte middelalderlige kirke, St. Martin-katedralen, som står tilbage efter en forfærdelige orkan i 1674. Kanaler, omgivet af grønne ’terrasser’ og områder giver byen en helt speciel charme og er et ideelt sted til en spadseretur.

Oudewater: Brug lidt tid på at besøge det beskyttede historiske centrum og den berømte ”Heksenwaag”, hvor folk som blev anklaget for hekseri blev tilbudt en ærlig chance for at bevise deres uskyld.

Gouda: Gouda er vært for det traditionelle ostemarked hver torsdag morgen. Byen har også en rig historie og huser en af de ældste rådhuse i landet. Gå ikke glip af Saint John kirken berømt for sine blyindfattede ruder.

Delft: Delft er hjemby for den berømte maler Veermeer og er en typisk hollandsk by med masser af historiske monumenter og bygninger omkranset af kanaler og de typiske hollandske broer. Hvis I lægger til her, så tag et smut forbi rådhuset og nogle af portene som fx påskeporten, som kaldes ”Oostpoort”.

Den Haag: Den Haag er sæde for regeringen i Holland. De små gader omkring Binnehof betragtes som det kulturelle centrum af byen. Brug lidt tid til at opdage nogle af byens pladser og de imponerende monumenter i byen, såsom den berømte freds palads ”Vredespaleis”, hvor den internationale domstol har hjemme.

Leiden: Den charmerende by Leiden består af små kanaler og er omkranset af træer. Den historiske bymidte indeholder imponerende bygninger og kirker, som du ikke må gå glip af. Tilbring og lidt af tiden med at spadsere i de mange parker og besøg Hortus Botanicus, samt de andre botaniske haver i byen.   

Kagerplassen: Kagerplassen er et lille søområde, som er meget populært for vandsport og fiskeri. Havnefronten og de omkringliggende vindmøller og naturen er med til at skabe den hyggelige stemning, som omgiver stedet. Her har man i længst tid dyrket vandsport i Holland.

Amsterdam: Hollands hovedstad vil byde dig velkommen med alle dets skatte og monumenter og ikke mindst byens historie. Byen er helt sikkert et besøg værd.

amsterdam-kanaler

Aktiviteter på ruten

•    Smag på den lokale Gouda ost og gå en tur på markedet, som finder sted hver torsdag morgen.
•    Nyd imponerende arkitektur.
•    Smukke botaniske haver ved Lisse og blomsterparken Keukenhof – en af de største blomsterparker i verden.
•    Besøg den Internationale Domstol og fredspaladset i Den Haag.
•    Fantastiske Amsterdam – kanalernes, cyklernes og blomsternes hovedstad.
•    Bliv opslugt af en typisk hollandsk by som Delft med dets historiske bygninger, charmerende kanaler og broer.
•    Historisk botanisk have i Leiden, som blev grundlagt i 1590 og et historisk centrum, som er et af de ældste i verden.

 

Er du klar på at sejle på opdagelse i Holland og de større byer, men mangler en båd? Send os en forespørgsel her og vi finder en til dig.