Rhodos Ø

Rhodos Ø

Når du ankommer til nordvest enden af kysten, kan du nyde synet af maleriske og ældgamle Rhodos By – dele af byen stammer helt tilbage fra år 400 B.C. At lægge til kaj i Mandraki-havnen er ideelt, idet det giver dig et perfekt udgangspunkt for at udforske øen, prøve dens formidable køkken og nyde byens livlige natteliv.

Når du sejler i Rhodos’ havn, vil du se en mole til styrbord, og citadellets solbrændte vægge til bagbord. På molen findes et tårn udsmykket med elegante hjorte af bronze – en billedskøn velkomst til havnen Mandraki (ikke at forveksle med Mandraki på øen Nisyros). Mandraki er udgangspunkt til Rhodos By, en af de største kommuner på de græske øer, med 60.000 indbyggere.  Rhodos By er kosmopolitisk, pulserende og moderne, med en overflod af smarte butikker, finere restauranter, intime cafeer og hyggelige taverner. Det moderne bymidte smelter smagfuldt sammen med ældgamle og middelalderlige elementer – flere historiske steder nås nemt på gåben eller via en hurtig taxatur, og øens indland besidder en skønhed, man ikke finder andre steder i det Ægæiske Hav. Sejlads ved Rhodos byder på en imponerende kystlinje med hyggelige havne og udsøgte strande. Det er ikke overraskende at Rhodos er en af mest populære feriedestinationer for grækere og besøgende fra hele verden.

Liggemuligheder

 Fortøjningsbøjer kan være tilgængelige. De bedste ankermuligheder i Rhodos Bys tre havne, er ved Mandraki - der ligger godt beskyttet og er utroligt billedskøn. De fleste sejlere, tøjer op ved molerne. Der er ligeledes ankermuligheder ved byens to andre havne, men de er ikke ligeså attraktive.

Highlights

Rhodos By byder på et utal af attraktioner. Strandene er formidable, maden er fortræffelige, nattelivet er livligt og shopping mulighederne er de bedste på de Dodekanesiske Øer. Et væld af sportsaktiviteter er tilgængelige, inklusiv golf. Her findes et kasino, hvor sejlere kan teste deres held. Et besøg ville ikke være fuldkomment uden at besøge Rhodos Akropolis, med dens templer, offentlige bygninger og underjordiske kamre. Mange af de genstande der blev blotlagt under udgravninger her, kan i dag ses på Rhodos’ arkæologiske museum.  Rhodos har 125 solskinsdage om året, et mageløst smukt indre – og sejlere kunne nemt bruge en hel ferie her.

Faciliteter

Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige. Biludlejning og taxa ‘er er ligeledes tilgængeligt. Busture til indlandet og flere historiske attraktioner, afgår fra byen.