Koukounaries og strandene på Skiathos

Koukounaries og strandene på Skiathos

Skiathos er en grøn og frodig ø, kendt for Sporadernes bedste strande – og på din sejlerferie får du mulighed for at udforske dem alle i dit helt eget tempo. Koukounaries er navnet på øens tredjestørste bebyggelse, der også giver navn til den berømte strand. Stranden er over en kilometer lang og med flere hyggelige kantiner, der betjener besøgende. Vandet er utroligt klart og området kan prale af stor artsrigdom, og de hundredevis af forskellige fiskearter, gør snorkling til en stor oplevelse. Bag stranden findes en skøn naturlige sø, kaldet Strofilia. Ved Koukounaries er der også mulighed for vandsportsaktiviteter, samt hesteridning.

Tværs over Skiathos´ indland, er Banana Beach (officielt Krassas) en af øens smarteste strande - med vandsport, barer, og nudistområde, for dem der er til det. Sideliggende Small Banana Beach, er til dels for homoseksuelle. Der finde familieorienterede strande ved Ayia Eleni, samt Mandhraki og Elia – alle med solstole og snack-barer – ligesom du kan kaste anker i bugten og svømme ind til stranden, og samtidigt gøre de andre gæster jaloux!  

Hvis du bliver træt af strandlivet eller får lyst til lidt kulturelt input, så tag en udflugt til Evangelistrias-klostret fra det 18århundrede og dets lille museum, med fine religiøse udstillinger og  artefakter fra øens  gamle landsbrugskultur. Kastro er en befæstet bebyggelse, anlagt i det

16århundrede for at beskytte øen mod angreb fra pirater. Bemærk også at en af byens fire tilbageværende kirker, har originale vægmalerier, der helt sikkert er et kig værd.

Liggemuligheder

Adskillige ankermuligheder er tilgængelige på Skiathos.

Highlights

Nyd strandende, ridning og de mange vandaktiviteter.

Faciliteter

Barer og restauranter.