Stoke Prior (Black Prince)

Stoke Prior (Black Prince)

Black Prince Stoke Prior
Hanbury Road
Stoke Prior, Bromsgrove
Worcestershire B60 4LA

Base contact
Leighton Jones
Tlf: +44 01527 575115

GPS
N: 52° 18' 06''
W: 02° 04' 20''

Check-in
Tidspunktet for overtagelse varierer alt efter hvilken dag man overtager båden og om man skal sejle en hel uge eller færre dage.Men normalt overtages båden kl.14:30 - men kan være klar tidligere.

Sen ankomst
Det er muligt at arrangere sen ankomst efter aftale.

Check-out
Afleveringstidspunkt er kl. 09:30.

Transport med bil
www.theaa.com/route-planner

Transport med tog fra London
Nærmeste station: Bromsgrove / Droitwich

Læs mere om togforbindelser til basen

Lufthavne
Birmingham International
London Heathrow Airport
Manchester airport
London Gatwick Airport
Stansted Airport

Taxi
The People Carriers Tel: 01527 578600 / www.thepeoplecarriers.com
BNC Taxi Tel: 01527 871485
His & Hers Taxis Tel: 01527 873008

Biludlejning
Hertz 

Indkøbsmuligheder
Der findes et stort Morrison´s supermarked nær basen.

Stourport Ring

76 Miles, 105 sluser, 1 uge, 6 timer sejlads om dagen (RUTE A)

Fra basen i Stoke Prior kommer man til  Tardebigge slusetrappen – den længste slusetrappe i UK – og de fleste stammer fra tidligt i 1900-tallet. Når du først har passeret slusetrappen kan du nyde et slusefri strækning til Gas Street Basin i centrum af Birmingham lige i nærheden af International Convention Center og dermed kun en kort spadseretur til mange forskellige forretninger, barer og restauranter. Dette område er også populært for sine forskellige kulturelle attraktioner herunder et koncerthus, museer og kunstgallerier. Du kan også besøge universitetet, den Botaniske Have og Cadbury World. Den botaniske have er særlig interessant og fantastisk – den åbnede i 1832 og er på 15 acres og har mere end 7.000 planter. Haven huset og den engelske nationale samling af Bonsai og der er løbende udstillinger og events for hele familien. Har du en sød tand er Cadbury World et must: lær hvordan Cadbury chokolade bliver fremstillet og man kan endda opleve en ”chokolade-regn”. Der er 14 afdelinger så afsæt god tid til besøget for at opleve det heleJ. Når du forlader Birmingham sejler du gennem Netherton tunnelen til Merry Hill og Staffordshire & Worcestershire kanalen. Denne kanal er en af de mest historiske kanaler i landet. Den blev oprindeligt bygget i 1771 for at transportere varer til Gloucester og Bristol og har stadig bevaret meget af den originale struktur. Kanalen fører dig til floden Severn ved Stourport. Ved flodbredden her er det en lang række aktiviteter for hele familien i de smukke kuliser fra Severn floddalen. Ved Worcester kan de forlade floden igen og sejle langsomt tilbage til Stoke Prior gennem et åbent landskab.

 

Stoke Prior til Stourton og retur

76 Miles, 82 sluser, 1 uges sejlads, 6 timer om dagen (RUTE B)

Denne uges sejlads er den mest afslappede rute fra Stoke Prior basen – til Stourton med smukke vue over kanalen, historiske byer og landsbyer. Først sejler du mod syd til Worcester – en by at stor historisk betydning. Byen var skueplads for den sidste kan i den engelske borgerkrig, hvor Cromwells hær slog kong Charles II´s rytteri. Det er også et meget smukt område. Floden Severn gennemskærer byen som overvåges at den imponerende Worcester katedral oprindeligt bygget i det 12. årh. Byen er også kendt for sin fremstilling af handsker i det 18. og 19. årh. sejl forbi katedralen inden du sejler på den maleriske flod Severn de næste 13 miles. Floden Severn er den længste flod i GB og er 220 miles land og denne strækning er blandt de smukkeste områder. Der er 3 bemandede sluser på turen til Stourport. Stourport er en georgisk by midt i Severn-dalen. Man kan tage en tur til det berømte Stourport kanal-bassin – perfekt for bådfanatikere, mens der er aktaktiviteter for hele familien langs flodbredden.  Efter at have besøgt Stourport sejler man på Staffordshire & Worcester kanalen. På turen til Stourton sejler du forbi Cookley og Kinver, som er en af de smukkeste kanalstrækninger i hele landet. Kinver er en stor og malerisk landsby med en ældgammel kirke fra det 12. årh. og en pub bygget i det 14. årh. Hovedattraktionen i Stourton er byens slot – engang en middelalder jagthytte, som var én af kongens huse under Henrik II´s regeringstid, før hytten blev klassificeret som slot i 1122. Det blev gendannet i midten af det 19. årh. og har bevaret sit middelalder port tårn.

 

Avon Ring

120 Miles, 130 sluser, 2 ugers sejlads, 5 timer sejlads om dagen (RUTE C)

Dette er en let og afslappende 2 ugers bådferie hvor man følger Avon Ring fra Stoke Prior basen. Man skal have sejlbevis – Avon Licence for at sejle denne rute, men det kan købes via Black Prince. Man starter med at sejle op ad Tardebigge slusetrappen – den længste slusetrappe i UK – til North Stratford kanalen til Kings Norton. I Kings Norton kan du besøge kirken St. Nicholas fra det 13. årh. og herfra kan du spadsere videre for at se byens 3 middelalderbygninger. Kings Norton er også centrum for sammenstød under den engelske borgerkrig. Fra Kings Norton sejler du mod syd ad Stratford kanalen, hvor kanalen ændrer karakter. Ved Stratford kan du lægge til overfor teateret før du sejler videre på floden Avon. Stratford-Upon-Avon er et af UK´s vigtigste kulturelle steder og er mest kendt for William Shakespeare´s fødested. Stratford er hjemsted for Royal Shakespeare Theater og praler med at have mere end 3 mil. Besøgende om året. Udsigten over floden er helt fantastisk her og byens arkitektur er meget velbevaret. Byen er et must at besøge. Floden Avon slinger sig ned til Tewkesbury, men undervejs kommer man gennem Evesham, hvor du ad floden Severn kan sejle til Worcester. Evesham er en markedsby og tidligere lå Englands største kloster her, som var grundlagt i 701. Selvom klosteret blev ødelagt består der stadig et smukt klokketårn og det er et besøg værd. Byen var også skueplads for et stort slag i 1625. Worcester er in smuk by af historisk vigtighed. Det var her Cromwell´s hær slog Kong Charles II´s rytteri i den afsluttende kamp i den engelske borgerkrig. Floden Severn deler byen i 2 dele og den overvåges af en smuk katedral fra det 12. årh.  Byen er også kendt for sit handskefremstilling i det 18. og 19. årh.

 

Warwickshire Ring

130 Miles, 190 sluser, 2 ugers sejlads, 6 timers sejlads om dagen (RUTE D)

Denne aktive bådsejlads langs Warwickshire Ring starter ved Stoke Prior basen før man sejler op ad slusetrappen Tardebigge og mod nord ad North Stratford kanalen ved Kings Norton. I Kings Norton kan du besøge kirken St. Nicholas fra det 13. årh. og herfra kan du spadsere videre for at se byens 3 middelalderbygninger. Kings Norton er også centrum for sammenstød under den engelske borgerkrig. Efter at have kikket på byen fortsætter du til Grand Union Canal – den længste i England (286 miles). Når du sejler mod syd kommer du gennem Hatton slusetrappen med 21 sluser, som tidligere var en betydningsfuld ”motorvej” under industrirevolutionen. I dag er det  mere et rekreativt område og en korridor til dyrelivet. Rejsen bringer dig via Warwick and Leamington Spa til Napton og Braunston. Warwick er kendt for sit slot fra det 11. årh. som er en populær turiststed. Der er mange arrangementer i slottet lige fra teaterforestillinger, til fugleudstillinger, og bueskydning og andre middelalderdyster. Leamington Spa er mere kendt for mere nutidige aktiviteter såsom koncerter, sine gallerier og biografer mens Napton og Braunston begge er maleriske mindre landsbyer. Fra Braunston fortsætter du på North Oxford & Coventry kanalen til Fazeley. Her kan du eventuelt sejle ad den smukke og søvnige Ashby kanal eller til den mere travle by Coventry – hvis du har tid. Et besøg i Coventry er en god oplevelse – der er ruiner af en katedral for det 14. årh. og byen har også Midland Air Museum, et kendt kunstgalleri, og et transportmuseum. Du kan sejle ad Farmer´s Bridge-slusen ind i centrum af Birmingham. Centrum af Birmingham har et stort udvalg af kulturelle og moderne attraktioner for hele familien inkl. en koncerthal, et internationalt Center mange forskellige forretninger, barer, restauranter, teatre og biografer. Du afslutter turen ved af sejle gennem slusetrappen ved Tardebigge på Worcester & Birmingham kanalen til Stoke Prior.