Lakka-Bugten, Paxos

Lakka-Bugten, Paxos

Øerne Paxos og Antipaxos, beliggende syd for Korfu, er to juveler sejlere ikke må misse. Begge er sparsomt befolket og frugtbare, kendt for deres afsidesliggenhed og fredfyldte stemning. På Antipaxos tager stier dig gennem det frodige landskab, der er dækket af vinmarker og olivenlunde, og hvor flokke af får bræger tilfredst i solen - og øens strande er intet mindre end blændende.

Ved Paxos er der gode forankringer ud for de små havnebyer Lekka og Gaios, mens man ved Antipaxos kaster anker i en naturskøn vig.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. De bedste ankerpladser ved Paxos findes ved Lakka og Gaios' havne. Der er yderligere en fredfyldt forankring ved Spuzzo-bugten, syd for Gaios. I roligt vejr kan man kaste anker i Antipaxos' vige.

Kajplads til gummibåd er ikke tilgængeligt.

Highlights

Paxos og Antipaxos kan prale af utallige smukke strande og gangstier der fører til deres spændende indland. Snorklingen er fremragende her, og på Paxos sydside ligger den imponerende Ypapanti-Hule - en af de karakteristiske huler der kan findes på de Ioniske Øers klippekyster. En færge sejler turister til Paxos' hovedby Gaios, hvilket betyder at du der vil kunne finde masser af små butikker og taverner. Gaios har et billedskønt fyr, beliggende på en lille ø, samt en gammel befæstning, ligeledes beliggende på en lille ø. Gaios er et hyggeligt sted for sejlere at gå i land - specielt interessant er Panagia-klostret og Paxos Museum, sidstnævnte med en flot samling af lokale genstande. De varme kilder på Paxos er helt sikkert et besøg værd, og har længe været kendt for deres terapeutiske virkning.

Faciliteter

Brændstof og vand er tilgængeligt på Paxos.