Ithaka Ø

Ithaka Ø

Nogle af de bedste forankringer findes på øens frugtbare østkyst, ved de vigtige havne Frikes, Kioni og Vathi, der alle er smukke og fredfyldte byer med en behagelig og afslappet stemning - og hvor det vil være oplagt at gå i land og slentre ad byernes smalle gader, kigge butikker eller nyde udsigten fra en taverne ved strandpromenaden.

Ithaka er bedst kendt som hjem for Odysseus, Homers sagnhelt, der kæmpede i den trojanske krig, og måtte gå så grueligt meget igennem på sin hjemtur. Når du begiver dig ud i vandet omkring Ithaka, med sine høje bakker, dækket af vinmarker, fyrretræer, olivenlunde og rækker af cyprestræer, står det klart at sejlads ved Ithaka er en blanding af det moderne og det historiske.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Ankerplader er tilgængelige ved Frikes, Kioni og Vathi - dog vælger de fleste sejlere at lægge til ved molerne. Vathi er placeret på en lille ø, ved den sydøstlige kyst af Motos Golfen. Golfen deler næsten øen i to, en smal landtange er alt der forbinder nord og syd delene. Der er formidabel beskyttelse mod de nordvestlige vinde – og man kan finde en meget smuk og afsidesliggende ankerplads på øens sydside, kaldet Andreas Bay. At kaste anker i denne dybe vig med de fjordlignende omgivelser, er som at træde tilbage til Odysseus’ tid.

Dokplads til jolle er ikke muligt.

Faciliteter

Kajplads, brændstof og vand er tilgængeligt.

Highlights

Ithaka har naturligvis en lang række spændende attraktioner, dedikeret til øens berømte sagnkonge Odysseus. En behagelig gåtur eller en kort tur i taxa, tager dig for eksempel til Arethoussa-kilden, hvor Odysseus vendte tilbage til øen, forklædt som en gammel mand af gudinden Athena, og blev genkendt af sine trofaste grise, selv før hans egen kone Penelope fik lov at se ham. Vest for Vathi, ligger Nymfernes Grotte, hvor Odysseus skulle have gemt en enorm skat, og der eksisterer desuden adskillige gamle ruiner, der skulle være de sidste rester af Odysseus´ prægtige palads. Andre spændende udflugtsmål inkluderer Kathara-klostret, hvor man kan klatre op i klokketårnet og nyde et fantastisk udsyn over de omkringliggende øer. Fiskerlandsbyen Kioni byder på formidable taverner - men Ithaka er ikke kendt for et livligt natteliv, men derimod for den simple fornøjelse ved at nyde det langsomme og afslappende tempo, i smukke og naturlige omgivelser.

Det er en oplagt mulighed at leje en scooter og selv tage på opdagelse på øen.