Symi Ø

Symi Ø

De tyrkiske halvøer Datca og Bozburun, der ser ud som de omfavner Symi, ligger få km væk. Selvom Symi engang var dækket af skov og kendt for sin bådbygning, er den i dag ligesom mange øer i det Ægæiske Hav, forholdsvis bar og fri for vegetation. 

Ved nordenden af øen finder du en livlig havn, spændende butikker og et pragtfuldt udvalg af gode havnefrontscafeer og restauranter, ved den maleriske havneby Gialos. Her er der også to museer der kan udforskes - og en simpel gåtur gennem byen, er en fornøjelse.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Ved havnen Gialos, på øens nordøst ende, findes den bedste ankerplads i bugtens sydside, i en vig lige syd for klokketårnet – et af øens kendetegn. Syd for Symi-bugten ligger en smal, fjordlignende vig ved Pehti, en ekstremt smuk plet med god beskyttelse mod vinde fra vest – vigen ligger ligeledes indenfor gåafstand til Gialos. Hele Symis østside er fuld af maleriske vige, perfekte hvis du vil kaste anker i idylliske og fredfyldte omgivelser. Vestkysten har et mere upoleret udseende og er udsat for vestenvinde, og er ikke nær så optimal som ankerplads.

Highlights

Symi er en populær turistdestination. Den har smukke strande, et pulserende bydistrikt i Gaios og Chorio, samt flere spændende events og festivaler. Restauranterne, tavernerne, cafeerne, natklubben, butikkerne og markederne er blandt deres hovedattraktioner. Symis museum har en fascinerende samling af genstande fra vigtige arkæologiske udgravninger, samt udstillinger der fokuserer på øernes rige kulturelle historie. Symi har sin del af de græske øers kirker og klostre – med Moni Taxiarhou Mikhail ved Panormitis Bay som specielt interessant. Det er muligt at leje en bil på Symi og mange af strandene er nemme at komme til med sejlbåd.

Faciliteter

Alle faciliteter til lystbåde er tilgængelige.