Kos Ø

Kos Ø

Smukke bjerge og bakker, der spreder sig på den sydøstlige side, samt majestætiske Mt. Dikeos, er et imponerende blikfang når du nærmer dig. Kos er en kosmopolitisk ø og en yndet destination for besøgende fra hele Europa, bl.a. på grund af de mange smukke strande, resorts, golfbaner og andre sportsaktiviteter. Hovedstaden er Kos By og her finder du ligeledes et væld af attraktioner, inklusiv taverner, cafeer, restauranter og natklubber.

Omgivelserne taler til fantasien – især når tankerne falder på områdets rige og dramatiske historie, og en sejlerferie ved Kos giver mulighed for at nyde et af de bedste sejladsområder på kloden.

Liggemuligheder

Mooringsbøjer er tilgængelige. Kos By er en malerisk og ældgammel by, bygget på kysten af en næsten landomkranset bugt. Sejlere tøjer op ved den moderne marina, men der er også en ankerplads ud for slottet ved havnens østside. På sydøst kysten findes den smukke resorthavn Kardamena. Kamari Bay længere nede ad sydøst kysten er ligeledes billedskøn og beskyttet mod nordlige vinde.

Kajplads til gummibåd er ikke tilgængeligt.

Highlights

Kos er berømt som hjemsted for Hippocrates – kendt som medicinens fader. Et majestætisk platantræ i Kos By, siges at være mere end 2500år gammelt - og det siges ligeledes, at Hippocrates yndede at undervise sine studerende under dets brede krone. Ca.4km fra byen ligger Asklepieion, det første medicininstitut Hippocrates grundlagde. En tur til havnens slot er fascinerende – udsigten fra dets fæstningsvolde er imponerende, ligesom øens arkæologiske museum har en flot samling.

Faciliteter

Alle faciliteter for lystbåde er tilgængelige.