Ruteforslag til Athen og den Saroniske Golf

Athen, Lavrio & Kykladerne - 7 dage 


Kan sejles fra Athen, Kalamaki Marina eller Lavrio

Dag

Fra

Til (Overnatning)

Afstand

Ca. tid

1

Ankomst til base 

Base

 

 

2

Base

Aegina

25 NM*

5 t

3

Aegina

Poros

20 NM

4 t

4

Poros

Hydra

20 NM

4 t

5

Hydra

Spetses 

25 NM

5 t

6

Spetses

Poros

40 NM

8 t

7

Poros (badestop ved Russian Bay)

Base

35 NM

7 t

 *Hvis man kommer fra Lavrio til Aegina er der 40 NM

 

  

 

 

Athen, Lavrio & Kykladerne - 14 dage

 Kan sejles fra Athen, Kalamaki Marina eller Lavrio

Dag

Fra

Til (Overnatning)

Afstand

Ca. tid

1

Ankomst til base 

Base

 

 

2

Base

Perdika (Aegina)

25/38 NM*

5/8 t

3

Perdika (Aegina)

Ermioni

35 NM

7 t

4

Ermioni

Spetses

11 NM 

 2 t

5

Spetses

Kiparissi

23 NM

5 t

6

Kiparissi

Gefira (besøg Monemvasia)

20 NM

 4 t

7

Gefira

Leonidio (Plaka Marine)

33 NM

7 t

8

Leonidio

Nafplion

26 NM

5 t

9

Nafplion

Porto Heli

25 NM

5 t

10

Porto Heli

Hydra (Kom tidligt, kl 11 for at få en plads) 19 NM  4 t 
11

Hviledag

Hydra    

12

Hydra Poros 12 NM 2 t

13

Poros Egina (Aegina) 17 NM 3 t

14 

Egina (Aegina) Base 35 NM 7 t

 *Hvis du sejler fra Lavrio er der lidt længere til første stop.

 

  

Athen, Lavrio & Kykladerne

Hvis du er ude efter en sejlferie, der er fyldt med fantastiske sejladsforhold, smukke landskaber, historisk betydningsfulde og oldgamle ruiner, afsidesliggende øer med de dejligste vige og bugter man kan forestille sig, et pulserende natteliv og en varm kultur og ikke mindst et fantastisk køkken - er den Saroniske Golf og Kykladerne stedet at besøge.

Med de mange seværdigheder og destinationer i dette udstrakte sejlområde har man mulighed for at leje sejlbåd i det område, hvor forholdene passer bedst til ens ønsker:

Sejlerferie i den Saroniske Golf byder på kortere passager, let vind og et farvand der er godt beskyttet og forholdsvis fladbundet - man vil sjældent møde vinde på over 10 sekundmeter. Begge områder er fortryllende og tilbyder den samme blanding af moderne bekvemmeligheder på resorts og turistbyer samt historiske seværdigheder og hyggelige destinationer, som byder på et afslappende ophold. En sejlferie i Den Saroniske Golf starter oftest fra en af marinaerne i Athen - f.eks. Marina Kalamaki.

Sejlerferie i Kykladerne og det Ægæiske øhav byder på mere vind - især under Meltem-vinden i juli og august. Sejladsen er mere udfordrende end i den Saroniske Golf og sejlere kan møde vindstyrker på 8 - 16 sekundmeter. En sejlferie i Kykladerne kan starte fra Lavrion - eller fra en af øerne i øhavet - f.eks. Paros. Placeret på den sydlige spids af det græske fastlands østlige kyst, er Lavrion perfekt beliggende for en spændende sejlerferie i både den Saroniske Golf og Kykladerne.

Sæson: Dette sejlområde er lukket fra 01. december til 01. april.

Sejladsmuligheder

Det østlige Middelhav har en meget lille tidevandsforskel på 1-2 fod og tidevandsstrømme er derfor ikke en bekymring. I sejlsæsonen fra april til oktober er det fortrinsvis blå himmel og varmt vejr med en gennemsnitlig temperatur på 24-28° C. Vandtemperaturen er gennemsnitligt 27º C.
Sejlads i den Saroniske Bugt består af korte passager, mindre vind, og farvandet er godt beskyttet og havbunden forholdsvis flad. Generelt har Kykladerne og De Ægæiske øer mere vind. I forårs- og efterårsmånederne er vindretningen generelt let fra en sydlig retning. I juli og august er vinden kraftigere. Sejlforholdene i Kykladerne passer bedst til mere erfarne sejlere.

Højdepunkter

Omgivelserne er blandt de mest maleriske i hele Grækenland. Man bliver omgivet af de smukke bugter og vige i den Saroniske Bugt og Kykladerne med rolige landsbyer og spændende turistmål, historiske steder og naturskønne strande. Den unikke karakter af denne region afspejles i arkitekturen i de huse og landsbyer samt slotte, klostre og kirker, som ligger højt på bakketoppene.

Overvej en sejlads gennem de beskyttede farvande i Saroniske Bugt mellem Attika og Peloponnes halvøerne eller nyd en mere spændende og udfordrende sejlads til Kykladerne. Hver destination har et tiltalende væld af forskellige attraktioner. Fordelene ved en sejlerferie i området er mange - snorkling, svømning og solbadning på uberørte strande, sightseeingture til gamle templer og middelalderlige borge samt udforskning af de traditionelle markedspladser og spisning på intime tavernaer.