Lefkas Ø

Lefkas Ø

I år 600 B.C. var Lefkas en del af det græske fastland, selvom det kun var via en smal landtange. Korinterne så dog en strategisk fordel ved at anlægge en kanal fra det Ioniske Hav til det rolige vand øst for Lefkas – kanalen eksisterer stadig, og har gjort sejladsen ved Lefkas betydeligt mere bekvem.

Meget af Lefkas vestkyst er barsk og vild, med høje hvide klipper og fantastiske strande. Ordet Lefkas betyder faktisk hvid, og øen er opkaldt netop efter klippernes farve. På østkysten bliver sejladsen virkelig formidabel, med isolerede vige, gode strande og maleriske havne.  

Den lille nærliggende ø Meganisi, er et selv et spændende udflugtsmål og har et væld af vige og bugte, hvoraf de fleste er godt egnede som forankringspladser – Meganisi har tre små bysamfund, hver med sin egen specielle charme.

Kort sagt: Lefkas er et højdepunkt ved enhver sejlerferie til det Ioniske Øhav.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. De bedste ankerpladser findes på Lefkas’ østkyst. Begyndende fra øens nordøst ende, vil du finde havnen Lefkas og Lefkas By. Anker-og kajplads er tilgængelige ved Lygia, Nikiana, Nidri og Vlikho. To af de foretrukne ankerpladser, er ved smukke Sivota og Vasiliki på sydkysten.

Highlights

Lefkas By er et fascinerende sted at udforske – bl.a. på grund af den varierede arkitektur (til dels på grund af genopbygninger efter en række jordskælv). Der findes mange taverner, butikker og hele fire museer, med Fonografmuseet som et must for audiofile. Længere mod syd på østkysten, finder du rolige havnebyer, hvor du kan slappe af på en intim café ned til vandet og bare nyde udsigten - nattelivet er livligt på øen i sejladssæsonen. Sivota er et sted du bliver nødt til at gøre stop - i den billedskønne by ved munden af en frodig grøn dal, findes nogle af regionens bedste fiskerestauranter. Vasiliki skal også nævnes som områdets windsurfing hovedstad.

Sejlerferie ved Lefkas, bringer dig også til øerne Meganisi, Madouri og Skorpios, der er ejet af afdøde Aristotle Onassis’ famile.  

Som en populær turistdestination, byder Lefkas ligeledes på guidet dykning, ridning på naturskønne stier, ligesom du kan prøve et væld af vandaktiviteter ved de mange strande. Der er også mulighed for at spille tennis og golf. Mange sejlere vælger at tage lidt ekstra tid på Lefkas, enten før eller efter deres sejlerferie.

Faciliteter

Dokplads, brændstof og vand er tilgængeligt på Lefkas.