Tilos Ø

Tilos Ø

For 45.000 år siden var Tilos hjem for en samling mærkelige skabninger, bl.a. en flok dværgelefanter (deres knogler blev fundet i øens berømte Kharkadio hule). Mennesker slog sig ned på Tilos for mindst 6000 år siden, og har gennem tiderne bygget forte, kirker og landsbyer – hvoraf mange eksisterer den dag i dag. Med stejle bakker, grønne dale og skønne strande, er øens naturlige skønhed stor – og dens flere smukke ankerpladser er ligeledes med til at gøre sejlads her til en udsøgt fornøjelse. Udover dette, byder Tilos også på hyggelige taverner og kaffehuse – og besøgende er garanteret en hyggelig aften, hvis de går på land på denne Dodekanesernes glemte juvel – og sejladsen er en oplevelse du vil huske langt ud i fremtiden.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Lokaliseret på østkysten af Tilos’ sydlige ende, er Livadia den vigtigste (men stadig meget lille) havn. Der er masser af plads til at kaste anker i den smukke havn udenfor Livadias indre havn. Den bedste ankerplads på sydkysten er Eristos Bay, med fremragende beskyttelse mod vind fra nord.

 Kajplads til gummibåd er ikke tilgængelig.

Highlights

Tilos er fuld af historiske steder, der bare skal udforskes – inklusiv flere af de byzantinske kirker, der findes på næsten samtlige græske øer i det Ægæiske Hav. Busser kører fra Livadia til Megalo Horia, hovedstaden på Tilos – med 160 fastboende indbyggere. En tur til Megalo Horia, hvor man kan slentre ned ad de smalle stræder i den middelalderlige by, og besøge Misaria-fortet, bygget af Ridderne af St. Johns, er en god og sjov måde at bruge en eftermiddag.

 Fortet knejser på en bakkke, med udsigt over en slette der strækker sig hele vejen til den ældgamle havn ved Eristos Bay. Under fortet findes den berømte hule Kharkadio. Mennesker har boet i området i mindst seks årtusinder. Det er en bemærkelsesværdig smuk del af Tilos, med citronlunde der får vand fra øens ferskvandskilder. På trods af Tilos’ golde udseende fra havet, gør de mange kilder og den næringsrige jord, at Tilos er kendt sin figen, mandel og valnøddeproduktion. En prægtig strand strækker sig langs kysterne af Eristos Bay – og ankerpladsen her er billedskøn og godt beskyttet.

Faciliteter

Begrænset kajplads er tilgængeligt ved Livadia. Udlejning af biler og motorcykler er ligeledes tilgængeligt her.