Serifos

Serifos

De robuste bakker på Serifos øen hæver sig næsten 500 meter over det Ægæiske Hav, hvilket skaber en karakteristisk kulisse for de hvidkalkede stenhuse, der ligger højt på bjerget over Livadi bugten. Fra havsiden er Seirfos by (Chora) synlig fra lang afstand og et fantastisk smukt syn når I nærmer jer den sydøstlige kyst. Det er bare én af mange glæder, man bør forkæle sig selv med, når man sejler i farvandene omkring Serifos. På kanten af Livadi bugten under Serifos by liggerer den vigtigste havn på øen, Livadi, som har en række fremragende caféer, taverner, restauranter og natklubber, hvilket ikke er overraskende, eftersom Livadi fungerer som områdets ferie-resort. Serifos har også gode strande - alt lige fra store vidtstrakte strande med gyldent sand, til små indelukkede private vige. Sejlerferie omkring Serifos er primært centreret omkring Livadi, men mod vest findes yderligere vige og bugter, hvor man finder afslappende og naturskønne omgivelser.

Liggepladser

Der findes liggepladser til overnatning. Anker op i Livadi bugten ud for den havn, der ligger nedenfor Serifos by. Mod vest finder man en naturskøn bugt i det sydlige ende af Serifos, og endnu længere mod vest udgør den afskærmede Koutalas bugt en god ankerplads i al vind - bortset fra stærk sydvesten vind.
Jolle pladser er tilgængelige.

Forslag til aktiviteter

Gå i land for at udforske havnen i Livadi og nærliggende Serifos by. Det er en dejlig måde at tilbringe en eftermiddag eller tidlig aften. Der er busforbindelse fra havnen til Serifos by, men afstanden er kort nok til at man kan gå. Nattelivet er livligt på visse etablissementer, men generelt er atmosfæren på hele Serifos rolig og afslappende, hvilket gør den tiltrækkende for mange besøgende. Der findes mange steder at spise på hele øen. I Serifos byen findes fire smukke kirker. Ruinerne af en middelalderlig borg ligger i nærheden og er spændende at udforske. Et besøg på det arkæologiske museum i Serifos og museet for Folkeminder er fascinerende og afslører meget om historie og skikke i Kykladerne. Du kan også se det indvendige af de renoverede vindmøller. I dejlige Koutalas bugt, finer man det imponerende Gria slot og en hellenistisk hvidt tårn. Strande med strandbarer og vandsportsaktiviteter er lettilgængelige.

Faciliteter

Havnepladser, brændstof og vand er tilgængeligt.