Kalamos Ø

Kalamos Ø

Kalamos er dækket af tykke fyrreskove, der klatrer opad øens bakker, der peaker ved ca.180 meter – et landskab der gør sejladsen meget lig den man finder ved Sporaderne i det Ægæiske Hav. I lavlandet langs kysterne er der olivenlunde, og på nordøst kysten ligger den smukke og rolige Kalamos By. Her lokker den hyggelige havn sejlere, og mange tager hertil for at nyde den stille afsondrethed. Kalamos By er øens vigtigste by, men på nordvest kysten findes også søvnige Episkopi.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. De bedste ankerpladser findes ved havnen i Kalamos. Længere nede ad østkysten findes Port Leone, beliggende i en smuk bugt. Ankerpladsen ved Episkopi er udsat for vinde fra nord.

Highlights

Havnen Kalamos er et fantastisk sted for sejlere at gå i land og tage på opdagelse. Når du går ad de smalle stræder, shopper i byens små butikker, eller falder i svime over en kold drink på en af tavernerne, får du et indtryk af hvordan livet var på de Ioniske Øer, før store resorts gjorde deres indtog. Tag dig tid til at besøge nogle af de flotte strande, og gå langs de spændende stier der fører dig længere ind i landet gennem den tykke fyrreskov.

Den sjældent brugte havn, Port Leone, er betagende. Her findes en århundreder år gammel bro, samt en 200år gammel ortodoks kirke. Mange vil dog mene at det mest interessante er den nærliggende hule ved havet, hvor et naturligt hul i hulens loft oplyser dens indre og skaber en smuk, men uforglemmelig scene.

Faciliteter

Kalamos har ingen faciliteter for lystbåde.