Maleriske Capestang på Canal du Midi

Havnen i Capestang er meget attraktiv og har mange faciliteter. Den maleriske by er en milesten på Canal du Midi. Her er vin-cooperativer og vinkældre, som venter på dit besøg, masser af restauranter og forretninger. Er du på flodbådsferie på Canal du Midi, er Capestang et besøg værd - historisk spændende, smukke bygninger og ikke mindst god vin og mad.

Der er markedsdag onsdag og søndag formiddag på Place Jean Jaurets. Capestang regionen blev meget tidligt befolket – dette kan ses af, at der er fundet værktøj fra stenalderen, romerske villaer, en vej fra romertiden og gamle gravsteder. I Middelalderen blev regionens velstand baseret på saltfremstilling, fiskeri og landbrug, landsbyen Capestang blev til et bysamfund med en stor kirke og et slot tilhørende ærkebiskoppen i Narbonne. 

St Etienne's Collegiate kirke (et historisk monument) er en overraskende magtfuld bygning og et fint eksempel på det 14. århundredes’ gotiske arkitektur. Kirken er dog aldrig blevet færdigbygget, men hvis byggeplanerne var blevet gennemført ville kirken have været den største kirke i regionen. Tidligere var saltproduktionen af meget stor betydning, men Aude-flodens løb ændredes på et tidspunkt ligesom saltet ikke mere var så vigtig som tidligere (før i tiden var saltning den eneste metode til at konservere kød på). Desuden hærgede pesten og konstruktionen af kirken stod stille.

Vinområdet Vins du Pays des Coteaux d'Ensérune ligger fra bakkerne til søen med det særlige landskab, som er i Camargue. Saisse broen ved PK 189 er den laveste bro på kanalen – kun både under 3,3m kan sejle under og broen bliver brugt af bådværfter til bygning af bådtyper for flodbådssejlads, som målestok for den maximale højde for bådtyperne.

Ærkebiskopper fra Narbonne byggede deres sommerrecidens i byen, og der er betydelige rester tilbage – og den imponerende kollegiale kirke.

Vintur til slottet Château Saint Martin des Champs fra det 17. århundrede:

chateau-saint-martin-des-champs 

Beliggende i hjertet af Languedoc, ca. 20 km fra Middelhavet og på de lavere skråninger af Cavennerne ligger Château Saint Martin des Champs fra det 17. århundrede. Bygget i nærheden af en hermitage fra det 17. århundrede og som har været et stop for pilgrimme på vej til St. Jarques de Compostella. De storslåede bygninger vidner om historie og kældrene fra 1752 er stadig i brug.

Ejerne Pierre og Michel Birot har været vindyrkere i lige linje i familien siden 1675. De passer og plejer med stor omhu de 90 ha vinmarker tilplantet på ler- og kalkstensjord. Brødrene fremstiller deres prestigefyldte vine med passion og kompromisløshed og sønnen Peter er ønolog. Traditionen opdyrket gennem generationer giver en ekspertise til at opnå kvalitet og samtidig gør den moderne teknologi, at her dels er respekt for miljøet og stedet er på forkant med udviklingen. Vine fra Château Saint Martin des Champs AOP Saint Chinian og Vin de Pays d'Oc er kendt og værdsat verden over og serveret til officielle middage på Elysee-palæet, Det Hvide Hus og i Nationalforsamlingen.

Det her er bare en af de mange fine seværdigheder og byer, som du kan opleve på en flodbådstur - klik her for at se nogle flere af de mange attraktioner på Canal du Midi.

Er du interesseret i en flodbådstur i efteråret? Send os en forespørgsel her.