Chirk (Black Prince)

Chirk (Black Prince)

Black Prince Chirk
Marine Services, Chirk Marina
Chirk, Wrexham LL14 5AD

Base Contact
Paul Davies
Tlf: +44 01691 774558

Check-in 
Tidspunktet for overtagelse varierer alt efter hvilken dag man overtager båden og om man skal sejle en hel uge eller færre dage.
Men normalt overtages båden kl.14:30 - men kan være klar tidligere.

Sen ankomst
Det er muligt at arrangere sen ankomst efter aftale.

Check-out
Afleveringstidspunkt er kl. 09:30. 

Lufthavne
Manchester International
Liverpool

Taxi
J.E.T.S. Executive Transfer Services Tel. 07725 222073 www.jets-transfers.com
A1 Taxis Tel. 01691 770043 / 01691 770117
B & L Taxis Tel. 01691 776444

Biludlejning
Hertz Car Hire

Transport med tog fra London
Nærmeste station: Chirk station

Læs mere om togforbindelser til basen

Indkøbsmuligheder
Der findes flere gode butikker i Chirk, inklusiv et Spar-supermarked og en stor Tesco - der begge ligger tæt ved basen.

Chirk - Chester - Chirk

112 Miles, 70 sluser, 1 uges sejlads, 9 timers sejlads om dagen (RUTE A)

Beliggende på den betagende Llangollen kanal i Nordwales finde du den dejlige marina i Chirk og hvorfra du starter din bådferie til Chester. Marinaen ligger i forbindelse med Chirk Golf & Country Club. Llangollen kanalen slynger sig yndefuldt gennem det smukke landskab, hvor Pontcysyllte Aquadukten spænder over Dee Valley. En sådan ingeniørbedrift kan tage pusten fra enhver. Sejl på Montgomery kanalen, som for nyligt er blevet åbnet i mere end 50 år, og hvor en længere strækning af kanalen er blevet rekonstrueret og giver mulighed for sejlads på denne vandvej som har ligget i dvale. Denne rute er udfordrende, så du skal ikke være skuffet hvis du ikke når helt til Chester. Undervejs passerer med flere byer Ellesmere og Whitchurch på vej til Grindley Brook med slusetrappen med 3 sluser. Mens du er i  Ellesmere kan du besøge Boathouse Restaurant og besøgscenter, som er blevet renoveret fornylig og også besøge det historiske rådhus fra 1833. Whitchurch er også en fin by og med en fredet kirke St. Alkmund som blev bygget i røde sandsten i 1712. Herefter kommer der flere sluser og der er kortere imellem dem, mens du sejler gennem det smukke landskab til Shropshire Union kanalen ved Hurleston. Den landlige atmosfære fortsætter helt til Chester. Chester er en dejlig by, som har mange forskellige aktiviteter og en smuk arkitektur. Byen har også store historiske relationer, idet den var én af de sidste byer som faldt under Normannernes erobring. Byen var oprindeligt et romersk fort bygget i 79 og har nogle af de bedst bevarede bymure i UK ligesom en imponerende normannisk katedral. Her er også mange barer, restauranter og forretninger. Et besøg i byen Llangollen er også en god idé for at se borgen Dinas Bran, en middelalderborg på en bakke ovenover byen. Det er dog vigtigt at huske at der er strøm i Llangollen kanalen så det tager længere tid at komme tilbage til basen.

 

Llangollen og Whitchurch og retur

60 Miles, 4 sluser, 1 uges sejlads, 4 timers sejlads om dagen (RUTE B)

Denne rute fra basen i Chirk til Llangollen og Whitchurch er meget behagelig og let med kun få sluser – perfekt for førstegangslejere.

Din bådferie begynder i marinaen i Chirk. Basen ligger på den enestående Llangollen kanal i Nordwest Wales i nærheden af Chirk Castle. I området hvor den imponerende Pontcysyllte Aquaduct – optaget på UNESCO´s verdensarv – spænder tværs over Dee Valley kan kanalen ses slyngende sig gennem det smukke uberørte landskab. Den ”søvnige” Montgomery kanal er imponerende. Den er åbnet for nyligt efter at have været lukket i omkring 50 år og det er en fantastisk oplevelse som du vil huske længe. Den berømte Pontcysyllte Aquaduct som rejser sig 120 feet over Dee dalen er en af de første ting du skal passere på denne bådrute på vej til Llangollen. Efter aquadukten fører kanalen dig langs den smukke Dee Valley til byen Llangollen. Her kan du besøge borgen Dinas Bran, en middelalderborg som rejser sig højt over byen og er et meget berømt vartegn. Borgen kan når via en snoet sti gennem det walisiske  landskabet. Sejl tilbage samme vej og forbi Chirk til den smukke lille by Ellesmere hvor du kan besøge rådhuset bygget i det 19. årh. og nyde et måltid i The Boathouse Restaurant som netop er blevet renoveret for 2 mill. £. Efter Ellesmere fortsætter du til Shropshire sødistriktet. Een af søerne The Blake Mere er fuld af fugle- og dyreliv og kun en træksti adskiller kanalen fra søen. Et meget dejligt og smukt område for en spadseretur. Det sidste stop inden du vender om er Whitchurch, som er kendt for sin sandstenskirke St. Alkmund bygget i 1712 og fredet.

 

Llangollen kanalen

88 Miles, 42 sluser, 1 uges sejlads, 6 timers sejlads om dagen (RUTE C)

Denne ugesejlads fra basen i Chirk fører dig gennem hele længden af den smukke Llangollen kanal, som går over grænsen mellem Shropshire i England og Wales. Din bådferie starter i marinaen i Chirk beliggende i nærheden af National Trust site of Chirk Castle. Llangollen kanalen snor sig gennem det uspolerede landskab til den enestående Pontcysyllte Aquaduct – optaget på UNESCO´s liste – et ingeniørværk som imponerer enhver. På din vej ad kanalen til Hurleston krydser du Chirk Aquadukten. Denne 70 food aquadukt blev designer af den berømte ingeniør Thomas Telford og blev åbnet i  1801 og viser en revolutionerende måde at bruge støbejern, som et middel til at holde vandet. Efter byen Ellesmere og søområdet kommer du via Whixall Moss til Whitchurch. Whixall Moss er en nationalpark og perfekt for folk med interesse i fugle og andre dyrearter. I markedsbyen Whitchurch kan de besøge kirken St. Alkmund, en fredet sandstensbygning som blev bygget i det tidlige 18. årh. byen er også hjem for K. B. Joyce, de ældste urmagere i verden og som blev grundlagt i 1690. Bølgende landskaber med spredte sluser fører dig ti Hurleston, med sit reservoir, som forsyner Chester med vand. Hurleston er en godt sted for lystfiskere – karper er den hyppigste fangst her. Du sejler nu tilbage ad samme vej og over Pontcysyllte Aquadukten og genne, Dee Valley til byen Llangollen. Her kan du besøge vartegnet / borgen Dinas Bran, en middelalderborg som ligger højt oppe over byen. Man kan spadsere derop ad en snoet sti og der er en fantastisk udsigt deroppefra. Holder du bådferie i Juli kan du opleve Llangollen International Musical Eisteddfod, som tiltrækker over 120.000 besøgende. Llangollen bymidte er perfekt for en shoppetur for den som kikker efter usædvanlige gaver og byen er populær med teater- og operagrupper.

 

Four Counties Ring

187 Miles, 136 sluser, 2 ugers sejlads, 7 timers sejlads om dagen (RUTE D)

Denne udfordrende 2 ugers bådferie fører dig langs Four Countries ruten fra basen i Chirk og er bedst for folk med nogen erfaring. Turen byder på mange sluser med kort afstande og er på næsten 200 miles. Du begynder turen i Chirks dejlige marina, som ligger i nærheden af National Trust site of Chirk Castle. Herfra kan man se Llangollen kanalen slynge sig gennem det walisiske landskab og over Pontcysyllte Aquadukten som spænder over Dee Valley. Du sejler på den dovne Montgomery kanal, som for nyligt er genåbnet efter ca. 50 år i dvale. Fortsæt ad Llangollen kanalen til Hurleston – et område perfekt for lystfiskeren og her fortsætter man ad Shropshire Union kanalen inden man drejer sydover gennem små byer for at komme ud på Staffordshire & Worcestershire kanalen. Kanalen slynger sig gennem det smukke landskab til Great Haywood. Her sejler man ind på Trent & Mersey kanalen i retningen med den mere bebyggede region The Peak District. Fortsæt til Middlewich gennem en række sluser og drej ad Middlewich Arm. her sker der mange ting: her er en pub og bistro dekoreret med kanalbådtemaer og nyd den fantastiske udsigt. Selve Middlewich er en markedsby grundlagt af romerne og byen var engang kendt for sin saltproduktion. Nu kan byen prale af sin årlige bådfestival, festivaller for romerne og normannerne og et ægte landbrugsmarked. Efter Middlewich Arm kommer du til Barbridge som er en fredelig landsby, men ikke desto mindre har fredede bygninger: posthus fra det 17. årh. og Stoke Cottage fra det 18. årh. Har du tid tilovers kan du lægge til og nyde et måltid i The Olde Barbridge Inn. Efter at have tilbragt nogen tid i Barbridge fortsætter du via Llangollen kanalen til basen i Chirk.