Nisyros Ø

Nisyros Ø

De fleste af de græske øer i det Ægæiske Hav, er spidser af en undersøisk bjergkæde, hvilket betyder at de oftest er bakkede og med et skarpt udseende, nogle endda med bjerge - Nisyros er dog en undtagelse. Når du sejler i farvandet ved Nisyros, vil du lægge mærke til at øens sorte basaltiske skrænter adskiller sig fra sine naboer. Den frugtbare vulkanjord og øens ferskvandskilder, understøtter en frodig vegetation, og har i århundreder givet Nisyros’ beboere mulighed for at praktisere det såkaldte terasselandbrug, en samling af flade marker, der dækker bakkerne som trapper. Nisyros er en overordentlig spændende ø at udforske, især skal øens tre smukke kratere nævnes, ligesom de charmerende middalderfæstninger og gamle klostre også er et besøg værd.

 Nisyros byder ligeledes på hyggeligt taverner, fascinerende museer, indtagende historiske levn og ruiner – og de grå, rød og hvidsandede strande og fascinerende kratere, gør Nisyros til et spændende eventyr for sejlere.   

Liggemuligheder

 Mooringsbøjer er ikke tilgængelige. Fordi Nisyros er en vulkan, er dens kystlinje ensartet, stejl og med få vige. Øens to ankermuligheder findes ved Mandraki og Palon på nordsiden, og er relativt udsatte for de dominerende vinde fra nord – Palon er dog mere beskyttet end Mandraki. Den klart bedste ankerplads i området, findes tre sømil mod nord, i en smuk bugt på øen Yiali´s sydside. Her findes også en flot hvidsandet strand.

Faciliteter

Begrænset kajplads er tilgængelig ved Mandraki og Palon. Provision af vand er tilgængeligt.

kilden i Mandraki, Thermiani-kilden i Palon og Avaki kilden i Avaki-Bay. Der findes et udvalg af taverner, cafeer og barer i Mandraki og Palon.

Højdepunkter

Havnen Mandraki har et utal af historiske steder, bl.a. det majestætiske slot Spiliani, der også huser et kloster fra middelalderen, og blev bygget af ”Knights of St. John” under korstogene i 1315. På vejen op til slottet, kan du passende lægge en visit til det betagende Folkemuseum, hvor du kan se genstande fra det hverdagslige til det usædvanlige – et besøg giver et godt indtryk af livet på øen gennem tiderne.  Lige uden for Mandraki kan du se ruinerne af Palaiokastro-slottet og dets ældgamle citadel, der daterer sig tilbage til det fjerde århundrede. Der er mulighed for at tage på en bustur fra Mandraki til de imponerende vulkankratere og småbyerne Nikia og Emborios – og taxa ‘er, er også tilgængelige. Øen har flere varme kilder og termiske bade – de mest berømte er Loutra-