Central Kroatien

 

Central Kroatien - Tur 1

Dag

Fra

Til (Overnatning)

Evt. frokost

Afstand

Ca. tid

1

Ankomst til base 

Base*

 

 

 

2

Base

Maslinica, Solta

 

15 NM

3 t

3

Maslinica, Solta

Vis by

Ubådsgrotte

20 NM

4 t

4

Vis By

Komiza by på Vis

Stiniva

19 NM

4 t

5

Komiza by på Vis

Hvar by / ACI Marina Palmizana

Blå Grotte

25 NM

5 t

6

Hvar by / ACI Marina Palmizana

Milna

Vela Garška Hvar

15 NM

3 t

7

Milna

base

 

15 NM

3 t

  *Denne tur kan sejles fra Split, Trogir eller Kastela

 

  

 

Central Kroatien - Tur 2

Dag

Fra

Til (Overnatning)

Afstand

Ca. tid

1

Ankomst til base 

Base*

 

 

2

Base

Primosten

25 NM

5 t

3

Primosten

Skradin

20 NM

4 t

4

Hviledag - besøg Krka National

Parks smukke vandfald

Skradin

 

 

5

Skradin

Biograd

35 NM

7 t

6

Biograd

Kaprije

20 NM

4 t

7

Kaprije

Base

35 NM

7 t

 *Denne tur kan sejles fra Split, Trogir eller Kastela

 

 

Central Kroatien

Adriaterhavet omkring Split er berømt for sit krystalklare blå vand - og områdets skærgård er berømt for sin skønhed i hele Middelhavet. Langs Kroatiens kyst findes mere end 1000 øer og det dalmatiske ø-hav omkring Split er den mest berømte og populære destination for sejlferie. Nogle af områdets øer er store og dækkede af skov, med århundredgamle historiske byer, slotte og fæstningsværker på højdedragene, samt spændende butikker og fremragende restauranter. Andre øer er vilde, isolerede og ubeboede - alle har de suveræne ankerpladser. Endnu et højdepunkt ved en sejlerferie i området er muligheden for at udforske de historiske byer Split, Trogir og Primosten. En sejlads ved Central (Split) byder på et vidunderligt miks af eventyr og afslapning i områdets smukke natur - hvidsandede strande og frodig vegetation, og store kulturelle oplevelser i charmerende og ældgamle byer og havne er blot nogle af ingredienserne. At slippe væk til uberørte ankerpladser, hvor du kan nyde områdets rige dyreliv, langt fra menneskemængderne, travle byer, shopping og restauranter, er altid muligt her. Snorklingen er fantastisk og en sejlerferie her er en rejse ind i nogle af de skønneste sejladsområder i middelhavet.

Sejladsmuligheder

De Dalmatiske øer er blandt de mest legendariske i middelhavsregionen. Vilde og med et barskt udseende, er mange beskyttede som nationalparker – og udgør et smukt, varieret og forskelligartet sejladsområde. Sejladsen er suveræn og kan både omfatte lange og korte passager til charmerende ankerpladser mellem stenede småøer eller oldgamle landsbyer indhyllet i historie og omgivet af det klareste vand man kan forestille sig. En sejlerferie fra Split fokuserer typisk på de mere end 30 øer ved den centrale dalmatiske kyst – inklusiv skønne Solta, Hvar, Brac og Vis.

I maj og juni er området ekstremt indbydende, med behagelige og milde vinde på ca.15 knob fra vest, og området er dermed en oplagt destination for en hyggelig familieferie på vandet. I juli og august, løjer vinden endnu mere af – og vejret er for det meste roligt. Højsæsonen løber fra april til november, men i efteråret kan man støde på boraen, en stærk vind fra nord. Tidevandsforskellen er ubetydelig, aldrig mere end to fod – og sejlere med basale færdigheder indenfor kystnavigation kan sejle i området uden besvær og stress. I sejladssæsonen ligger den gennemsnitlige dagstemperatur på 24°.

Uberørte strande, et livligt natteliv, skøn lokal mad, afsondrede bugter og fascinerende historiske steder, gør det til en absolut uforglemmelig oplevelse at leje en sejlbåd og tage på sejlferie fra Split.

Der findes et utal af dejlige marinaer i området - hovedparten af vores gæster sejler ud fra Split, Trogir, Kastela, Agana eller Kremik.

Højdepunkter

  • Blid sejlads
  • En unik blanding af kultur, civilisation og smuk natur.
  • Oplev delfiner ride på bovbølgen.
  • Den beræmte Blå Grotte på Komiza
  • Øerne Hvar, Brac og Vis
  • Behagelig blanding af rolige og mere livlige marinaer.
  • Trogir, en verdensarvs-by