Send rejseforespørgsel
X
Ohøj! Skal et sejleventyr være din næste rejse?
Så send os en forespørgsel.
 

Bodrum, Turgutreis

Vi har prisgaranti, og er medlem af rejsegarantifonden - vi sidder klar til at hjælpe på tlf. 3916 3344

Turgutreis By

Turgutreis er udgjort af et lille netværk af veje, pakkede med hoteller, der leder ned til en hyggelig brostensesplanade og en lille strand. Byen byder på mange gode restauranter og barer, så nyd et traditionelt måltid, efterfulgt af en drink eller to – muligvis aftenen før du stævner ud fra vores base i byen. Her er også god souvenir-shopping – ligesom de nærliggende strande ved Aspat, Akyarlar og Huseyin Feneri er værd at tjekke ud. Den nye marina er veludstyret og har alt hvad besøgene sejlere kunne have brug for – mens lørdagsmarkedet i byen, samt de mange butikker, er ideelle steder at indkøbe den nødvendige proviant. LiggemulighederI marinaen som anvist – der er kajpladser til 550 lystbåde.HighlightsNyd et måltid på en af Turgutreis mange restauranter. Souvenir shopping. Saml proviant.FaciliteterVand. Elektricitet. Bad/toilet. Vasketøjsfaciliteter. Proviant. Barer og restauranter.
Læs mere

Fiskerlandsbyen Gumusluk

Gumusluk er en søvnig fiskerlandsby, der ligger ved stedet for oldtidens Myndos. Dette betyder at byggeriet i og omkring byen, er strengt kontrolleret – hvilket tillader besøgende sejlere at opleve en fuldstændig autentisk og uberørt tyrkisk by. Fra Rabbit Island, en lille ø der ligger i bugten ud fra Gumusluk, kan man nyde en dramatisk solnedgang over til den græske ø Kalimnos. Gumusluk har en attraktiv sand-og småstensstrand, med nogle vandsportsfaciliteter og udlejning af udstyr. Langs byens kyst findes der et dusin – måske lidt flere – restauranter man kan vælge imellem. Friskfanget mad fra havet dominerer menukortet, og din middag vil med stor sandsynlighed have svømmet rundt i Middelhavets klare vand, få timer før du får lov til at nyde den i Gumusluk. Hvis du rejser mod nord fra Gumusluk, vil du finde Bronzealderbyen Iassos – der hvert år udgraves lidt mere af arkæologer fra Italien I vandet rundt om Rabbit Island kan man desuden finde oldtidslevn i form af mosaikker – hvilket desuden gør Gumusluk til et spændende udflugtsmål for snorklere. LiggemulighederKast anker i 5-15 meter vand – hvor det er belejligt. Bunden er mudder og tang, med god holdebund når man er igennem tangen. Kast anker i bugtens vest side, og læg et langt reb ind til kysten. Ud for landsbyen er der flere træmoler, som en lystbåd kan gå til med både for eller agter – hvis der altså er plads.HighlightsSnorkling omkring de undersøiske mosaikker fra oldtidens Myndos. Spis fantastisk frisk fisk ved en af restauranterne ved havnefronten.FaciliteterVand. Provision. Barer og restauranter.
Læs mere

Amazon Creek

På vej rundt om kysten fra Kargilibuk mod Amazon Creek, vil du komme forbi Yedi Adalari – The Seven Islands – en kæde af småøer ud for kysten. Der findes et utal af klipper både over og under vandet i nærheden af øerne – så selvom der er gode ankerpladser ved North Cove, East Creek og Gokagac, er det en god ide at være påpasselig. Ved førnævnte Seven Islands ankerpladser, vil du opdage at selskabet primært er udgjort af hejrer, isfugle og nogle få fiskere. Dette er Tyrkiet når det er mest afsidesliggende og smukt. Selve Amazon Creek er et charmerende spot, med tæt nåletræsbevoksning der hænger ud over vandkanten, hvilket giver stedet et jungleagtigt udseende – deraf navnet. Her findes en lille lejrplads med faciliteter, der kan bruges af besøgende sejlere. LiggemulighederSejl forsigtigt ind i vigen – mens du passer på revet, og kast anker på den østlige side nær knækket, og læg en line ind til kysten. Bunden af vigen er lavvandet Større lystbåde kan kaste anker under hovedlandet ved indgangen, hvor bunden er mudder og holdebunden er god – men her er der dog ikke meget ly.HighlightsUdforsk the Seven IslandsFaciliteterVand Is Svømmepøl Bad/toilet Bar og restaurant Proviant
Læs mere

Cokertme - Bugten

En foretagsom lokal tilbyder ofte rideture på kamel, ligesom der findes et tæppevæveri i byen – så hvis du ser noget du kan lide, og prisen er rigtig – er det måske her du skal investere i et nyt håndvævet tæppe. Cokertme-Bugten er et populært førstestop for sejlere der er på vej fra Turgutreis til Gokova-Golfen. Du er sikker på at støde på ligesindede sejlere, du kan hygge dig med på de mange spændende restauranter og barer.  HighlightsSe de lokale håndvæve tæpper. Lyt til livemusik, mens du nyder en middag på Hassan´s.LiggemulighederDet bedste sted at kaste anker er i vigens vestlige side, med et reb lagt til vestsidens kyst, eller længere inde med et reb til stranden. Her er flere mooringbøjer, der kan bruges hvis de er ledige. Bunden er mudder, sand og tang – og holdebunden er visse steder dårlig. I roligt vejr kan du kaste anker ud for den lille landsby – men det bliver hurtigt dybt.FaciliteterRestauranter. Begrænset provision.
Læs mere

Bodrum By

Bodrum er en fortryllende og fornøjelig by – og et essentielt stop på en sejlerferie i området. Byens vartegn er Skt. Peter slottet, bygget af Skt. Johns ridderne i 1406, og hjem for den imponerende udstilling Hall of Underwater Archaeology - et af de bedste museer af sin art i hele Middelhavsområdet. Her kan man opleve udstillinger med vraggenstande, fundet på områdets kyster – fra Bronzealderen til den Ottomanske Periode. Hvis du er mere interesseret i det nutidige, er Bodrum en pulserende by med et spændende natteliv (mange af klubberne inviterer udenlandske DJ´s i sommermånederne), fremragende shopping – både i finere butikker og i den travle bazaar – og restauranter der passer til alle budgetter. Nattelivet er centreret omkring Dr. Alim Bey Caddesi, hvor barerne fortsætter hele vejen til havnefronten.  Byens to open-air klubber hedder Halikarnas og Hadi Gari. Der er endda en flydende natklub ombord på en enorm katamaran. – Club Catamaran forlader havnen kl.22 – og vender ikke tilbage før daggry. LiggemulighederLæg til i marinaen – som anvist af en af marinamedarbejderne Der er udlagt mooringbøjer til kajen.HighlightsBesøg St. Peter slottet. Shop till you drop J. Slut dagen af med dans på diskotek eller middag på en god restaurant.FaciliteterVand. Is. Elektricitet. Bad/toilet. Brændstof. Provision. Fødevaremarked på torsdage og fredage.
Læs mere

Gundogan-Bugten og byen Gundogan

De spektakulære omgivelser ved Gundogan-Bugten har også været medvirkende til at byen Gundogan idag er en populær turistby, der dog stadig har bibeholdt sin stemning af uberørt fiskerlandsby. Der findes nogle få hoteller og feriebyer, bygget på de nåletræsdækkede skråninger der omringer bugten. Windsurfing er populært i bugten, med udstyrsleje langs den smalle strand. Gundogan By, ligger ca. en kilometer inde i landet. Her er bl.a. ruinerne af et gammelt kloster. På vejen kan du stoppe i lille Aspava, hvor tre generationer af en baskansk familie serverer suveræn Gozleme – tyrkiske crepes med forskelligt fyld. Om aftenen er restauranterne langs havnefronten oplyst af lanterner - og du kan forvente at få serveret fuldstændig friskfanget fisk. Gundogan er helt sikkert et sted du gerne vil hygge dig til sent ud på aftenen. FaciliteterBarer og restauranter. Provision. Vand.HighlightsWindsurfing. Klatretur til klostret.LiggemulighederAgter- eller forstævn ved marinaen, som anvist – eller med boven i den lille havn.
Læs mere

Ankerpladsen Akbuk

Den lille landsby Ören er bygget på stedet hvor oldtidsbyen Keramos engang lagde – og du kan udforske de spændende gamle ruiner. Stranden ved Akbuk er skøn -. og her findes også enkelte gode restauranter, men få andre faciliteter. Sørg for at ankomme i god tid, så du kan nå en svømme/snorkeltur i det klare blåvand. LiggemulighederKast anker i det vestlige hjørne af den lange bugt, bag ved halvøen, ud for restauranten – der er tydelig på stranden. Bunden skråner ned til 10-15 meter tæt ved kysten. Tag en line på land eller læg til med agter/for ved en af molerne hvis der er plads – om sommeren optager traditionelle tyrkiske både (kaldet guletter), det meste af pladsen.HighlightsBesøg ruinerne ved berømte Keramos. Svømning/snorkling.FaciliteterRestauranter.
Læs mere

Kargilibuk

Den idylliske nåletræsdækkede vig Kargilibuk er et smukt stop, når du cruiser langs Gokova-golfens kystlinje. Måske var det noget med en svømme/snorkeltur i det krystalklare vand, før et lækkert måltid på den ensomme restaurant. Her findes ikke noget der spolerer stemningen af afsondrethed – og Kargilibuk er perfekt for sejlere, der bare gerne vil lidt væk fra det hele. LiggemulighederKast anker hvor vigen knækker – i 5 – 8 meters vand. Vigens udmunding er siltet til – men lystbåde med en dybdegang på ca.1.5, bør kunne klemme sig ind. Den mest sikre fremgangsmåde, er at tjekke med dinghy´en først.HighlightsAfslapningFaciliteterRestauranten
Læs mere

Bugten Kazikli (Paradise Bay)

Skråningerne ned mod kysten er dækket af nåletræsskov og der findes endvidere en lille strand her. Det krystalklare vand omfatter enhver tænkelig nuance af blåt, og er hjem for en enorm artsrigdom af fisk og andre havdyr – Paradise Bay er blevet sammenlignet med et stort akvarium, og er et himmerige for snorklere. Vigen er et nærmest perfekt som et idyllisk stop – og er en vaskeægte ”slip væk fra det hele” ankerplads. LiggemulighederKast anker på 3-5 meters vand -  på sandbund, hvor holdebunden er god.HighlightsSvømning og snorkling.FaciliteterIngen.
Læs mere

Bugten Degirmen Buku (English Harbour)

Det er et must at gå på land og opleve skovene og markerne – landskabet er overordentligt smukt. Langs bugtens østlige side er der flere simple restauranter, hvor du naturligvis kan nyde spændende retter med friskfanget lokal fisk. Husk også at besøge Cleopatra Beach – hvor du kan få ægte afrikansk sand mellem tæerne (sandet blev importeret fra Afrika for flere tusinde år siden). LiggemulighederDer er utallige sikre ankerpladser langs bugtens kyster. Selve English Harbour er på bugtens vestside. Her kan du kaste anker på 6-7 meters vand og lægge et reb til land. Bunden er mudder og holdebunder er god. På bugtens østlige side kan du kaste anker og lægge et reb til land, eller alternativt kan du lægge til med boven ved en af træmolerne ud for den nordligste af restaurantene.HighlightsVandreture gennem den harpikslugtende skov.FaciliteterVand. Restauranter.
Læs mere

Maya Marina

Du kan også vælge at tage en tur ned til klippestranden og nyde den fantastiske snorkling, eller hvad med en udflugt til bakketoppene, hvor du kan nyde de mest fantastiske udsigter over Gulluk-Golfen. På vejen mod Maya Marina, har sejlere desuden mulighed for at stoppe ved den skønne ankerplads Asin Limani, og besøge ruinerne af historiske Iassos, hvor æsler og køer græsser blandt oldtidslevnene. Byen stammer fra den mykenske tidsalder, og besøgende sejlere kan opleve resterne af Zeus-templet, bymuren, markedspladsen og et amfiteater – alt sammen omringet af smukke olivenlunde, og helt sikkert et besøg værd.     HighlightsBesøg ruinerne ved den historiske by Iassos. Nyd de luksuriøse faciliteter ved resortet. Tag en kort tur til Bodrum By.FaciliteterVand. Elektricitet. Brændstof. Bad og toilet. Vasketøj . Barer og restauranter.
Læs mere

Bodrum (Kiriacoulis)

Kiriacoulis base - havnen ligger smukt placeret med udsigt lige over til Bodrums berømte borg, der blev bygget af resterne af et af Verdens syv vidundere, Mausoleet i Halikarnassos.
Læs mere

Seilvejr omkring Bodrum og Turgutreis

Somrene er varme og tørre med temperaturer over 30°C. Forår og efterår er generelt milde, men i begge sæsoner forekommer der hyppigt pludseligt opståede varme og kolde perioder. Den gennemsnitlige årlige nedbør ligger omkring 500-800 millimeter med den faktiske mængde bestemmes af regionernes elevation. I Istanbul og omkring Marmarahavet er klimaet moderat (vinter: 4°C og sommer: 27° C).

I det vestlige Anatolien er der et mildt middelhavsklima med gennemsnitlige temperaturer på 9°C om vinteren og 29°C om sommeren. Tilsvarende klimaforhold på den sydlige kyst af Anatolien.

Den anatolske højslette har steppeklima. Der er en stor temperaturforskel mellem dag og nat. Kun lidt nedbør, men normalt i form af sne. Den gennemsnitlige temperatur er 23°C om sommeren.

Klimaet i Sortehavsområdet er vådt og fugtigt (sommer: 23°C og vinter: 7°C).

Der er 3 dominerende vinde i Tyrkiet

Meltemin: Melteminen begynder i slutningen af maj. Det opnår fuld styrke i juli og august og aftager i oktober. Styrken varierer fra 8-20 m/s. Mellem Kusadasi og Bodrum blæser det fra nord. Efter Bodrum er den mere fra vest og følger kysten. Vinden mister styrke jo mere du sejler mod øst. I sommeren er vindene påvirket af terræn og man kan opleve meget kraftige vindstød i kanalerne og bag øerne.

Poyraz: Nord eller Nordøst

Lodos: Syd eller Sydøst. Hyppigst om vinteren. Et lavtryk med lave og mørke skyer. Det kommer som vindstød i april eller i slutningen af oktober.

Måned

°C Max

°C Min

Gns. nedbør (mm)

Gns. vandtemp. (°C)

Gns. vind (m/s)

Januar

15

5

216

17

4,5

Februar

15

5

160

16

4,5

Marts

18

7

96

16

4,5

April

21

9

46

17

4,5

Maj

26

13

26

19

4,5

Juni

31

17

11

23

5

Juli

34

20

4

24

5

August

34

20

5

25

5

September

31

17

24

25

4,5

Oktober

26

13

80

23

4

November

20

9

139

20

3,5

December

16

6

233

18

4

 

Tidevand

I det østlige Middelhav omkring Tyrkiet, er tidevandsforskellien meget lille: kun 30-60 cm (en til to fod), herunder variationen af niveau på grund af atmosfærisk tryk og dominerende vinde.

Loading...